Szerintetek Jahve, és Mózes látens homofóbok a Biblia alapján? Miért nem szeretik a melegeket az egyház?
A homoszexualítás nem természet szerint.
Isten az ember nem ezzel teremtette.
De ha ezt nem tudod elfogadni, még mindig ott van Isten erkölcsi törvényei, mely szerint Istennél utálatos a homoszexualitás, és büntetést von maga után.
Isten nem íratta volna le, hogy halált érdemlő, ha nem annak tartaná.
Nem velem perelsz, hanem Istennel. Felőlem azt csinálsz amit akarsz, nem nekem kell elszámolnod.
9
"Ember – Wikipédia
Az emberi nem, vagy faj. (Homo)"
Akkor itt az idő, hogy javítsd ki a Wikipédiát is.
Az állat nem egyenlő az emberrel, nem gondolkodó, hanem ösztönös.
Nem is szaporodnak egymással.
12: Te még életedben nem hallottál arról, hogy egy szónak tud lenni kétféle jelentése is? Ez neked valami új információ?
Amúgy állatok is képesek gondolkodni, a delfinek és a gorillák például nagyon intelligensek. És a delfinek is csak delfinekkel szaporodnak.
13
Még mindig az emberi fajról, és nem halakról, vagy más szárazföldi állatról beszélünk.
A gondolkodó képességet nem kapott egyetlen faj sem, hogy tudjanak szabadon dönteni. De hát úgy látom nem érted.
A héber mezim·máʹ szó ’gondolkodóképességet’ jelent, vagyis azt a képességet, hogy valaki a mélyreható ismeretei alapján bölcsen és megfontoltan tud végiggondolni valamit.
Az állat öszönből bölcs, programozott. Képes valamit "megtanulni", utánozni, De nem azért mert értelemmel, gondolkodó képességgel rendelkezik.
Homo= ember - latin
Homo= azonos - ógörög
Két különböző nyelvből származnak, azért jelentenek mást. A természettudomány gyakran használ latin és görög eredetű szavakat keverve.
#13 & 15
Szerintem a 2 pipás csak troll, nem hiszem ,hogy érdemes túl sok időt elpazarolni rá. Nem létezik ,hogy valaki képes felcsapni a Wiki-t, pöffeszkedve beidézni az ember tudományos nevét viszont a rendszertani besorolására már nem néz rá. A “homo” szóval való bajok, az élővilágról való 0 ismeret s minden eddigi csak hab a tortán. Színészkedés-szerepelés, csak az idegeiteket húzza.
Nekem ehhez nem kell Wikipédia lol
Hátha hasznos lesz még valakinek, nem bánom azt a két percet az életemből, amíg begépeltem.
Ebben a kategóriában amúgy is sok a troll, a makacsul értetlenkedő és a meggyőzhetetlen, aki csak hajtja a magáét, mint a pereces. Tud szórakoztató lenni :D
#15 voltam
Tévedsz, nem vagyok troll.
És nem pöffeszkedésből csaptam fel a Wikit.
A 15-s válaszoló is ezt írta.
Még sem trollozza le senki.
Oké… ha szerinted a homoszexuálisban a “homo” az embert jelenti akkor mit jelent maga a szó? “Emberszexuális”? Ez meg mit jelent? S akkor mit jelent a “hetero” a heteroszexuálisban?
Aztán csak úgy apróságként szerinted mitől nem állat az ember s akkor micsoda? Rendszertanilag hova tartozik? Mik azok a tulajdonságok amik alapján egy kategóriába ,az állatok közé, sorolod a laposférget is s a csimpánzt is (ha valamelyiket nem oda sorolod akkor légy szíves jelezd s indokold), de az embert nem?
Gondolom mivel nem vagy troll ezért nem okoz gondot ezekre tudományos igényességgel komolyan válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!