Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek Jahve, és Mózes...

Szerintetek Jahve, és Mózes látens homofóbok a Biblia alapján? Miért nem szeretik a melegeket az egyház?

Figyelt kérdés
szept. 2. 22:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
13%

A homoszexualítás nem természet szerint.

Isten az ember nem ezzel teremtette.

De ha ezt nem tudod elfogadni, még mindig ott van Isten erkölcsi törvényei, mely szerint Istennél utálatos a homoszexualitás, és büntetést von maga után.

Isten nem íratta volna le, hogy halált érdemlő, ha nem annak tartaná.

Nem velem perelsz, hanem Istennel. Felőlem azt csinálsz amit akarsz, nem nekem kell elszámolnod.

szept. 3. 11:41
 12/29 anonim ***** válasza:
24%

9

"Ember – Wikipédia

Az emberi nem, vagy faj. (Homo)"

Akkor itt az idő, hogy javítsd ki a Wikipédiát is.

Az állat nem egyenlő az emberrel, nem gondolkodó, hanem ösztönös.

Nem is szaporodnak egymással.

szept. 3. 11:45
 13/29 anonim ***** válasza:
79%

12: Te még életedben nem hallottál arról, hogy egy szónak tud lenni kétféle jelentése is? Ez neked valami új információ?

Amúgy állatok is képesek gondolkodni, a delfinek és a gorillák például nagyon intelligensek. És a delfinek is csak delfinekkel szaporodnak.

szept. 3. 12:00
 14/29 anonim ***** válasza:
28%

13

Még mindig az emberi fajról, és nem halakról, vagy más szárazföldi állatról beszélünk.

A gondolkodó képességet nem kapott egyetlen faj sem, hogy tudjanak szabadon dönteni. De hát úgy látom nem érted.

A héber mezim·máʹ szó ’gondolkodóképességet’ jelent, vagyis azt a képességet, hogy valaki a mélyreható ismeretei alapján bölcsen és megfontoltan tud végiggondolni valamit.

Az állat öszönből bölcs, programozott. Képes valamit "megtanulni", utánozni, De nem azért mert értelemmel, gondolkodó képességgel rendelkezik.

szept. 3. 12:13
 15/29 anonim ***** válasza:
92%

Homo= ember - latin

Homo= azonos - ógörög

Két különböző nyelvből származnak, azért jelentenek mást. A természettudomány gyakran használ latin és görög eredetű szavakat keverve.

szept. 3. 12:40
 16/29 Tevenyereggyarto ***** válasza:
56%

#13 & 15

Szerintem a 2 pipás csak troll, nem hiszem ,hogy érdemes túl sok időt elpazarolni rá. Nem létezik ,hogy valaki képes felcsapni a Wiki-t, pöffeszkedve beidézni az ember tudományos nevét viszont a rendszertani besorolására már nem néz rá. A “homo” szóval való bajok, az élővilágról való 0 ismeret s minden eddigi csak hab a tortán. Színészkedés-szerepelés, csak az idegeiteket húzza.

szept. 3. 12:47
 17/29 anonim ***** válasza:
79%

Nekem ehhez nem kell Wikipédia lol

Hátha hasznos lesz még valakinek, nem bánom azt a két percet az életemből, amíg begépeltem.

Ebben a kategóriában amúgy is sok a troll, a makacsul értetlenkedő és a meggyőzhetetlen, aki csak hajtja a magáét, mint a pereces. Tud szórakoztató lenni :D

#15 voltam

szept. 3. 13:09
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

Tévedsz, nem vagyok troll.

És nem pöffeszkedésből csaptam fel a Wikit.

A 15-s válaszoló is ezt írta.

Még sem trollozza le senki.

szept. 3. 16:26
 19/29 A kérdező kommentje:
Mert ő legalább gondolkodozik.
szept. 3. 16:30
 20/29 Tevenyereggyarto ***** válasza:
55%

Oké… ha szerinted a homoszexuálisban a “homo” az embert jelenti akkor mit jelent maga a szó? “Emberszexuális”? Ez meg mit jelent? S akkor mit jelent a “hetero” a heteroszexuálisban?

Aztán csak úgy apróságként szerinted mitől nem állat az ember s akkor micsoda? Rendszertanilag hova tartozik? Mik azok a tulajdonságok amik alapján egy kategóriába ,az állatok közé, sorolod a laposférget is s a csimpánzt is (ha valamelyiket nem oda sorolod akkor légy szíves jelezd s indokold), de az embert nem?

Gondolom mivel nem vagy troll ezért nem okoz gondot ezekre tudományos igényességgel komolyan válaszolni.

szept. 3. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!