Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Még mindig utálom Istent, és...

Még mindig utálom Istent, és hiába imádkozok, nem javul a helyzet. Mit tegyek ha érzem, hogy eleven a kárhozatra vagyok rendelve?

Figyelt kérdés
aug. 30. 20:49
1 2
 1/14 UlfOrmson ***** válasza:
ha utálod Istent, akkor miért ragaszkodsz a "hitedhez"? ugye tudod, hogy nem kötelező hívőnek lenni?
aug. 30. 21:14
 2/14 A kérdező kommentje:
De hit nélkül üresnek érzem magam, és Jézust bírom!
aug. 30. 21:22
 3/14 anonim ***** válasza:

Tudja szösz. Szerintem a hitet nem lehet elsajátítani. Mármint oké, a gyerek látja vagy nem, de ahhoz kell egy lelki állapot.

Gyerekként bár nem részesültem vallásos nevelésben a nagymama meséin kívül, de volt egy időszak, amikor eljártam vele a templomba, aztán abba maradt. Pedig, ha akkor valaki foglalkozik velem, még apácának is elmentem volna, annyira akartam egy biztonságos(nak tűnő) közeget.

Később a legjobb barátnőmmel első áldoztunk, és bérmálkoztunk, kb. hasonló indíttatásból, de maga a közeg már nem tudott megtartani.

Most meg úgy vagyok vele, hogy tök jó lenne, ha... De akkor sincs gond, ha mégse...

aug. 30. 22:06
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

1.

mert ez egy kamu kérdés

"utálom Istent, bírom Jézust", tegnap is ez ment

aug. 31. 04:59
 5/14 A kérdező kommentje:
Az a te bajod, te csőcselék.
aug. 31. 05:43
 6/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Először is azt kellene tudni, hogy milyen okai vannak, amiért utálod Istent?

Mert ha nincs okod utálni, már pedig erre nem adott okot, akkor miért is utálnád?

"Jézust bírom"

(János 14:21) 21 Az szeret engem, aki ismeri a parancsaimat, és teljesíti azokat. Aki pedig engem szeret, azt szeretni fogja az én Atyám,. . .

Isten szeret téged, miért utálod?

aug. 31. 08:07
 7/14 A kérdező kommentje:

1. Nagyon jó emberek mentek el akiknek még lett volna dolguk itt a Földön!

2. Unalmas volt már az imádkozás

3. Nem voltak ésszerű magyarázatok a Bibliában, például miért szenvedett Jób.

4. Nem csinál az egész emberiséggel Pálfordulást.

aug. 31. 10:40
 8/14 anonim ***** válasza:

7

Kedves Kérdező, szerintem menjünk sorba, és aztán majd meglátjuk.

1 "még lett volna dolguk itt a Földön"!

Sajnos figyelmen kívül hagyod azt, hogy Jézus halála még nem lépett érvénybe, ezért mindenki meghal, ilyen-olyan okkal.

Egy betegség, egy baleset, egy katasztrófa miatt sajnos bármelyikünkkel megtörténhet.

A Földön pedig majd folytatják a "dolgukat", amikor feltámadásban fognak részesülni.

Istennek ehhez nincs köze, tehát ok nélkül utálod. Ezzel az erővel nagyon sokan utálhatnánk, mivel sokunk vesztette el egy családtagját, már akár fiatalon is. Az Én édesanyám most lenne 85. éves, 31 évvel ezelőtt egy rákos betegségben 54. évesen halt meg.

2. Vajon amikor beszélgetsz egy nagyon jó barátoddal, ismerősöddel, az is unalmas? Vajon megutálod a barátaidat ismerőseidet is mert unalmas a beszélgetés velük? Istent ezért utálod? Érdekes, pedig semmi okot nem adott erre, az ima miatt utálni valakit....hát nem tudom milyen gondolkodásod van. Szerintem az imádkozást nem szereted, ami Talán azért van, mert egy betanult szöveget ismételsz folyamatosan. Ez nekem is unalmas lenne egy idő után. Az ima, tiszteletteljes beszélgetés a Teremtővel. Amikor valakivel beszélgetsz, nem írod le előre a mondani valódat, nem ismétled el folyton ugyanazt a szöveget, hanem ami a szívedben van, azt osztod meg másokkal. Amikor imádkozol, akkor megszólítod, köszönetet, vagy hálát mondasz, elmondod az esetleges kéréseidet, örömödet, vagy azt, hogy mi bánt és kérheted a segítségét, támogatását. Végül a szavaidat Jézus nevében zárod.

Ami még nagyon fontos, hogy ahogy egy jó barátoddal beszélgetsz, azt ne csak akkor tedd, ha kérésed van, vagy bánatod.

3,

Azért utálod Istent, mert nem találtál ésszerű magyarázatot egy eseményre?

Jób szenvedéseinek oka egyébként már az első két fejezetben kirajzolódik.

Sátán a lázadása óta folyamatosan vádolja Istent, és az embereket is.

Jóbot, és ezzel minden embert azzal vádol, hogy Istent csak akkor és azért szeretjük, ha lefizet minket, tehát önző érdekekből. Egyébként nem szeretjük, és hálásak sem vagyunk az életért. Ha baj, probléma éri az embert, akkor megtagadja Istenét, elfordul tőle, sőt szidja, átkozza is azért ami történt, pedig nem Ő okozza a problémát, csak megengedi.

jelenleg.

Jób nem tudta miért történik mindez, Ő is úgy gondolta, hogy Istentől jönnek a csapások. Mindenesetre, nem fordult el Istentől továbbra is hűséges maradt.

Ezzel Isten is, és Jób is hazugnak nyilvánította Sátánt az állításaiért.

Jézus és sokan mások is megtették ezt.

4

Nem, nem csinál, mivel tiszteletben tartja minden ember szabad akaratát, döntéshez való jogát. Ezt Ő adta mindenkinek. Ezért utálod?

Ha nem lenne szabad akaratod, döntési jogod, akkor meg azért utálnád.

Ez amolyan "van sapka rajta az a baj, ha nincs akkor meg az".

Senkinek nincs oka utálni Istent, neked sem.

Ezek pedig kreált indokok, csak, hogy ne kelljen szeretni.

Pedig a szeretet, sokkal jobb érzés, mint a gyűlölet. A gyűlölet az egészségre is kihatással lehet, felemészti az életedet, és rövidebb lesz.

Ezért pedig magadat okolhatod. Vagy is magadat utálhatnád. De nem teszed, mentséget keresel, ha hibázol.

Istennek is keress mentséget, sőt értsd meg, hogy minden ok ami szomorú, nem Tőle származik.

(Jakab 1:17) 17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, az égi világosság Atyjától jön alá, . . .

Tőle nem származik rossz, gonosz dolog. ami pedig a jogos büntetést jelenti, az csak annak rossz, aki nem akar békében szépen élni.

Talán tudtam segíteni.

aug. 31. 11:31
 9/14 A kérdező kommentje:

Tehát akkor Szűz Máriától, Pál apostoltól is elvette a szabad akaratot?! Néró császártól nem?!

A földi élet nem unalmas, mert ez a biztos. De az ÖRÖK ÉLET, az már ijesztően unalmas lehet. Mindent végig lehet csinálni a végtelenben, aztán mi lesz?!

aug. 31. 15:44
 10/14 anonim ***** válasza:

9

Szűz Máriától meg Páltól miért vette volna el a szabad akaratot?

Hogy jön ide Néró császár. Szerintem unatkozol.

Az örök élet sem unalmas, hiszen a végtelen gondolatokkal rendelkező Életadó, mindig fog tudni újat adni, mutatni.

aug. 31. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!