Jahve miért tiltotta meg, hogy a halottak és élők találkozzannak egymással, így a halálfélelem csökken? Miért kell hinni a fiában? Ha tudnánk mi van a halál után, akkor nem lenne halálfélelem! (vagy csak kevesebb)
Azt is jellemzi titeket, hogy ti nagyon szerettek mártírkodni!
" Jézus első tanítványait, követőit is szektának bélyegezték, mert eltért az általánosan elfogadott "vallásoktól". " (akik amúgy nem léteztek)
21
Nos látom, hogy összegyűjtöttél néhány ellenséges információt rólunk, aminek a fele sem igaz. De meggyőződni nem győződtél meg róla.
Tévedsz ha úgy véled, hogy a Tanúk "szeretnek" mártírkodni.
Eszemben sincs meghalni, vagy mások miatt szenvedni.
Azonban a Biblia alapján Jézus azt mondta, hogy a tanítványai, követői, átfognak élni ilyesmit az emberektől, emberi hatalmaktól, vallásoktól.
A keresztény életet élő azért van sértegetve, vagyy elítélve, mert más emberek életmódjától, törvényeitől eltérően él. Nem azért mert mártír akar lenni, vagy mert ezt élvezi.
Egyetlen normális ember sem szeretne mártír lenni.
Figyeld meg, hogy kik üldöznek másokat sértegetésekkel, megalázásokkal, emberi életek kioltásával.
Mert a keresztények ilyet nem is tehetnének, a keresztény Jézus szavai szerint mindekorban üldözött, és nem másokat üldöző.
Jehova Tanúi nem üldöznek senkit, nem avatkoznak bele más vallások működésébe, sem emberi, politikai eszmékbe, háborúkba, hanem rábizzák Istenre az ítélkezést.
Ennek ellenére a magukat "valódi keresztényeknek" nevezők azok, akik nem rábízzák Istenre az ítélkezést, hanem ellenségeskedést, gyűlöletet, háborút szítanak, ha kell a vallás nevében más emberek ellen.
A vallás vezetők pedig támogatást is nyújtanak ezekben.
Jézus azt mondta, hogy a keresztények azonosító jele, az önfeláldozó, egymás iránt mélységes szeretetet mutató nép. Nincs nacionalizmus, nemzeti érdekek, fajgyűlölet, rasszizmus. Tetsvéri kapcsolat van.
23
"aki nem osztja a nézeteiket, valahogy mindig az üldöző szerepében tűnik fel"
Bocsáss meg de maga Jézus mondta, hogy a tanítványait, követőit nem fogadják majd szívesen.
Igen üldözők, ez mindig is így volt Isten népével kapcsolatban.
Sátánnak nem tetszik, hogy Isten népe békében él.
25
Nem, nem ezt mondtam.
Hanem azt, hogy lesznek akik ha nem értenek egyet, nem hagyják annyiban, és mindent megtesznek, hogy megszüntessék ezt az életformát.
A világ uralkodója felhasznál embereket, hogy akik nem illeszkednek bele az ő világának öntőformájába, azokat valamilyen módon eltüntessék.
Nyilván vannak akik nem tesznek ilyet, és békében élnek másokkal.
De a világon a legtöbb probléma pont ez miatt van.
Egyébként pedig nem én mondtam, hanem Jézus mondta:
(Lukács 11:23) 23 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az szétszór.
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Jézusra való hivatkozás nem elegendő, és ezt nem én találtam ki.
27
Jézus tanítása megoldaná az emberek problémáit. Egyetlen emberi vezető sem képes erre, mivel az ember kizárólag arra kapott képesítést, hogy a Föld, a növény-és állatvilág felett mutasson törődést.
Az emberek összes problémáinak megoldása az a messiási uralom, amiről Isten határozatot hozott, és felállított.
Nem emberek kezébe, hanem Jézus kezébe adta át ezt a jogot.
Jézus pedig olyan embereket használ fel, akik az Ő tanítása és szava alapján élnek, és igyekeznek betartani, és betartatni másokkal is azt, akik ennek a vezetés alá szeretnének tartozni.
Aki ezzel nem ért egyet, Istennel nemért egyet.
Vitatkozni pedig ezen felesleges, és csak ellenségeskedést szül.
A földön Isten egy békés egészséges emberi társadalmat szeretett volna létrehozni, és ezt meg is valósítja, mivel vannak, akik ezzel egyetértenek.
29
Tudom.
És ki az aki ezt bonyolítja? Mert én és a testvéreim nem.
Isten ennyire könnyen és egyszerűen megoldja a nehézségeket.
(Máté 11:28–30) 28 Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. 29 Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. 30 Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
Jézus nem bonyolítja, az emberek nem akarnak önként lemondani a hatalmukról, és ezt Isten is tudja. Ezért kell Istennek drasztikus módon vissza venni majd azt.
Egy csomó tehertől szabadulnának meg az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!