Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért lehetetlen a halál...

Miért lehetetlen a halál utáni élet létezése? Milyen problémák vannak vele?

Figyelt kérdés
Például a végtelen jövő ijesztő.
júl. 11. 15:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
57%

Továbbra is csak azt szajkózod, hogy Isten hatalma és tudása nem elegendő egy megfelelő megoldás kitalálásához/megvalósításához, illetve, hogy az csak az lehetne ha lemészárolná az ellen szegülőket.

"Akik pedig megértik ezt, és támogatják ebben, azok nem kérdőjeleznek meg semmit "

Pedig neked nem ártana mert akkor talán feltűnne, hogy egyáltalán nem Istenről beszélsz, nem a jó Istenről akinek hatalma és tudása sokkal nagyobb annál, hogy ilyen kompromisszumokat kelljen kötnie akárki vagy akármi miatt is.

Úgy látom, hogy ennél többet nem tudsz írni csak ezt hosszadalmasan fejtegetni és a tőled idézet mondatrészletből az is kiderül, hogy nem is nagyon várhatok ennél többet ezért azzal zárnám az egészet, hogy

Minden jót.

júl. 13. 17:14
 22/32 anonim ***** válasza:

Isten nem ember. Ezért nem emberi megoldásokat valósít meg. sokkal magasabban van az ő gondolata.

Ezt egyáltalán nem érted, ez a baj.

(Ézsaiás 55:8) 8 „Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim” . . .

(Ézsaiás 55:9) 9 „Mert ahogy az ég magasabban van, mint a föld, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál.

júl. 13. 18:23
 23/32 A kérdező kommentje:

(Ézsaiás 55:8) 8 „Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim” . . .

(Ézsaiás 55:9) 9 „Mert ahogy az ég magasabban van, mint a föld, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál.

Ezt mondjad annak akinek meghalt egy legjobb haverja!

júl. 13. 18:25
 24/32 anonim ***** válasza:

Kedves Barátom.

Nekem is meghaltak a szűleim nagyon fiatalon, sőt voltak barátaim, akiket tizen-huszon évesen vesztettem el.

Sőt a férjem másfél évi házasság után meghalt, fiatalon.

Ismerem Isten elhatározását, és azt is, hogy mi miért történik. ezt lehet egy elfogadni, vagy elutasítani.

júl. 13. 18:30
 25/32 A kérdező kommentje:

Rendben.

Isten teremtett olyan élőlényt ami azt csinálja a párjával, hogy miután szaporodtak egyet, akkor a nőstény leharapja a hím fejét... Ebben hol a nagy szeretet??? Az állatok nem ettek az örök élet fájáról...

júl. 13. 18:37
 26/32 anonim ***** válasza:

Az állatok hogy jönnek ide?

🤦‍♀️

júl. 14. 07:18
 27/32 anonim ***** válasza:

22

Na ez picit új, erre reagálok.

Szóval nézzük az eddigi állításaidat

1, Isten nem olyan mint az ember, nem olyan megoldásokat használ.

2, Isten egyik lehetséges megoldása a problémára az lenne, hogy a ellene szegülőket lemészárolja (Bibliában többször is van)

3, Isten egyik megoldása a problémára az, hogy hagyja a dolgokat rosszra fordulni, hogy megmutassa az embereknek mekkora szükség van rá és felmérje ki az aki követi, ki lesz az aki mennyországba kerül.

A probléma amit korábban is írtam ezekkel, hogy ezek ellentmondanak az 1-es pontban szereplő állításodnak.

A megoldások amiket eddig részleteztél amiket csinál Isten azok mind emberi szintű, borzalmas megoldások.

26

Feltételezem arra akar rávilágítani, hogy annak ellenére, hogy Isten mennyire jóságos mégis egy olyan világot teremtett ahol vannak olyan lények akik lemészárolják azokat akiket elvileg szeretniük kéne.

Mondjuk a cápák is hasonló példák lehetnek ahol a saját testvéreiket falják fel.

Istennek pedig nem volt semmilyen oka arra, hogy úgy teremtse meg az állatokat, hogy ilyen borzalmas dolgokat tegyenek.

De ha nem erre céloztál kérdező akkor javíts ki.

júl. 14. 08:07
 28/32 anonim ***** válasza:

27

Isten olyan megoldást alkalmaz, ami egyensúlyban van a szeretetével, irgalmával, hatalmával, bölcsességével.

Egyik tulajdonságát sem használja jobban a másikkal szemben.

Ezért van, hogy ha lehet irgalmazni, akkor irgalmaz, ami már több soknál, ott helyreállít, megszüntet.

Ellenben sokan, még a választottak közül is meghalhattak volna, mint Pl Dávid király, vagy Manassé.

Egyedül Ő az aki látja az ember szívállapotát, és vágyait. Ezek alapján hozza meg a személlyel kapcsolatos döntését.

Mi ezt nem tudjuk megítélni, és csak részleteket látunk.

júl. 14. 11:18
 29/32 anonim ***** válasza:

Ha egyensúlyba lenne a szeretetével, irgalmával, hatalmával, bölcsességével akkor a megoldás végtelenül jó lenne és kompromisszumoktól mentes.

Ezzel szemben te továbbra is csak emberi megoldásokat próbálsz ráhúzni az egészre, figyelmen kívül hagyva Isten hatalmát, szeretetét, bölcsességét.

júl. 14. 11:57
 30/32 anonim ***** válasza:

29

Kedves Válaszoló.

Nem én lázadok Isten megoldásával szemben, én elfogadom azt, ahogy irányítja az eseményket.

Nem gondolom, hogy amit tesz, az nem jó.

Ezért nem húzok rá emberi megoldásokat, mert nem írtam, hogy mit kellene csinálnia.

Ő jobban tudja.

Te vagy az aki nem ért egyet vele, és az egyéni emberi gondolataidat veted össze az övével.

júl. 14. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!