Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért nem beszélt...

Jézus miért nem beszélt természettudományos dolgokról?

Figyelt kérdés

A keresztény hagyomány szerint Isten fia volt, vagyis tökéletesen tisztában kellett lennie a világ működésével.

De nem beszélt a baktériumokról, sem az evolúcióról, sem a fekete lyukakról, stb.

2024. júl. 9. 15:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%

Azért, mert nem ezért jött, hogy erről beszéljen:

(Lukács 4:43) . . .„Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el.”

A Biblia központi témája az elejétől kezdve az, hogy Isten megvalósítja azt a szándékát, amiért teremtett, amit elhatározott.

Ebben Jézusnak az a szerep jutott, hogy ezer évre királyi hatalmat kap. Ez a hatalom, vagy kormányzat fogja megoldani az emberiség problémáit.

2024. júl. 9. 19:02
 12/25 anonim ***** válasza:
34%

Az embereknek egyszerű beszédre volt szüksége, csodákra és pozitív ígéretekre. Nem civilizációt jött építeni.

#11 Ha Jézus királyi hatalmat kap, annak nyilván a keresztények örülni fognak, de mi lesz a többi vallás népeivel, akik nem feltétlen akarják, hogy uralkodjon rajtuk?

2024. júl. 9. 20:29
 13/25 Mojjo ***** válasza:
45%

@10: Ez a jelenleg általánosan használt felosztás, függetlenül a szavak eredetétől. Természetesen így, ebben a rendszerben léteznek ateista vallási irányzatok is.

Az isten fogalmának nehezen meghatározhatósága viszont nagyon jogos észrevétel, én is szoktam hangoztatni. A szimulációs gondolatodat pl majdnem szó szerint pont ugyanígy én is megfogalmaztam már többször is itt a GYK-n. Én személy szerint nem igazán tudom, hogyan lehetne feloldani azt a nehézséget, hogy nincs egységesen elfogadott definíciója az isten fogalmának. És igen, emiatt az ateista és teista kategóriák is elmaszatoltak lesznek.

2024. júl. 9. 20:48
 14/25 Mansour ***** válasza:
Igen, csak fura, hogy eszerint agnosztikus ateistának kell besorolnom magam, miközben sokszor írtam már olyan dolgokat, amire az ateisták (joggal) azt reagálnák, ilyet egy ateista nem mondhat, illetve mondhat, de akkor már nem ateista. Egyes hívők meg ugyanerre azt írják, hogy a Sátán által félrevezetett ateista vagyok. :)
2024. júl. 9. 21:23
 15/25 anonim ***** válasza:
65%

Nem hiszem, hogy pont Jézusnak kellett volna ezekről beszélnie.

Neki konkrét küldetése volt amit rövid idő alatt kellett megvalósítania.

De Jézustól függetlenül említhette volna a biblia néhány tudományos dolgot.

2024. júl. 9. 21:44
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

12

(Lukács 11:22, 23) . . .. 23 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, . . .

Isten leíratta, hogy mi lesz velük.

Mivel egy Isten van, aki létrehozta a világegyetemet, és az életet, egy céllal, szándékkal tette. Aki nem támogatja ebben, az megbontaná, és akadályozná Isten elhatározását.

Egyébként néha nem értem az embereket, hogy miért nem jó nekik Isten vezetése?

Miért akarnak erkölcstelen és barbár módon tovább élni egymás mellett?

Ezzel nem az emberi társadalom egységét, és jólétét mozdítják elő.

Isten pedig nem hagyhatja, hogy ilyen élet működjön tovább.

Ahogy Noé idejében a lázadók elvesztették az élethez való jogukat, úgy most is ugyan ez lesz.

Nem véletlen hasonlította Jézus a noé idejéhez az utolsó napokat.

Talán még annyit, hogy ha valakit "kereszténynek" kereszteltek az emberi hagyományok alapján, még nem biztos, hogy méltó erre a minősítésre.

Tehát a keresztelkedés senkit nem ment meg Isten haragjától, ha nem úgy éli a minden napjait, már most ebben a gonosz világban.

2024. júl. 10. 09:32
 17/25 Mansour ***** válasza:
87%

"Egyébként néha nem értem az embereket, hogy miért nem jó nekik Isten vezetése?

Miért akarnak erkölcstelen és barbár módon tovább élni egymás mellett?"

Ha azt látnánk, hogy a keresztény közösségek Isten vezetésével példamutató módon, egymást segítve, jólétben élnének, és ezzel működőképes mintát adnának egy jobb társadalom létrehozásához, akkor ugrásszerűen megnőne a keresztények száma, egyre többen akarnának ehhez a "projekthez" csatlakozni, ilyen módon élni. De sajnos semmi ilyen példát nem látunk. Egyéni szinten van egy-két jó példa, de közösségi szinten talán több a rossz, mint a jó.

2024. júl. 10. 09:54
 18/25 anonim ***** válasza:
42%

"Egyébként néha nem értem az embereket, hogy miért nem jó nekik Isten vezetése?

Miért akarnak erkölcstelen és barbár módon tovább élni egymás mellett?"

Nem minden ember ért egyet a kereszténység minden nézetével.

Ezenfelül ha valaki nem követi a kereszténységet is élhet erkölcsösen.

2024. júl. 10. 10:13
 19/25 Jégszív ***** válasza:
79%

POKOLI NEHÉZ erre választ adni!

Elöljáróban kijelentem, ezt kár volna egyedül Jézus nyakába varrni: Ebben az EGÉSZ ÓSZÖVETSÉGI KINYILATKOZTATÁS a hunyó!

1. Azt mondanám, hogy SÚLYOS HIBA VOLT nem beszélni róluk:

Akkor az egész vallás tudományos MEGGYŐZŐDÉSEN alapulna a HIT bizonytalansága helyett...

2. EGY adott korban EGY helyen EGY ember - legyen az akár Jézus! - képtelen bepótolni több évszázad tudományos, technikai hiányosságait! Pláne olyan tanítványok előtt, mint amilyenek az ő "apostolai" voltak...

2024. júl. 10. 11:06
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

17

Némileg egyetértek veled. De ez is írva van. Isten tudta, hogy nagyon kevesen fognak megmenekülni, és ennek egyik oka pontosan az, hogy sok keresztény képmutató életet él, amiben a vallásvezetők képmutatása, vezetése ad erre lehetőséget.

Isten soha nem mondta, hogy világmegtérés lesz.

Nagyon kevesen ismerik fel azokat a tökéletlen emberekből álló, de még is olyan életet igyekvő egységes minden nemzetből való csoportot, akikről a Biblia ír.

Kedves Válaszoló. Ha Jézusban is találtak hibát, akkor a tanítványaiban, követőiben is keresnek és találnak.

De csak azért, mert nem vesznek alapul konkrétan Bibliában írt próféciákat, amiket mindegyike azonosító jel a választottaknak.

Talán annyit, hogy Isten néha kér olyan dolgokat az emberektől, ami emberileg butaságnak, vagy értelmetlennek tűnik.

ez is akadályozza némelyeket abban, hogy felismerjék azokat, akik megvalósították azt, amit más vallásokban, nemzetekben képtelenek megtenni.

2024. júl. 10. 17:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!