Ha Isten nem teremtett gonoszt, akkor mi az a jó és rossz tudás fája?
Azt jelenti, hogy Isten határozhat arról, hogy az embernek mi válik hasznára, és mi nem.
Itt az ember erkölcsi értékrendjéről beszélünk, amit alapelvekben, törvényekben Istennek van joga meghatározni.
Ebben nem dönthet ember. Minden másról szabadon dönthetünk. Ahogy Jeremiásnál is olvasunk erről:
(Jeremiás 10:23) 23 Jól tudom, ó, Jehova, hogy az embernek nincs hatalma az életútja fölött. Még csak lépteit sem irányíthatja a járó-kelő ember.
Amikor Éváék hozzányúltak a Fához, azt jelentette, hogy maguk akarnak dönteni arról,hogy nekik mi a jó és mi nem.
Elutasították Isten ezen jogát, így kihúzták magukat Isten vezetése alól.
"Én alkottam a világosságot, én teremtettem a sötétséget, én szerzek békességet, én teremtek bajt, én, az Úr, cselekszem mindezt."
Ézsaiás 45:7
Isten jogát szemléltette a kert közepén lévő fa, hogy mi jó és mi rossz az ember számára, Isten dönti el!
Tehát a fa nem volt az övéké!
Azzal ismerték volna el Életadójuk jogát, ha nem lopnak erről a fáról.
És akkor élhettünk volna mi is örökké!
De így Istennek gondoskodnia kellett váltságról, hogy megszabaduljunk Ádám bűnének büntetésétől.
Nem, nem tudta. Mert akkor bűnrészes lett volna Ádám vétkében.
Sajnos a "mindenható" kifejezést, félre értelmezik, mint ha Isten előre tudná, hogy az ember milyen döntést fog hozni. Nem tudja, mert szabadon dönt az ember.
És akkor a próféták hazudtak...
Mert nem az Isten által tudott jövőről adtak hírt...
"Ha Isten nem teremtett gonoszt, akkor mi az a jó és rossz tudás fája?"
Egy fa egy történetben amit nem szó szerint szokott ma már értelmezni az emberek jó része mert ellentmondana a valóságnak az, hogy ha szó szerint próbálnánk értelmezni.
Ennek hatására persze többféle verzió is előkerült az értelmezéséről amikel kapcsolatban több probléma is felmerül és válaszból már jóval kevesebb van.
Isten a jövőt, az emberek egyéni tetteiből tudja. Amit vet az ember azt aratja.
Vagy is Isten abból tudja a jövőt, mert látja, hogy az emberek mit csinálnak. S annak tudja a következményét.
Bárki tudhatja a jövőt ebben az értelemben. Ha rosszat teszel, abból megállapítható, hogy milyen jövő vár rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!