Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia lopásra szólít fel....

A Biblia lopásra szólít fel. Keresztények hogy gondolhatják, hogy ez Isten parancsa?

Figyelt kérdés

Az alábbi bibliai vers arról szól hogy Isten felszólítja a zsidókat hogy lopják meg az egyiptomi szomszédaikat.

Mózes 2. könyve, a kivonulásról 3:22 Kérjen azért minden asszony az ő szomszédasszonyától és háza lakó asszonyától ezüst edényeket és arany edényeket és ruhákat; és rakjátok azokat fiaitokra és leányaitokra, s így foszszátok ki Égyiptomot.

Egyértelmű hogy ez emberi hamisítás. Kizárt hogy Isten a szomszéd meglopását parancsolná. Keresztények részéről erre mi a magyarázat?

jún. 28. 09:44
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
73%
Kérés nem egyenlő a lopással.
jún. 28. 09:56
 2/40 A kérdező kommentje:
De ott van a versben hogy így fosszátok ki őket, tehát nem adták vissza, ami lopás.
jún. 28. 09:59
 3/40 anonim ***** válasza:
92%
Hagyjátok, ez ugyanaz a fanatikus muszlim aki állandóan csak másokat provokál! Felesleges neki válaszolni.
jún. 28. 10:13
 4/40 A kérdező kommentje:
Ebben mi provokáció? Idéztem a bibliai verset.
jún. 28. 10:17
 5/40 anonim ***** válasza:
96%
Ja, párszáz év rabszolgaság után azért ennyi jár, nem?
jún. 28. 15:06
 6/40 A kérdező kommentje:
Azt mondod lophatsz ha úgy látod igazságtalanság ért? Ráadásul az egyiptomi vezetés felelős a rabszolgaságért, nem az egyszerű emberek akiktől loptak.
jún. 28. 15:34
 7/40 anonim ***** válasza:
89%
Azt mondom, annyira nem sajnálok egy elnyomó, rabszolgatartó népet pár ezüstpohárért.
jún. 28. 15:42
 8/40 anonim ***** válasza:
86%
Látod, én mondtam, hogy hagyd. Csak a szavaid kiforgatása, a kötekedés, provokáció és hazudozás, amit tőle várhatsz.
jún. 28. 15:42
 9/40 A kérdező kommentje:
Ebben nincs semmi provokáció. A Biblia csalásra, lopásra szólít fel. Kérdésem hogy keresztények szerint ez hogy származhat Istentől.
jún. 28. 15:58
 10/40 anonim ***** válasza:
83%

Ez ugyanaz a hazug akit már vagy egy tucatszor tiltottak, mert csak hazudozik és provokál, rendszerint a kontextusból kiragadott versekkel, mint most is.

19. Én pedig tudom, hogy az égyiptomi király nem engedi meg néktek, hogy elmenjetek, még erőhatalomra sem.

20. Kinyújtom azért az én kezemet és megverem Égyiptomot mindenféle csudáimmal, melyeket véghez viszek benne; így azután elbocsát titeket.

21. És kedvessé tészem e népet az Égyiptombeliek előtt, és lészen, hogy mikor kimentek, nem mentek üresen.

22. Kérjen azért minden asszony az ő szomszédasszonyától és háza lakó asszonyától ezüst edényeket és arany edényeket és ruhákat; és rakjátok azokat fiaitokra és leányaitokra, s így foszszátok ki Égyiptomot.

jún. 28. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!