Mi lenne a legjobb tudományos bizonyíték, hogy Jahve az Örökkévaló létezik, és nem egy okos földönkívüli?
Mondjuk felrobbant mindent, aztán viszzacsinál. Az időben utaztad. Ez sem bizonyíték, de addig szóba sem állnék fel, amíg csak bohóckodik.
Igaz Isten, meg aki szeretetet és életet hoz.
Bármerre jársz, akármit csinálsz,
Isten megbocsát, de én nem!
Bármerre jársz, akármit csinálsz,
ha könyörögsz, megbocsát, de én nem!
akkor ne bocsas meg, te gyotrodsz miatta nem mas
okos? Nem butat akartal irni?
vagy ha ugy ertetted aljas, fondorlatos, az mar lehet
te is ha hasomlo helyzetben lennel akkor jatszadoznal nem? A teremtmenyeidel
ha kepes lennel egy bolygora eljutni azt formalgatni inteligens lenyt letrehozni
es csak jatek lenne neked az o eletuk
szenvedeseik, halaluk
Ezt ki tudom jobban is fejteni akit érdekel a tudomány kritériumain belül maradva. Illetve meg tudok nevezni más bizonyítékokat is amit mindenki ellenőrizhet a saját tapasztalatában, csak ezt már nem nevezzük tudományosnak, pedig az, csak a tudomány szelektív, és igencsak bekorlátozott. Pl. Nem tudja senki sem tudományosan bizonyítani hogy tud az önnön létezéséről, csak önmaga tudja, de bizonyítani nem tudja. Viszont ha bárkit megkérdezünk tisztában van-e azzal hogy létezik, azt mondja igen, pedig nem tudja bizonyítani.
Ennek nagy jelentősége van, mert habár Jahve létezése a korlátolt nézőpontú tudomány szerint is bizonyítható, az igazi meggyőződéshez túl kell lépni a világunkban szándékosan lekorlátozott tudományon, és hinnünk kell a közvetlen tapasztalatunknak, ezt ki tudom fejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!