A keresztények miért nem szoktak gondolkozni?
A keresztények miért akarnak örökkön örökké élni? Miért nem ijesztő számukra?
Mi lesz ha a családod 99%-a a tüzes tóba fog lenni, de te a Mennyben? Nekem hiányoznának.
Honnan tudjátok, hogy a vallás nem csak egy drog a teljes bizonyosság ellen?
Mi van ha nem neked van igazad, és a Biblia ki lett színezve mint az Őslakó című filmben?
Honnan tudod, hogy az istened megfog bocsájtani ha 300x alkalommal megszegted ugyanazt a bűnt?
Pl a zoroasztranizmus "picivel" régebben volt, az alapsztori hasonló, mégis más.
De pl a görög vallásból is erősen merített a kereszténység.
Ezek azért erősen ellentmondásosak. Van közte többistenhit is, miközben a keresztények csak az egyiket ismerik el.
"Ezek azért erősen ellentmondásosak. Van közte többistenhit is, miközben a keresztények csak az egyiket ismerik el."
De a keresztények istene teljesen más mint a többi.
A zoroasztranizmus is teljesen másról szól mint a kereszténység.
A görög vallás is teljesen másról szól, mint a keresztény/zsidó vallás.
Akkor meg miről beszélünk?
De ezekből lett mind összeollózva :)
A görög is milyen érdekes. Volt Zeusz, az isten. Teherbe ejtett szeplőtlen fogantatással egy szüzet, Akhménét. A fia, Heraklész egy félisten lett, a messiás, aki feláldozta magát, alámerült a holtak folyójába majd felment az Olümposzra elfoglalni a helyét apja jobbján.
Gyanús...
Mert én hitre születtem.
Az létezik amit látok :(
Még az agyamat sem láttam sohasem.
"A menny és pokol, Isten és Sátán küzdelme pedig a zoroasztrianizmusból lett átemelve. Annyi különbséggel hogy a zorok se annyira kegyetlenek hogy a pokol örökre szóljon, náluk az csak egy átmeneti időszak, hiszen a bünti egyetlen értelme a javulás, hogy tanul belőle az illető."
Sok vallásban található hasonlóságok és átfedések, ami arra utalhat, hogy az emberi gondolkodás és kultúra közös elemei és tapasztalatai az adott időszakban és helyen.
Azonban a vallásokban hiteles tanítások és szimbólumok is felbukkanhatnak, amelyek az emberiség kollektív spirituális tapasztalatából fakadnak. Azt sem lehet teljes bizonyossággal állítani, hogy csak azért, mert egy vallási szöveg átvett bizonyos elemeket más vallásokból, az azt feltétlenül hamissá vagy Isten ellenesnek minősítené.
A hit kérdése személyes és mélyen spirituális dolog, és vallásszakértők, teológusok és filozófusok évtizedek óta vitatkoznak erről a témáról.
Azt nem lehet kijelenteni egyértelműen kijelenteni, hogy átlett emelve bármi is egyik vallásból a másikba. Főleg, hogy teljesen másról szól a biblia és a zoroasztrianizmus.
Hozzánemértők gyakran a buddhizmust is oda szokták keverni a keresztény valláshoz, hogy hát Jézus a buddhizmusból merített. Nonszensz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!