Isten miért lenne jó az ószövetség és a világ jelenlegi alapján?
Jób, egyiptomi gyerekek halál,
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
"Nyilván módosítás alatt rögtön az első tervezés koncepcióját is értem.
Ha bár igazad van mert én voltam a lusta teljesen körülírni ezt az érvelést."
Ez nem körülírás kérdése hanem hibás szó használat. Ha alapból nem úgy tervezi meg az nem az első koncepció módosítása lett volna. Tehát ebben az esetben hibás a módosítás szót használni mert az már egy meglévő rendszer átszerkesztését feltételezi de esetünkben nem erre lett volna szükség.
"Nem, ez nem így működik a valóságban.
Az egész isteni teremtést legjobban a programozáshoz, szoftverfejlesztéshez, videójáték készítéshez lehet hasonlítani."
Ez megint baklövés.
"Azonban ez még sincs teljesen így, hisz létezhetnek olyan kivételes esetek, amikor az egyik tényező kizárja a másikat, és nem lehet egyszerre alkalmazni mindkettőt a programban. "
Emberi fizikai és szellemi korlátok között felmerülhetnek ilyen problémák. Azonban Isten számára egyik korlát sem létezik. Eleve ahhoz, hogy bármilyen hasonló probléma felmerüljön már neki úgy kell megalkotnia az alapokat, hogy az a probléma létre tudjon jönni. Ez azonban önszabotálás lenne Isten részéről. A másik probléma, hogy míg a programozóknak el kell gondolkodniuk azon, hogy hogyan oldjanak meg egy problémát Isten mindentudása miatt ismer minden megoldást.
A példádban is ott a probléma forrása
"Például, ha két különböző funkció vagy modul egy adott erőforrást, például egy hardvereszközt használ, és ezek egyszerre nem működhetnek helyesen együtt, "
Ahhoz, hogy egy ilyen probléma felmerüljön már eleve kell lennie egy alapnak amik a problémát generálják de Isten tudja, hogy az a konstrukció hibát okozna a későbbi tervekben ezért nem úgy alkotja meg.
Pl.: funkció vagy modul nem ugyan azt az erőforrást használja
vagy úgy teremti meg őket, hogy ha egyszerre működnek is tudjanak helyesen működni
Ő teremtett mindent és pontosan tudta a mindentudása miatt előre, hogy mit is akar. Nincs olyan, hogy valamit azért kell ilyenre vagy olyanra alkotnia mert a másik teremtése arra kényszeríti.
#1.
JAJ, NE! Aztán miért?
- Mert egy kétes hitelű írásban valaki istennek képzeli magát, és ezt mondja magáról?
- És azt, hogy mindez az "Isten szava"!?
- Mert sokan azt állítják, és te lusta vagy KÉTELKEDNI!?
- Vagy egy "hitnek" nevezett súlyos TUDATI ABERRÁCIÓBAN szenvedsz?
#7.
1. Jó, fogjuk rá. - bár, ha állítólag a "gyermekei" vagyunk, alapvető dolgokban gondolataink nem különbözhetnek! Különben is: Attól még emberi értelmünk ÍTÉLETET alkothat hozzánk való /v/iszonyáról, vagy nem!?
2 "A szenvedésnek igenis van értelme." Vitathatatlan, de csak bizonyos határig! Ha a szenvedés akkora, hogy az torzítja a JELLEMET és a személyiséget, akkor pokolra véle!
3. Nincs vélemény, ezt csak hinni érdemes...
4. Remélem, ezt te sem gondolod komolyan! Te még akkor nem találkoztál sem súlyos beteggel, sem hozzátartozóival...
5. "szabadakaratot adott midenkinek" Ebbe ne menjünk bele, ez egy kapitális BAROMSÁG...
6. "Istennek mindenkivel terve van." Egy fotelből kávé és szivar mellett lehet, hogy úgy tűnik! Szerintem azok a százezrek, milliók nem úgy gondolják, akik a háborúk poklában tömegkatasztrófákban lelték halálukat, bocs!
Konklúzió:
Már nem tudom, létezik-e isten, én csak remélni szeretném, hogy nem!
Ilyen kegyetlen, durva, el..szott világot JÓ ISTEN nem teremt, az hétszentség!
Tényleg még mindig ezen lovagolunk hogy jaj miért engedi Isten a sok rosszat.
Nézz már rá a világra, a gonosz uralkodik rég
"Nézz már rá a világra, a gonosz uralkodik rég"
A mindenható, mindentudó Isten annyira ostoba és béna, hogy nem képes tenni ez ellen semmit?
A kereszténység már nem monoteista vallás? Esetleg Isten már csak névleg isten és valójában a gonosz az istenség a kereszténység szerint?
Isten figyel de nem szól bele a világ dolgába
Feladatod jóságosan élni ebben a fertőben és akkor elnyered a jutalmadat
"Isten figyel de nem szól bele a világ dolgába"
Igen. Biztosan a jóságos Isten követték azok is akiknek a szeme látárra késeltek meg egy nőt és hagyták, hogy a gyilkos megtegye majd hagyták éjszaka a lámpa alatt elvérezni szerencsétlen nőt.
Hatalmas jóság hagyni meghalni valakit akit könnyedén megmenthetnél.
"Feladatod jóságosan élni ebben a fertőben és akkor elnyered a jutalmadat"
Értem. Akkor majd legközelebb ha jön egy hajléktalan akkor majd megmondom neki, hogy fusson le 100km-t, hogy kiérdemelje a 200ft-t. Mert én olyan jóságos leszek vele, hogy csak akkor segítek rajta.
De az ingyen konyháknak is tovább kéne adni ezt az üzenetet, hogy ők is rosszul csinálják mert a hajléktalanok sem érdemelték ki az ételt.
Az anyukáknak is próba elé kéne állítaniuk a gyereket és addig nem kéne, hogy enni adjanak nekik.
Ha azt akarja egyébként, hogy jóságosan éljünk akkor olyannak kellett volna teremtenie minket, hogy szabad akaratunkból ne válaszunk rosszat.
Ha nem érted a Bibliát legyél ateista és kész
A dolgok szimplán nem úgy működnek az Írásban ahogy te megpróbálod magyarázni
Nem kötelez rá senki akkor ne higgy ebben, ennyi
"Ha nem érted a Bibliát legyél ateista és kész"
A válaszom során pusztán azt a részt használtam fel a Bibliából miszerint Isten végtelenül jóságos. Esetleg kétségbe vonod ezt?
Egyébként nem csak keresztény és ateista létezik a világon.
"A dolgok szimplán nem úgy működnek az Írásban ahogy te megpróbálod magyarázni"
Mi nem úgy működik? Isten végtelenül jóságos? Amit tesz ennél fogva minden jóságos?
Én ezekből indultam ki.
Plusz ráadásként a végén Isten hatalmából. Esetleg Isten hatalmát és tudását vonod kétségbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!