Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hívjuk Istennek az...

Miért hívjuk Istennek az Istent? Olyan régies szó!

Figyelt kérdés
2024. máj. 2. 15:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%
Több tízezer éves az Estenri. Az Is + Ten, vagyis a Teremtő és Tenmagad. 😁
2024. máj. 2. 15:28
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

A magyar szókincs egy jelentős részéhez hasonlóan az "isten" is nagyon ősi szó, ha nem is több tízezer éves. Az eredetéről itt egy tudományos kutatásokon alapuló magyarázat:

[link]

2024. máj. 2. 16:33
 3/12 anonim ***** válasza:
Igazad van kérdező. Mostantól nevezzük Kreátornak.
2024. máj. 2. 17:44
 4/12 A kérdező kommentje:
Az is jó 😊
2024. máj. 2. 17:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Gondolom még amikor az evolúció során, mikor a majmokból emberré változtak, akkor még nem is tudtak az emberek rendesen beszélni sem, hanem csak állati hangokat adtak ki, aztán amikor már megtanultak beszélni az ősök, akkor szavak alakultak ki és akinek a kimondott szó megszületett a fejében, hogy Isten úgy használták szavakban szóhasználatként.
2024. máj. 2. 18:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Valakik kitalálták Istent még régen, úgy mint a sellőket, hableányokat, mert azokat sem látta senki, mert nem léteznek és az Istent mint kitalált dolgot, ráfogták és elhitették az emberekkel, hogy ő a Teremtő, azt közben meg a majmok után fejlődött ki az ember.
2024. máj. 2. 19:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Honnan tudod, hogy senki sem látta? :O 🤪🙄
2024. máj. 2. 19:10
 8/12 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Legyen Gigachad?
2024. máj. 2. 19:25
 9/12 A kérdező kommentje:
Adonáj.
2024. máj. 2. 19:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Én régen amikor kisgyermek voltam sokat gondoltam sellőre, hableányokra, így ha rá gondolsz valamire azt csak a gondolatodban látod, az agy gondolatába, de a valóságban nem látod, mert nem létezik az amire gondolsz.

Valószínű, hogy Istent is kitalálta valaki, mint a sellőket, hableányokat is kitalálták, és kitalálták az ördögöt is, boszorkányokat, szellemeket, angyalokat, démonokat és egyik közül Istenre fogták, azt kamuzták be még régen az időszámításunk előtt, hogy Isten a Teremtő, közben meg, amiket leírtam, hogy a majmok után fejlődtek ki az emberek.

2024. máj. 2. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!