Az ateisták szerint így alakult ki a kereszténység? Rövid magyar feliratos videó.
Ez a kérdés már volt egyszer ha jól emlékszem.
Az ateisták meg annyival elintézik a dolgot, hogy hozzá lett költve az egész, oszt csókolom.
A csodákat megértem, hisz az hit kérdése.
De a feltámadást tagadni azt azért erőltettet, mert valami történt a tanítványokkal. (vannak érvek nem írom le megint)
csodák = kaja szaporítás, vihar csendesítése szerintem hit kérdése...
A feltámadás pedig SZERINTEM történelmi tény.
A tanítványok meghaltak azért amit láttak...
Igaza van a 2-esnek.
Az ateisták még azt is tagadják, hogy a népesség hány százaléka hisz Istenben, nemhogy a feltámadást. Elvakult fanatikusok!
"A feltámadás pedig SZERINTEM történelmi tény."
. Szerinted.
De miért is zárul le Márk evangéliumának korábbi kézirata annyival, hogy üres a sír? Miért nem ír feltámadásról?
Mindig azzal jöttök, hogy biztosan igaz, mert a tanítványok nem haltak volna meg egy hazugságért. Az ő mártírhalálukról hány biztos forrás van az egyházi hagyományon kívül? Meg egyébként sosem volt még példa tévképzetre, öngyilkos szektákra stb.?
"A feltámadás pedig SZERINTEM történelmi tény."
Ez szomorú mert akkor nem tudod mit jelent az, hogy tény.
"A tanítványok meghaltak azért amit láttak..."
A korabeli forrásokban nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az apostolok milyen módon haltak meg. Ezek a hagyományok gyakran későbbi időkben alakultak ki, és számos legenda és folklór elemet tartalmazhatnak.
A korai keresztény tanítványok halálát elfogadják tényként de a részletek és körülmények vitatottak.
Aztán az, hogy valaki meghal valamilyen eszme vagy hasonló miatt az nem jelenti, hogy annak igaza is van. Temérdek ember halt már meg értelmetlen dolgok miatt a pontos helyzetük pedig a korai tanítványoknak nem ismert. Nem tudni, hogy pontosan mit hittek, stb. de magában a haláluk nem jelent igazolást semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!