Igaza van John Lennox keresztény hitvédőnek, hogy az ateizmus egy tündérmese azok számára akik félnek az örök fénytől?
János 3:19 RÚF
Az ítélet pedig az, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak!
"Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy a világ sokkal jobb lett volna, ha ezek a térítésmániás, agresszív, kulturális örökséget eltörlő monoteista vallások ki sem alakulnak."
Nem értek veled egyet. Az, hogy a középkorban az egyházak mekkora káoszt okoztak, a kereszténység igenis fontos szerepet játszott a mai kultúra és társadalom kialakulásához.
Igaz, hogy a felvilágosodás idején helyre igazították az egyházakat, de attól még a kereszténység továbbra is hatással volt a társadalomra.
Ha nem lettek volna az ábrahámi vallások, akkor úgy is valamelyik pogány vallás terjedt volna el Európában. Más vallás pedig másféle kultúrát/társadalmat szült volna.
"Más vallás pedig másféle kultúrát/társadalmat szült volna."
Pontosan, egy olyat ahol eggyel kevesebb ok lett volna beverni a másik fejét. A görögök, rómaiak, indiaiak, perzsák, kínaiak, japánok mind remek kultúrát tudtak építeni térítő egyház nélkül is és nem érezték szükségét annak, hogy eltöröljék a szomszéd népek kultúráját és hitét.
"Pontosan, egy olyat ahol eggyel kevesebb ok lett volna beverni a másik fejét. A görögök, rómaiak, indiaiak, perzsák, kínaiak, japánok mind remek kultúrát tudtak építeni térítő egyház nélkül is és nem érezték szükségét annak, hogy eltöröljék a szomszéd népek kultúráját és hitét."
Miről beszélsz hollófernyiges?
Az összes nép amit felsoroltál mind mesterei voltak a háborúzásnak.
Ugyanúgy halomra ölték egymást ők is. Sőt ők megbánás nélkül tették mindezt.
Akkor már inkább néhány Észak-Amerikai indián törzset vegyünk alapul.
Ha jól tudom nem nagyon háborúztak egymással.
Viszont ők meg semmit nem fejlődtek a keresztény ember megjelenéséig.
"Az összes nép amit felsoroltál mind mesterei voltak a háborúzásnak"
Így van. És miután elterjedt a kereszténység (meg az iszlám), egy új színfolttal bővült egymás legyilkolásának lehetősége, a szent háborúval. A világ cseppet sem lett békésebb Jézus eljövetele után.
"Így van. És miután elterjedt a kereszténység (meg az iszlám), egy új színfolttal bővült egymás legyilkolásának lehetősége, a szent háborúval."
Csak azt nem veszed észre, hogy ezzel sok más színfolt meg eltűnt.
"A világ cseppet sem lett békésebb Jézus eljövetele után."
Jézus ilyet sosem igért, sőt:
"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot."
Az meg, hogy Jézus után nem lett békésebb a világ, nem Jézus hibája, hanem az embereké.
Bizonyíték, hogy a kereszténység alapja az erőszak
Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.
"Bizonyíték, hogy a kereszténység alapja az erőszak"
Ez arra bizonyíték, hogy az emberiség alapja az erőszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!