Miért küldenek minden egyes kiirt kérdésem után sablon üzenetet privátban a jehovisták? Vagy van nekik spam üzi küldöjük,vagy ember van ezek mögött?
9
Baromság?
Nem, ez nem baromság, hanem Isten szándéka, hogy a Földön megvalósuljon. A Bibliában le van írva, hogy Isten egy egységes imádatot fogad el, aminek Ő adja meg a feltételeit. Ehhez nekünk embereknek kell elkalmazkodni.
Az Izraelitáknak is Ő határozta meg, mit kell tenni, aki más "vallást", vagy szokásokat gyakorolt, vagy mást tett, azt nem fogadta el.
Isten nem vallások különbözőségét használja fel ehhez, ahogy soha nem is fogadott el mindent amit az emberek kitaláltak Istennek.
Jézus elutasította a judaizmust, mert már nem azon alapult az imádatuk, amit Isten meghatározott.
Csak hogy lásd miről beszélek:
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Jézus nem fogad el mindent amit a nevében tesznek. Csak az elfogadható, ami összhangban van az Atyja akaratával. Erről szól a vers első része is.
Minden mást törvénytelenségnek nevez, hiába hivatkoznak Jézus nevére.
A hit pedig halott tettek nélkül.
(Jakab 2:17) . . .a hit is, ha nem párosul tettekkel, önmagában halott.
A szamáriai asszonynak is elmondta, hogy sem az az imádat nem jó amit Ők gyakorolnak, sem az, amit a Zsidók. Az imádatnak Isten szelleméhez és írott szavához kell igazodnia.
(János 4:23) . . .az igaz imádók szellemmel és igazsággal fogják imádni az Atyát, mert az Atya is olyanokat keres, akik így imádják őt.
A keresztény élet pedig áldozatokkal jár, nem csak hittel.
---A keresztény élet pedig áldozatokkal jár, nem csak hittel.---
De az üdvösség megkapása nem.
Szerinted Jézus miért kapott olyan hatalmat az Atyjától, amivel azelőtt nem rendelkezett?
Vagy az első apostolok, miért kapnak lehetőséget, hogy Krisztussal uralkodhassanak majd az égben, ha Istennek nem volt terve, hogy az ember majd az égbe éljen magasabb rendeltetésben?
Csak azért mert Jézus meghalt? vagy Tenniük is kellett az "üdvösségükért"?
14
Russeli butaság?
Én a Bibliában olvastam erről, először is. Hogy Russel ugyanezt mondta, vagy így értette, az egy másik dolog, A Biblia a lényeg, hogy benne van-e vagy sem.
Nem válaszoltál a kérdésemre, hanem tereled a szót, egy régen meghalt testvérem személyére.
Semmi köze 1914-hez annak, hogy a tanítványok csak úgy Jézus halála miatt kaptak "üdvösséget", vagy azért valamit tenniük is kellett.
Szépen kitértél.
---A Biblia a lényeg, hogy benne van-e vagy sem.---
Ha neked az lenne valóban a lényeg már régen nem lennél a szakszervezet tagja.
#11 Minden jó, amit leírsz, csak az, hogy nem vonod le azt a következtetést, hogy a JT-k teljesen tévúton vannak.
Lesznek az utolsó időben tévtanítók - sajnos a TK-k tévtanítók, nem képviselik Isten igazságát és a helyes imádatot. Jézust nem is imádjátok.
Ha fontos neked Isten, akkor kutasd az Írást és légy nyitott a Szentlélekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!