Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valaki tud mondani olyan...

Valaki tud mondani olyan könyvet ami nem sablon?

Figyelt kérdés

Eddig a legtöbb könyv amit olvastam vöröspöttyös volt, de kicsit unalmas hogy mindig ugyanaz az alap. (Lány találkozik egy sráccal és összejönnek) Nem fontos hogy vörösp.legyen.

Előre is köszi.

2015. jún. 17. 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, erre így elég nehéz válaszolni. A könyvek nagy része nem sablonos. De milyen műfajú könyvet képzeltél el? Ifjúsági regény legyen, szépirodalom, krimi, sci-fi, kalandregény, vagy milyen? Ha erre válaszolsz, szívesen ajánlok könyvet.
2015. jún. 18. 00:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Bármilyen könyvet szívesen olvasok
2015. jún. 18. 14:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Élete(i)m.
2015. jún. 18. 20:24
 4/7 V.Tina válasza:

Én olvastam Jean-Jackues Antiertől a Déli tengerek foglyát, Jennifer Blake-től az Aranylázat, és Sheila Hockentől az Emma meg én II-t.

Szerintem mindegyik fantasztikus!

Az Aranyláz kb. 500 oldalas, egy tizenvalahanyadik századi majdhogynem még tinédzser lány/nő életének néhány éves szakaszát mutatja be. FELNŐTT REGÉNY!

A Déli tengerek foglyát a múlt héten fejeztem be, az a 18. századról szól, egy Bugainville kapitány által vezetett francia fregatt és korvett több éves tengeri utazását mutatja be, amely konkréten egy világ körüli út. A hajón van egy potyautas, a természettudós, Philibert Commerson inasa, aki valójában a szeretője, aki szintén profi a természettudományok terén. Ebben a regényben még nagyon benne vagyok, folyton ezen agyalok! (Így van ez minden irtó jó könyv után) Ez különben kb. 430-440 oldalas.

Az Emma meg én kb. 300 oldalas, és egy vak nő életét mutatja be, amint visszatér a látók világába, az ő szavaival élve. E/1. személyben beszél élményeiről, férjéről kislányáról, csokoládészínű labradorjairól számol be. Nem kifejezetten kalandregény, inkább egy rakás fantasztikus élménybeszámolóval ér fel. Nekem nagyon tetszett, Nem tudom te ezek alapján hogy vagy vele... :)

Remélem tudtam segíteni, nekem ez a top 3, nekem ezek tetszettek, ezek ajánlom. És legalább elleszel velük egy darabig. :) ;)

2015. jún. 18. 21:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Igazából, amikor én úgy voltam, mint te, akkor kezdtem Dumas könyveket olvasni. Egyszerűen imádtam őket.

Legelőször a Három testőrt olvastam el tőle. Nagyon ismert történet, és az egyik legjobb regény, amit valaha olvastam. Hihetetlenül cselekményes és fordulatos, nagyon izgalmas mindvégig. A folytatását, a Húsz év múlva c. regényt is elolvastam, az is hasonlóan jó. Sajnos a harmadik részbe, a Braggelone Vicomte-ba (lehet hogy rosszul írom) beleuntam, ott leül a történet a közepén, bár állítólag a harmadik könyvtől kezd jó lenni (igen ez a harmadik rész 5 kötetben jelent meg). Dumas azért is jó, mert ő iszonyatosan hosszan írt. :D Szóval idő, mire elolvassa az ember, de hihetetlen élményt ad vissza.

Tőle ajánlanám szintén olvasásra a Mária Antónia antológiát, bár ez kicsit komolyabb, és sajnos nagyon nehéz a részeket beszerezni. Nekem az összes rész beszerzése több évembe került, hát hihetetlen boldog voltam, mikor meglett mind. Sajnos sok helyen nem helyes sorrendben vannak a részei, ezeket itt felsorolom a helyes olvasási sorrendben (biztos vagyok benne, hogy lesz ismerős darab közte): 1. Egy orvos feljegyzései, 2. A királyné nyakéke, 3. Ange Pitou, 4. Charny grófné, 5. Király a vérpadon, 6. Mária Antónia és lovagjai - ez utóbbi A Vörös-ház lovagjaként is megjelent.

Amúgy ha már Dumas - tényleg nagyon imádom őt - akkor még a Monte Cristo grófját is érdemes elolvasni, ez nekem tervbe van véve.

Híres regénye még a Fekete tulipán, bár ezt nem olvastam.

Dumas kapcsán egyedül arra kell vigyázni, hogy nagyon sok regényéhez jelent meg folytatás, amiket már nem ő írt, hanem más 19. századi írók, és azok már mégse olyanok, mint a "nagymester" könyvei.

Igazából még számos más könyvet tudnék ajánlani, de abból kiindulva hogy te Vöröspöttyösöket olvastál eddig, Dumas regényei azért lehetnek jók, mert szintén könnyed olvasmánynak számítanak.

Amúgy ha az indián-történetek érdekelnek, akkor olvass Karl May könyveket, azok is nagyon jók.

És hogy ne csak régi szerzőket említsek, akkor ott vannak a Dan Brown regények, bár én csak a Digitális kódot olvastam, de nagyon izgalmas volt. Dan Brown könyvei inkább ilyen nyomozgatósak, rejtély megoldósak.

Remélem tudtam segíteni. Ha érdekel, írhatok bővebben is a könyvekről.

2015. jún. 18. 22:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget 
2015. jún. 22. 08:50
 7/7 anonim válasza:

Percy jackson és a olymposziak

Az olymposz hősei

Beavatott trilógia

Éhezők viadala trilógia

Harry potter

Hollókirály

Égvilág trilógia

A felső kettő sorozat nálam könyvenként kettő nap volt :)

2015. nov. 1. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!