Valaki tud mondani olyan könyvet ami nem sablon?
Eddig a legtöbb könyv amit olvastam vöröspöttyös volt, de kicsit unalmas hogy mindig ugyanaz az alap. (Lány találkozik egy sráccal és összejönnek) Nem fontos hogy vörösp.legyen.
Előre is köszi.
Én olvastam Jean-Jackues Antiertől a Déli tengerek foglyát, Jennifer Blake-től az Aranylázat, és Sheila Hockentől az Emma meg én II-t.
Szerintem mindegyik fantasztikus!
Az Aranyláz kb. 500 oldalas, egy tizenvalahanyadik századi majdhogynem még tinédzser lány/nő életének néhány éves szakaszát mutatja be. FELNŐTT REGÉNY!
A Déli tengerek foglyát a múlt héten fejeztem be, az a 18. századról szól, egy Bugainville kapitány által vezetett francia fregatt és korvett több éves tengeri utazását mutatja be, amely konkréten egy világ körüli út. A hajón van egy potyautas, a természettudós, Philibert Commerson inasa, aki valójában a szeretője, aki szintén profi a természettudományok terén. Ebben a regényben még nagyon benne vagyok, folyton ezen agyalok! (Így van ez minden irtó jó könyv után) Ez különben kb. 430-440 oldalas.
Az Emma meg én kb. 300 oldalas, és egy vak nő életét mutatja be, amint visszatér a látók világába, az ő szavaival élve. E/1. személyben beszél élményeiről, férjéről kislányáról, csokoládészínű labradorjairól számol be. Nem kifejezetten kalandregény, inkább egy rakás fantasztikus élménybeszámolóval ér fel. Nekem nagyon tetszett, Nem tudom te ezek alapján hogy vagy vele... :)
Remélem tudtam segíteni, nekem ez a top 3, nekem ezek tetszettek, ezek ajánlom. És legalább elleszel velük egy darabig. :) ;)
Igazából, amikor én úgy voltam, mint te, akkor kezdtem Dumas könyveket olvasni. Egyszerűen imádtam őket.
Legelőször a Három testőrt olvastam el tőle. Nagyon ismert történet, és az egyik legjobb regény, amit valaha olvastam. Hihetetlenül cselekményes és fordulatos, nagyon izgalmas mindvégig. A folytatását, a Húsz év múlva c. regényt is elolvastam, az is hasonlóan jó. Sajnos a harmadik részbe, a Braggelone Vicomte-ba (lehet hogy rosszul írom) beleuntam, ott leül a történet a közepén, bár állítólag a harmadik könyvtől kezd jó lenni (igen ez a harmadik rész 5 kötetben jelent meg). Dumas azért is jó, mert ő iszonyatosan hosszan írt. :D Szóval idő, mire elolvassa az ember, de hihetetlen élményt ad vissza.
Tőle ajánlanám szintén olvasásra a Mária Antónia antológiát, bár ez kicsit komolyabb, és sajnos nagyon nehéz a részeket beszerezni. Nekem az összes rész beszerzése több évembe került, hát hihetetlen boldog voltam, mikor meglett mind. Sajnos sok helyen nem helyes sorrendben vannak a részei, ezeket itt felsorolom a helyes olvasási sorrendben (biztos vagyok benne, hogy lesz ismerős darab közte): 1. Egy orvos feljegyzései, 2. A királyné nyakéke, 3. Ange Pitou, 4. Charny grófné, 5. Király a vérpadon, 6. Mária Antónia és lovagjai - ez utóbbi A Vörös-ház lovagjaként is megjelent.
Amúgy ha már Dumas - tényleg nagyon imádom őt - akkor még a Monte Cristo grófját is érdemes elolvasni, ez nekem tervbe van véve.
Híres regénye még a Fekete tulipán, bár ezt nem olvastam.
Dumas kapcsán egyedül arra kell vigyázni, hogy nagyon sok regényéhez jelent meg folytatás, amiket már nem ő írt, hanem más 19. századi írók, és azok már mégse olyanok, mint a "nagymester" könyvei.
Igazából még számos más könyvet tudnék ajánlani, de abból kiindulva hogy te Vöröspöttyösöket olvastál eddig, Dumas regényei azért lehetnek jók, mert szintén könnyed olvasmánynak számítanak.
Amúgy ha az indián-történetek érdekelnek, akkor olvass Karl May könyveket, azok is nagyon jók.
És hogy ne csak régi szerzőket említsek, akkor ott vannak a Dan Brown regények, bár én csak a Digitális kódot olvastam, de nagyon izgalmas volt. Dan Brown könyvei inkább ilyen nyomozgatósak, rejtély megoldósak.
Remélem tudtam segíteni. Ha érdekel, írhatok bővebben is a könyvekről.
Percy jackson és a olymposziak
Az olymposz hősei
Beavatott trilógia
Éhezők viadala trilógia
Harry potter
Hollókirály
Égvilág trilógia
A felső kettő sorozat nálam könyvenként kettő nap volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!