Miért tartalmaz minden egyes Jehova tanui vének könyve minden kiadása mást és mást?
"mit keresel itt? hiszen ez nem a te világod"
Nem, de úgy látom neked ez a világod, még véded is. Ellenben nem támadnál ellenem. Szívesen elsöpörnél a föld színéről, ha megtehetnéd.
Nem ismerlek személyesen, azonban az írásaid, sok mindent elárulnak rólad.
Sajnálattal veszem ezt tudomásul.
Aham igen hogy nem: Ne hazudj kérlek! Köszi.
Lukás 24,37-39
Azok megrettentek, és félelmükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak. 38Ő azonban így szólt hozzájuk: „Miért rémültetek meg, és miért támad kétség a szívetekben? 39Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy valóban én vagyok. Tapintsatok meg, és lássatok. Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van.” 40És ezeket mondva, megmutatta nekik a kezét és a lábát.
---Szívesen elsöpörnél a föld színéről, ha megtehetnéd.---
Eredeti jehovista mondatot hallhattunk. El kell keseritselek,te áldozat vagy ott,téged nem söpörnélek el,tudom titeket mindenki üldözz jajjjjjj jajjjjjjj csórikáim. Ez benne a bibliában,nem söpörnélek el,ezeknek meg kell történiük,lesznek hamis próféták,tanitók. sok volt a jóslat nektek meg is ártott nektek.
10
"nem neked szól a kiirt kérdés"
Érdekes, hogy Jehova tanúiról érdeklődsz, olyan emberektől akiknek fogalmuk sincs miről beszélsz. Ugyanakkor a testvéreimet becsmérled. Sajnálom, de ezt nem hagyom szó nélkül. Te sem tennéd.
Csúnya dolog mások háta mögött szövegelni, ami rosszindulatból fakad.
A "vének könyve" pedig csak egy módon lehet a tulajdonodba, ha valóban van ilyen könyv.
Miért nem kérdezed meg a véneket erről? Ennek két oka lehet.
Ezért a kérdésedet gyávaságnak, és a Testvéreim elleni lejárató kampánynak tekintem. Még megvédeni sem tudják magukat, mert "titokban" teszed, hátulról támadva.
Más emberek eltaposásával akarsz kiemelkedni?
Te tudod...
Az általad idézet Biblia vers nem azt jelenti, hogy Jézus vissza vette a feláldozásra került testét. Bár szerinted amit feláldozott, azt még sem áldozta fel.
Egy másik hasonló kérdésben már írták, hogy Jézus emberi testet vett fel, hogy lássák, és tudjon még a tanítványaival beszélni. Nem azt amit feláldozott, hanem egy másikat ami hasonló.
Ha testben támadt volna fel, akkor nem tudott volna eltűnni a tanítványok szeme elől, illetve az ajtón keresztül bejönni.
Nem vagyok áldozat. Teljesen és ép elmével tudatában vagyok mindennek.
Ha pedig az lennék, az is az én saram, én hoztam meg a személyes döntést, és vállalom a felelősséget Isten előtt.
Ha valakit megkárosítottam, vagy bántottam, jogosan fog elítélni.
A 32 év alatt egyetlen "jóslattal" sem találkoztam, és nem hirdettem sem napot sem órát. Ami pedig az idősebb testvéreimet illeti, ők is kitartanak amellett, hogy félremagyarázott, vagy félre értelmezett írások által akarják a Tanúkat lejáratni. Ami pedig a lehetséges tévedést illeti, semmilyen akkora hibát nem vétett senki, mint aminek felturbózzák a látszatát.
Az emberi hatalmak, vagy az egyházi hatalmak sokkal nagyobb "tévedései" miatt, itt senkitől sem olvasok olyan emberhez méltatlan megnyilvánulást, mint amit Jehova Tanúi ellen írnak.
Az nem baj ha egy politikus, tönkre teszi az emberek életét, vagy ha egy népszerűségnek örvendő vallás vezető, sorozatos kihágásai maradandó kárt okoznak a híveknek, gyermekeiknek, vagy bárkinek.
Ezen nem csámcsognak oldalakon keresztül, megalázó szavakkal ítélkezve.
Egy pár hét, és elfelejtik miket tettek ezek az emberek.
Ez alól csak Jehova Tanúi a kivételek, akiknek az 50, vagy 100 évvel ezelőtt egyszer elkövetett tévedései, nem fognak elévülni. Nekik nincs bocsánat.
Ez pedig "nem jehovás szöveg", hanem a valóság.
Naponta nézem a híreket, és egyetlen esemény ami napjainkban nem kap itt akkor a negatív hírverést. Egyszer említette meg valaki a pedofil botrányt a Gyik-on. Hirtelen a téma megszűnt, már nem csámcsognak rajta.
Vajon miért? Talán érzékenyen érinti az egyházakat, és azoknak személyét, akik oda tartoznak?
Egy vallás vezető hibája miatt, nem pellengérezik ki az oda tartozó híveket.-
Nem olvastam sehol, hogy valaki azt írta volna, hogy " ilyen olyan bűnös reformátusok meg kell szüntetni őket". Sőt védőbeszédek hangoztak el.
Sem a Református, sem a katolikus egyházak ellen nem indítanak mozgalmakat, az évszázadosan elkövetett bűneik miatt, amik sokak ártatlan ember életébe került.
De Jehova Tanúi felvigyázóinak több évtizeddel ezelőtt történt véletlen tévedése miatt, világháborút indítanak, több mint 8 millió ember ellen.
Hát igazságos ez szerinted?
Nézz mélyen magadba.
Ez nem "jehovista szöveg", hanem a nagy büdös igazságtalanság.
Nincs itt semmilyen fertőzés.
Itt emberek vannak, akik akkor válnak "vallásossá", ha másokat kell elítélni, ha nem egyeznek a vélemények.
Ha Őket érinti, mély hallgatás van, illetve azonnali felmentés.
Ha másokról van szó, amiben nem érintettek, akkor bizony az ellenséges szöveg az megy. A legtrágárabb, legmegalázóbb stílusban.
Hol voltak azok a nagy vallásos emberek, amikor kitört a második világháború? A vallások vezetői mélyen hallgattak, vagy szövetkeztek.
A katolikus püspök Úr, konkordátumot kötött a Hitler kormánnyal. A lövész árkokban a lelkészek azt állították, hogy Isten az Ő nemzetüket támogatja a Háborúban, míg a másik nemzetben ugyan ezt állították szerencsétlen katonáknak. Vajon Istennek melyik nemzetet kellett volna támogatnia?
Az egyházak támogatásával, hallgatásával, több millió ártatlan ember élete veszett oda. Meghurcolták, kivégezték a zsidókat, Roma származásúakat, vagy egyszerű embereket, akik ezekhez a vallásokhoz tartoztak.
Akik nem tartoztak oda, nem fogtak fegyvert, és felemelték szavukat a háború ellen, azokat is. Még sem kérdőjelezik meg az egyházak Istentől kapott kinevezését, nem tiltották be őket, sem az előtte, sem az utána tett emberiség elleni bűneikért.
Sőt mentséget élveznek, emberek milliárdjainak támogatását, megmaradt a hitelük, annak ellenére, hogy nem kis pályás tévedéseik voltak.
DE jaj annak, aki csak egy kicsit el mer térni csak a tanításuktól, az eretnek, megy a lecsóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!