Jehova Tanui saját kreált bibliájukat kik vagy ki forditotta? Név érdekelne hogy utána lehessen nézni annak hogy hozzá értők voltak-e a forditók
A többi fordítás esetén pontosan tudjuk, hogy kik voltak a fordítók, tudjuk, hogy milyen nyelveket és milyen szinten ismernek. Felesleges esetükben bármit feltételezni, mert tényekről beszélhetünk.
De az őrtorony fordítás esetén se kell feltételezni, mert már itt is ismertek a fordítók, azt is tudjuk, hogy egyik se ismerte a héber, görög, arámi nyelveket. A fordítók közül összesen egy fő, Frederick W. Franz tanult bibliai nyelveket nagyon alap szinten (de papírt ő se szerzett ismereteiről). Ami egy komoly fordításhoz édes kevés.
Akkor szánj időt erre a videóra, de ha soknak tartod a 12 percet, akkor legalább a 6. perctől nézd meg és látni fogod, milyen hozzáértő emberek munkája van mögötte és miyen mélyreható kutatás előzte meg magát a fordítást:
A negatív irányú elfogultságod miatt egy nagyon pontos és jól érthető fordítástól fosztod meg magad.
Továbbra is állítom, hogy mindez hamar kiderólne, ha több fordítással összehasonlítanád.
Míg ezt nem teszed meg,már ne is haragudj, csak a saját véleményedet szajkózod
Egyrészt, én tényeket írtam, nem volt benne semmilyen negatív elfogultság.
Másrészt, ez nem az én véleményem, hanem újra írom, tény.
Javaslom, hogy keress rá a tény és vélemény szavak jelentésére.
Túl mélyreható kutatás pedig egyébként se kellett, mert a Wescott alapszöveget használták fel. Ami mondjuk szintén elég gyenge, ma már sokkal több és pontosabb alapszöveg változat van.
Isten minden neve helyére berakták ezt a kamu nevet, hogy jehova. Pedig Istennek rengeteg gyönyörű neve van. Annyi maradt fent a nevéből, hogy JHVH. Ebből kreálták a jehovát, de nem így hívják. Így az egész bibliájuk hazugság. Ha érdekel a téma, van fent róluk egy videósorozat olyantól, akik köztük volt. Ajánlom. Báránybőrbe bújt farkasok. A szabad akaratodat akarják, hogy aztán mindenről megmondják neked, mit csinálj és megfosszanak az életedtől. Sátánista szekta. Írnak sokan a videó alá, akik benne voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!