Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet mégsincs Isten vagy...

Lehet mégsincs Isten vagy lehet hogy Isten rossz?

Figyelt kérdés
Kell azt tudni hogy nagyon vallásos családban nevelkedtem én egy vallásos ember vagyok minden vasárnap ott vagyok a szentmisén, katolikus vallásban nevelkedtem és katolikus vallásos vagyok, viszont elbizonytalanodtam Isten létezésében az utóbbi időben vagy legalábbis Isten jóságában. Egy nagyon közeli szerettem, unokatestvérem gyereke halmozottan sérülten született lényegében világ életében nyomorék lesz, szülei zokognak és nem értik hogy az Úr miért adott ekkora keresztet rájuk, egyszerűen én sem értem, ugyanis egy végtelenül jóságos család mély vallásosak és állandóan az Istent követik ennek ellenére mégis így született a gyermekük, mit ártott ő a világnak, Istennek hogy így született nyomorékon, nem fog élni valószínűnek 20 éves koráig sem de az is egy szenvedés lesz. És más családban miért nem születik ilyen halmozottan sérült gyermek?
febr. 4. 02:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
A heti hogyha létezne Isten nem engedné a rosszat kérdés, pipa.
febr. 4. 14:26
 12/20 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

ma 14:26

*napi :D

Csak az a bosszantó, hogy nekem - aki nem is vagyok keresztény - kell magyarázni elvileg vallásos embereknek alapvető dolgokat, amikkel tisztában kellene lenniük. Ateisták dettó, felteszik ugyanezeket a "logikus" kérdéseket napi mint nap, amivel csak az ateizmust járatják le. Pedig lehetne érdemi kritikát is megfogalmazni, de ezzel csak nevetségessé teszik magukat.

febr. 4. 16:09
 13/20 anonim ***** válasza:
44%

12

Ez azért van, mert csak többnyire névleges keresztények Ők, akiket valahova a hagyomány szerint belekereszteltek, és innen onnan hallottak Bibliai dolgokat. Nem is kerestek kérdéseikre válaszokat, és az egyéni érzelmeikkel, gondolataikkal vannak elfoglalva.

Dicséretes dolog, hogy te, annak ellenére, hogy nem értesz egyet, még is meglátod a lényegét ennek.

Remélem lesz olyan alkalom, ami azt eredményezi, hogy Isten kitárja a szívedet, és befogadva az igazságot, összhangba hozd az életedet, a szándékával.

febr. 4. 19:19
 14/20 anonim ***** válasza:

Én szerintem, az én gondolatom szerint a régi generációk amióta csak születtek az emberek az a mostani 1900-as években a régi generációk kitalálgattak minden egyebeket, hogy a mostani úgymond az új generációs embereket félelemben tudják tartani, hogy ha már nem lesznek a régi generációs emberek, mert meghal és megöregszik a régi generáció és elmegy végleg az új generációtól ne legyen veszélyes a világ.

Én legalább is elképzelhetőnek tartom, hogy ezt, ezeket még a régi generációs emberek találhatták ki, hogy majd az új generációt félelemben tartsák.

Mert ugye minden idős öreg emberek is mondanak mindenfélét Istenről, állítják azt is, hogy igazi az Isten meg állítják azt is, hogy nincs Isten.

Úgyhogy én szerintem a régi generációkból az emberek találhatták ki ezeket meg a mennyországot és a poklot is, hogy majd az új modern generációt félelemben tartsák, hogy majd a világ ne legyen annyira veszélyes az új modern generációtól.

Mert ha belegondolunk az emberek milyenek irígyek és önzőek, meg bárkinek neki esnek, ha nem az van, amit ők akarnak.

Mert egyébként az emberek egymástól is félnek.

febr. 5. 17:08
 15/20 Jégszív ***** válasza:

# 1, 3, 4, 10. stb.

Micsoda agyament érvelések!

Igen komoly agymosáson mehettetek keresztül.

Csak nem jehovások vagytok!?

febr. 9. 11:32
 16/20 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

ma 11:32

Nem, még csak keresztény sem vagyok, de mivel "keresztény kultúrában" élünk, van annyi minimális ismeretem róla, hogy agybajt kapjak a műveletlen ateistáktól és az álszent (vagy magukat kereszténynek kiadó) emberektől, mint amilyen a kérdező.

febr. 9. 15:09
 17/20 Jégszív ***** válasza:

#16.

Tudod-e, mi a különbség

- ateista és agnosztikus,

- valamint hit és tapasztalaton alapuló MEGGYŐZŐDÉS között?

Kösz, nincs is több kérdésem.

febr. 9. 19:59
 18/20 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

ma 19:59

Igen, viszonylag művelt és értelmes embernek tartom magam, tisztában vagyok ezen szavak jelentésével. Azt mondjuk nem értem, mi köze a kérdéshez, amiről üvölt, hogy kamu vagy legjobb esetben egy 12 éves írta ki.

febr. 9. 20:20
 19/20 Jégszív ***** válasza:
Én is annak tartom magam. Pont ezért be is fejezem a vitát!
febr. 9. 21:09
 20/20 anonim ***** válasza:

"Lehet mégsincs Isten, vagy lehetséges Isten mégis rossz?"

Igazából hány éve élünk gyerek korunktól felnőve a földön? Hát nem most csöppentünk a világra.. Szerintem itt az Istent csak kitalálták valakik és az idős felnőtt emberek elhallgattak valamit előlőlünk emberek ellen, hogy valamivel az embereket félelemben tartsák, direkt, hogy az emberek ne nagyon legyenek vadak és aggresszívak, ergó ne legyenek az emberi népek veszélyes lázadó fenevadak és kannibálok a földön és azért találták ki az Istent és a halottakról azaz a hullákról is azért terjesztettek össze minden kamut, hogy az embereket félelemben tartsák, mert ugye mi emberek nem ismerjük mind egymást ezen a földi felszínén és az emberek is félnek egymástól is és valami kamu kitalációkra szükség volt akkoriban és annak elhallgatásáról, hogy az idős felnőtt emberek ne kotyogják ki a fiatal embereknek, hogy nincs Isten, csak ki lett találva és a halál után sem fog létezni semmi, hanem mindenkinek Game over lesz a halála után, azaz nem lesz halál után semmi, aki egyszer meghalt, az mégegyszer újra vissza nem jön már megint ismét vissza a földre, újra mint ha misem történt volna, mert már egyszer már annak annyi lett, azaz hulla lett már abból, aki meghalt.

Valamiket muszáj volt kitalálni, és nem elkotyogni hogy ez kamu, hanem hagyni kellett, hogy hadd féljenek csak az emberek, hadd tartsák az embereket félelemben, mert igazság szerint az emberek is félnek egymástól. Sőt ember egy másik embertől még sokkal jobban tart és fél is és muszáj volt az embereknek valamit kitalálni és kamuznijuk az embereknek, hogy az emberek egymástól meg tudják egymást óvni azaz védeni.

Ergó ember egymástól jobban fél, szóval kamu és védelem kitaláció az egész és sajnos halál után nincs semmi, ha meghaltál, többet ide a földre nem jösz vissza mégegyszer.

febr. 10. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!