Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívőként csak nekem mulatságos...

Hívőként csak nekem mulatságosak az olyan emberek, akik örökké akarnak élni?

Figyelt kérdés

Mint például ő is:

https://www.youtube.com/watch?v=_lTPnD2JQ_M

Ennyi hiábavaló erőfeszítés a semmiért. Úgy is meg fog halni, pedig elég ha ha hiszünk és bízunk Jézusban.

2024. jan. 15. 22:08
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"Sőt a vallások jó része elég sok mindent előszokott írni és egy kisebb nagyobb részét elég sokan be is szokták tartani."

Bahh kérlek, amiket a keresztény vallás előír, legalább is a legfontosabb dolgokat a törvény amúgy is bünteti ma már. A maradékot meg minden normális ember betart, mint például Jézus szeretetre vonatkozó tanításai, vagy az arany szabály. Maradt pár apróság mint a házasságon kívüli szex.

Ezek meg már nem főbenjáró bűnök, inkább csak jótanácsok voltak Isten részéről.

Nincs ebben semmi erőfeszítés.

Ja az iszlámról nem tudok nyilatkozni, de nem is érdekel.

Ellenben a fickó akit a videóban láthattunk lényegében már azért él, hogy később haljon meg. xD

Még hogy a hitetlenek nem félnek a haláltól........

Élnének ők szívesen örökké ha tehetnék, tán még jobban is mint mi hívők.

2024. jan. 16. 15:04
 22/29 A kérdező kommentje:
Különben meg én akkor is hinnék Jézusnak/Istennek ha nem adna a hitemért cserébe örökéletet.
2024. jan. 16. 15:06
 23/29 anonim ***** válasza:
Végül is csak több milliárdan járnak nem létező istenek templomaiba, imádkoznak rengeteget, gyónnak, foglalkoznak olyan könyvekkel amikről azt hiszik, hogy valamilyen köze van egy istenséghez pedig nincs és még lehetne sorolni, hogy miket meg nem tesznek.
2024. jan. 16. 15:11
 24/29 anonim ***** válasza:

"Bahh kérlek, amiket a keresztény vallás előír, legalább is a legfontosabb dolgokat a törvény amúgy is bünteti ma már. A maradékot meg minden normális ember betart, mint például Jézus szeretetre vonatkozó tanításai, vagy az arany szabály. Maradt pár apróság mint a házasságon kívüli szex."

Tehát amikor rengetegen mennek el gyónni akkor mindenki a házasságon kívüli szexet gyónja meg? Esetleg törvényt szegtek?

2024. jan. 16. 15:12
 25/29 A kérdező kommentje:

"Tehát amikor rengetegen mennek el gyónni akkor mindenki a házasságon kívüli szexet gyónja meg? Esetleg törvényt szegtek?"

Az is csak a katolikusoknál van. Amúgy meg a gyónásban mi az erőfeszítés?

2024. jan. 16. 15:41
 26/29 A kérdező kommentje:

"Végül is csak több milliárdan járnak nem létező istenek templomaiba, imádkoznak rengeteget, gyónnak, foglalkoznak olyan könyvekkel amikről azt hiszik, hogy valamilyen köze van egy istenséghez pedig nincs és még lehetne sorolni, hogy miket meg nem tesznek."

Már nem azért de honnan tudod, hogy melyik isten létezik és melyik nem? Vagy hogy egyik sem létezik? xD

De te biztosan birtoklod a mindent tudás 100%-át.

Az ilyen emberekről ez jut eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=uwmeH6Rnj2E

2024. jan. 16. 15:45
 27/29 anonim ***** válasza:

"Már nem azért de honnan tudod, hogy melyik isten létezik és melyik nem? Vagy hogy egyik sem létezik? xD"

Írtam én olyat, hogy tudom melyik létezik vagy, hogy egyik se létezne?

Azonban nem csak egy vallás van. Valakik tévednek és ők potyára töltenek el temérdek órát a templomban, imádkozással, stb.

Fölöslegesen tartják a vallásuk parancsait...

2024. jan. 16. 15:54
 28/29 A kérdező kommentje:

"Írtam én olyat, hogy tudom melyik létezik vagy, hogy egyik se létezne?

Azonban nem csak egy vallás van. Valakik tévednek és ők potyára töltenek el temérdek órát a templomban, imádkozással, stb."

Kivéve ha a baha'i vallás az igazi. Akkor minden teistának igaz van, csak az ateistáknak nem.

2024. jan. 16. 16:27
 29/29 anonim ***** válasza:

Mindenki ragaszkodik az élethez. Aki nem, az már nem él. Az ösztön ezt diktálja, még ha valakinek szenvedés is az élet.

Ha annyira elviselhetetlen a szenvedés testileg vagy lelkileg, akkor ki lehet lépni az élők sorából.

Fiatalon és egészségesen persze jó lenne örökké élni, de hosszú távon mindent meg lehet unni. Az ember lélekben kiég, belefásul. Ezt nem tudhatjuk biztosra, mert jelenleg mindenki megöregszik, ha nem hal meg, de valószínűleg így van.

2024. jan. 17. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!