Hiszel-e Istenben vagy természetfölötti erőkben?
Melyikben?
Az elmúlt évezredekben annyiféle Istenben/Istenekben hittek...
Valamiben hiszek, de ezt nehéz elmagyarázni...
Csak tedd fel magadnak a kérdést:
Mi volt az ősrobbanál előtt?
De ez csak egy példa a sok közül, amire nincs magyarázat. (Felejtsük el, hogy semmi...)
Igen.
Az életnek van intelligens forrása, aki rendezetten hozta létre a működő világegyetemet, és az életet. A rangját tekintve Istennek nevezzük, mert Ő nem emberi életforma. Ugyanakkor Ő rendelkezik természetfeletti erővel, mint írtam, nem személytelenül.
Melyikben? Az ótestamentum haragvó, bosszúálló istenében, vagy az újtestamentum jóságos, megbocsátó istenében?
Egyébként nem, nem hiszek. Ami nonszensz, hiszen gyakorlatilag együtt nevelkedtem a nálam másfél évvel idősebb nagybátyámmal. Ugyanazon szellemi táplálék mellett belőle pap lett, belőlem ateista.
Az Ószövetségben az ördögöt Isten teremtette meg. Akkor mi a ráknak bálványozzátok Istent? Nem értem a hülyéket ...
Én hamarabb hiszek az Ayahuasca-ban.
4
""Az ótestamentum haragvó, bosszúálló istenében, vagy az újtestamentum jóságos, megbocsátó istenében?""
Ez az értelmezése Isten személyének a figyelmetlenség, felületes Bibliai olvasás következménye.
A Bibliát egy Isten ihlette, nem kettő.
Hogy az Izraeliták idejében "bosszúállónak" írja, az nem jelenti, hogy kegyetlen és igazságtalan. Annak idején oka volt, hogy védje az Izraelitákat, hogy a Messiás vagy is a megváltó, a meghatározott vérvonalon szülessen meg.
Amikor ez megtörtént, már nem kellett védeni a leszármazási vonalat.
S így újszövetséget tudott kötni azokkal, akik méltóak voltak erre.
5
Isten nem teremtett ördögöt. Mélyen sajnálatos, hogy a rossz információk, és az emberi butaság kereszteződése ezt eredményezi.
Ha a gyermeked, a helyes nevelés ellenére rossz útra tér, akkor bűnös lennél benne?
Nem, mivel nem te döntöttél rosszul , hanem a gyermeked.
Én hiszek Istenben.
De ennek a kérdésnek így mi értelme volt? xD
Legalább egy szavazást csatolhattál volna a kérdéshez.........
"Az Ószövetségben az ördögöt Isten teremtette meg. Akkor mi a ráknak bálványozzátok Istent?"
Öcsém ha nem mondod a hívők erre maguktól sosem jönnek rá.
A valláskritika a te fényedben ragyog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!