Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért érdemes az Istenhez...

Miért érdemes az Istenhez fohászkodni, ha bármilyen munkakört lát el az ember, a saját sorsunkat azt mondják, hogy mi alakítjuk?

Figyelt kérdés
2023. nov. 28. 14:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
57%

Olyan dolgokat tapasztalok meg, amiket ember nem tudna befolyásolni, nevezhetném csodáknak is!

Úgyhogy van valamilyen Felsőbb Rendező Elv, ami irányítja ezt az egészet!

De gondoljunk a teremtésre! Azt se tudná az ember a két kezével megalkotni, mégis maga a tökéletesség, egy csoda!

2023. nov. 29. 17:33
 12/28 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Valóban a döntéseid alakítják a sorsodat, ezért nagyon nem mindegy milyen döntéseket hozol. Isten pedig ezt teszi közben(elmondja neked is):

"Jehova szemei átfürkészik az egész földet, hogy támogassa azokat, akik teljes szívvel szolgálják őt..." 2Krónika 16:9

Nos ezért nem mindegy mi a döntésed, milyen "sorsot" szánsz magadnak. Vagy támogat Isten ebben, vagy nem.

2023. nov. 29. 20:36
 13/28 Anahystor ***** válasza:

" Úgyhogy van valamilyen Felsőbb Rendező Elv, ami irányítja ezt az egészet!

De gondoljunk a teremtésre! Azt se tudná az ember a két kezével megalkotni, mégis maga a tökéletesség, egy csoda!"

Hát akkor annak "köszönhető" a pestis, a cunami, a földrengés, a földcsuszamlás, a tornádók és orkánok, a rák meg a többi betegség, a mérgező állatok és növények, tényleg maga a "tökéletesség"...

Hát..., én az ilyen "csodáról" inkább lemondanék, és ha mindez tényleg "valami felsőbb rendűnek " "köszönhető", akkor inkább semmit se csinált volna, ahelyett hogy egy ilyen elrontott világot teremtett!

2023. nov. 30. 09:42
 14/28 anonim ***** válasza:

"Olyan dolgokat tapasztalok meg, amiket ember nem tudna befolyásolni, nevezhetném csodáknak is!"

Igen. Ezt már sokszor leírtál mert az könnyű. Arra már nem voltak képesek mint kiderült, hogy jobban átgondolják, utána nézzenek mert kis kutatás után rendszerint kiderül, hogy semmilyen csoda nem kellett.

"De gondoljunk a teremtésre! Azt se tudná az ember a két kezével megalkotni, mégis maga a tökéletesség, egy csoda!"

Gondoljunk. De melyik teremtés mesére és miért?

Miért kéne ezt embernek két kezével megcsinálni?

De ami a leglényegesebb, Milyen szempontból tökéletes?

Ha pusztán az embert nézzük akkor már teli van "tervezési" hibákkal. Lehetne még sorolni de már ha az embert megvizsgáljuk is tisztán látszik, hogy elbukott a tökéletesség.

2023. nov. 30. 12:45
 15/28 anonim ***** válasza:
60%

"Miért érdemes az Istenhez fohászkodni, ha bármilyen munkakört lát el az ember, a saját sorsunkat azt mondják, hogy mi alakítjuk?"

Mert amikor például egy rokonod súlyosan beteg és te nem tudsz rajta segíteni csak őrlődsz és stresszelsz, hogy mi lesz vele akkor sokat segíthet az, hogy ha segítséget kérsz olyantól akiről azt gondolod, hogy tudd segíteni. Eltereled a figyelmed és úgy érzed, hogy teszel valamit amivel megint csak csökkented a streszt.

Imádkozni a levegőbe pedig sokkal könnyebb mint megtanulni kezelni a stresszt.

2023. nov. 30. 12:48
 16/28 anonim ***** válasza:

- Segíts magadon, és isten is megsegít - mondják.

- Segít oldani a stresszt, jobban bízol a sikerben általa.

Nem kell hozzá vallásosnak, Biblia rajongónak sem lenni.

Pszichológiailag is működik.

Annyi minden keresztbe tehet a terveidnek, de segít továbblépni, ha van legalább egy "képzeletbeli" barátod. (Nekem is van, tudom, hogy képzeletbeli, de segít.)

2023. dec. 1. 16:21
 17/28 anonim ***** válasza:

#14: az én világnézetem szerint nem teremtés mese, hanem az amit látunk, azt létrejött "valahogy".

#13: valóban, ebben is van igazság. Az én világnézetem szerint a világ esetleg lehet virtuális, és azok a dolgok ... igazából semmi sem létezik, te sem. Vagy léteznek, és valamiért át kell élni. Vagy valóban, ez a világ egy börtön, és azért van, hogy szenvedjünk, de alakíthatjuk addig is ... jó felé, ha elég erősek vagyunk. Nem tudom, de van abban valami, amit te is írsz,

2023. dec. 1. 16:26
 18/28 anonim ***** válasza:

17

Sokan nem hiszik el az evolúciót, stb. Rendszerint eddig mindben akikkel beszéltem, akiknek a vitáját olvastam másokkal, ... mind közös volt a hozzá nem értés és az ismeretek hiánya.

Ennyi erővel pedig akár azt is mondhatnák, hogy nem hiszik el a telefonjuk, laptopjuk létezését mert annak a működését sem értik.

Attól még, hogy nem ért valaki valamihez vagy nem akarja elfogadni a valóságot az a tényeken nem változtat és ugyan ez a helyzet a lapos földesekkel is és még lehetne sorolni a sok eszementebbnél eszementebb elképzelést.

2023. dec. 1. 18:52
 19/28 anonim ***** válasza:
Ma már a hívőség és az evolúció elfogadása megfér egymás mellett.
2023. dec. 1. 22:06
 20/28 anonim ***** válasza:
40%

Attól mert van egy sorsod attól még azt meg kell csinálnod, nem ülhetsz le mondva hogy ez amugy is megtörténik. Ha imádkozol, akkor kicsit könnyebb lesz, lehet kicsit placebó, de tényleg segít jobban koncentrálni a célra.

Az a gond, hogy az ember elkezd sokat foglalkozni a vallással és pláne a spiritualitással, és ez nem abban merül ki hogy oda vissza tudod a bibliát, hanem megprobálod megérezni a dolgot amit leírtak, akkor elkezd működni a dolog. Egy sima asztali ima evés elött is tud olyan örömöt okozni hogy hihetetlen. Jön valami felsőbb kegy, isteni szeretet, boldogság és érzed, hogy ez meg nem látható, nem fogható és pénzért meg nem vehető dolog. Az emberek ott rontják el, hogy meg akarják érteni istent, de Ő felettünk áll, sok olyan dolgot tud amit mi nem, ezért nem fog menni. De megérezni meg lehet, sőt 100x könnyebb mint megérteni, és az ima (is) segít ebben. Ez is egy eszköz szerencsére nem az egyetlen amivel kicsit közelebb kerülsz a végső célhoz.

2023. dec. 3. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!