Katolikusok. Miért jo a halott Jézust a kereszten bálványozni? Jézus a templomotokban éppen halott a kereszten és alászáll a pokolnak. Magyarul ti a poklot részesítitek előnyben. Jézus halott a kereszten. Szégyen! Halott ezáltal a hitetek is.
Na és a rézkígyó? Mózes készít egy rézkígyót, felhelyezi egy botras és a néoe előtt viszi. Aki felnéz rá az mégha megmarja a mérgeskígyó meggyógyul, aki nem az meg hal. Ez is bálvány volt?
Ez a megfeszített Krisztus a kereszten előképe. Méghozzá a gyógyító Krisztusé. Nekünk keresztényeknek az az üzemet, aki felnéz és elfogadja a gyógyító szenvedését az üdvözül, aki elutasítja elkárhozik.
Nincs langyos középút.
Szia 15!
Ügyesen megpróbáltad kiforgatni a 10 parancsolatott!
Csak az a rész felet csöndben át siklottál, hogy :" ne imádd és ne tiszteld azokat'.
Amiket te felsorolsz azok előtt egy zsidó sem próbált leborulni mondván ,hogy álltal imádja az Istent.
Miért hazudsz? Hiszen ott vannak az idézetek, hogy leborultak a frigyláda előtt, áldozatot mutattak be előtte.
Nem arcpirító kicsit számodra, hogy ott vannak világosan az idézetek, te pedig letagadod őket?
"mi azonban a keresztrefeszített Krisztust hirdetjük, ami ugyan a zsidóknak botrány, a pogányoknak pedig oktalanság;" (1Kor 1,23)
"Én is, amikor nálatok jártam, testvérek, nem keresett szavakkal vagy bölcsességgel akartam nektek hirdetni Isten misztériumát. Elhatároztam ugyanis, hogy nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről." (1Kor 2,1-2)
10 évvel ezelőtt ugyanezt láttam, ha a keresztre néztem, mint te Kedves Kérdező.
10 év alatt az emberrel nagyot fordul a világ. Velem legalább is nagyot fordult. Meggyőződhettem arról, hogy aki a kereszten van, az él. Hálás is vagyok a megtapasztalásomért.
Ma, ha egy feszületre nézek azt látom, amit sokan nem. Istent.
igen, én Istent látom, ugyanis, ott és akkor a Kereszten egy ember meghalt, de Isten megszületett.
Én is kereszténynek vallom magam, de egészen máshogy fogom fel Jézus kereszthalálát. Én nem a lineális, megszokott időben gondolkodom, hanem abban, hogy Isten az időt egy egészen más dimenzióból éli meg.
Én azt látom, hogy ahol Jézus kilehelte a lelkét, az a lélek Istenné lett. Én azt látom, hogy az a lélek a semmibe jutott, oda, ahol még az idő sem létezett. én azt látom, hogy ez a lélek teremtett meg mindent , beleértve önmagát is, aki meghalt a kereszten. Számomra így van értelme. Azt, hogy erről ki, mit gondol, nem nagyon izgat. Mivel én úgy vagyok ezzel, hogy ezt tartom az igazságnak. Gyakorlatilag egy nagypapaparadoxonnak köszönhetjük az életünket, csak itt nagypapa, apa és fia is ugyanaz a személy.
Elméletileg a keresztény az Krisztus követője.
Gondolom eddig nagy az egyetértés.
Ám Krisztusról sőt az apostolokról sem olvastam sehol, hogy bármi előtt leborultak volna vagy csokolgatták volna vagy azt mondták volna a többi hívőknek,hogy valami által kell imádni Istent.
Nekem ebből az jön le ,hogy - bár magyarázható, ám -az ilyenfajta imádta, nem a Krisztusi mintát követi.
Persze, elfogadom ha valaki másként látja,hiszen ki vagyok én hogy megítéljek másokat.
Krisztus előtt is leborultak.
27!
:)
Azt hiszem meg kellene nézni a bármi és a bárki közötti különbséget és akkor egyből értenéd a választ.
Sebaj!
Béke veletek buzgó keresztények!
Én értem, hogy mit írsz, de attól még ugyanúgy hülyeség marad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!