Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Katolikusok. Miért jo a...

Katolikusok. Miért jo a halott Jézust a kereszten bálványozni? Jézus a templomotokban éppen halott a kereszten és alászáll a pokolnak. Magyarul ti a poklot részesítitek előnyben. Jézus halott a kereszten. Szégyen! Halott ezáltal a hitetek is.

Figyelt kérdés

2023. nov. 10. 14:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Ez jó kérdés. És mióta bűn ha valaki az azonos nemhez vonzódik ? Az érzelmek soha nem bűnök. Lehetsz dühös, az még nem bűn. A bűn a cselekedet.
2023. nov. 12. 21:41
 12/29 anonim ***** válasza:
19%
10# ha nem bálvány, mi a francért van szobor formában és miért hozzá imádkoznak? Nekem ez elég bálványnak hangzik
2023. nov. 12. 22:22
 13/29 anonim ***** válasza:
85%

Konkrétan a szoborhoz imádkoznak, vagy ahhoz, akit ábrázol?

Irreleváns, hogy neked minek hangzik, ilyen kérdésben hidd el, senkit se érdekel a te egyéni véleményed. Javaslom azt is, nézz utána, mit jelent a bálvány, bálványimádás.

Nem valószínű, hogy hívő vagy, de azért egy másik példa a Bibliából, amikor a zsidók a frigyláda előbb leborulva imádkoztak Istenhez. Nézeted szerint ez is bálványimádás?

2023. nov. 12. 22:35
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok

2 Mózes 30/4-6

4Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak5Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Isten

Csak az a kérdésem,hogy ha nem szabad csinálni faragott dolgokat olyanokról amik a földön vannak, akkor a kereszt hol volt fel állítva, hogy arról lehet, és Jézus hol volt..., hogy róla lehet?

Az 5 vers egyértelművé teszi hogy nem egy szépművészeti alkotásról van szó, hanem pont egy olyan dologról amit tisztelnek.

Mert nem olvastam olyat, hogy kivéve a ......

2023. nov. 13. 10:22
 15/29 anonim ***** válasza:
51%

Ha ismernéd minimálisan a Bibliát, akkor ismernéd az alábbi részeket is :)

"Készíts vert aranyból két kerubot az engesztelés táblájának két végére. Állítsd az egyik kerubot az egyik végére, a másikat a másik végére..."

"Csinálj még egy függönyt kék és vörös bíborból, karmazsinból és sodrott lenvászonból, és művészi munkával szőjj bele kerubokat."

"Üstlábakat is csinált, bronzból - szám szerint tízet. Mindegyik üstláb 4 könyök hosszú, 4 könyök széles, és 3 könyök magas volt. Az üstlábak így készültek: volt egy keretük, és a keretnek oldala. A keret oldalát oroszlánok, ökrök és kerubok díszítették."

"S a papok az Úr szövetségének ládáját a helyére vitték, a templom hátulsó térségébe, a szentek szentjébe, a kerubok szárnyai alá. A kerubok ugyanis kiterjesztették szárnyaikat a hely fölött, ahol a láda állt. Így a kerubok föntről egészen befödték a ládát és hordozórúdjait."

"Józsue megszaggatta ruháját, s arcra borulva feküdt a földön az Úr ládája előtt egészen estig."

"Salamon király pedig és vele egész Izrael annyi juhot és marhát áldozott a láda előtt, hogy sem megszámolni, sem fölbecsülni nem tudták."

Szóval kedves #14-es, javaslom, hogy bátran olvass többet, csak javadra fog válni.

2023. nov. 13. 13:53
 16/29 anonim ***** válasza:
0%

Hát, hogy a keresztények mindig azt ábrázolják, hogy Jézus keresztre van feszítve, szerintem ez gyalázat.

Miért pont mindig azt kell ábrázolni ahogyan megölték?

Ha felakasztották volna, mindenhol akasztott embereket kellene lesni?

2023. nov. 13. 16:33
 17/29 anonim ***** válasza:
0%
Eleve utalja isten hogy templomba járunk. Ott az a történet is amikor Jézus tört zúzott a piacon. Ne itt gyűjtsünk kincseket hanem a szívünkben.
2023. nov. 13. 17:13
 18/29 anonim ***** válasza:
71%
Miért utálná Isten hogy templomba járunk? Katolikusok véleményét kérdezte. Én katolikus vagyok. Azért Jézust ábrázoljuk a kereszten mert akkor váltott meg minekt. Hitünk szerint a bűneinkért halt meg ezzel megváltva minket , és a feltámadásával utat nyitott a mennybe. És Jézusnak nem az volt a baja hogy templomba járunk hanem az hogy vásárt csináltak az Isten házából. És nem a szoborhoz imádkozunk. Az egy tárgy. Mi ahhoz imádkozunk akit ábrázol. És nem , nem a szenteket imádjuk. Imádni csak Istent. Mi csak kérjük a szenteket , hogy ők is imádkozzanak értünk/szándékainkért mivel minél többen imádkozunk úgymond annál hatásosabb az ima. Ennyi. Remélem le tudtam írni mindent amire kiváncsiak voltatok.
2023. nov. 13. 17:32
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha Isten utálja, hogy templomba járunk, akkor Jézus miért járt rendszeresen a templomba?

2023. nov. 13. 20:09
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Na hát ez az! Szerinted Jézus valaha is rossz példát mutatna nekünk! Dehogy! Isten NAGYON örül amikor templomba megyünk ☺️
2023. nov. 13. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!