Ez a gondolatmenet működik?
A biblia kimondja (Móz3 18:22) hogy a homoszexualitás halállal büntetendő.
Ezen felül, ha valaki azt mondja, hogy nem az, azt meg kell kövezni, elvégre ellentmondott annak, ami a Bibliában van, amivel istenkáromlást követ el, ami szintén halállal, pontosabban megkövezéssel büntet a biblia. (Mózes3 24:16)
"Ez csak a zsidókra vonatkozott az ó szövetség idején! "
Na, azért a katolikusok is megégették a pederasztákat jó sokáig.
"Mi lenne veletek ateistákkal az Ószövetség nélkül?"
Én speciel ateista vagyok, de nem érdekel sem az ó, sem az újszövetség.
Mellékesen megjegyzem, szavam sem lenne, ha még mindig megégetnék a homokosokat, de azt sem bánom, ha békén hagyják őket.
Mivel ez sem érdekel túlságosan, csak ne legyen kötelező.
Bocs!
1 Korintusz 6/9,10
Róma 1/26
Ez akkor a mai keresztényekre nem vonatkozik?
Miért?
Erre források? Mármint hogy pontosan kiket és miért égettek meg.
Azt hittem, ez köztudott.
Hárman is jól lepontoztak, de mondjuk a tudatlanság még nem bűn.
Ír olyan állami törvényről (tehát nem egyházi), amely alapján büntették, de nem látok egyetlen konkrét esetet, ahogy számokat se erre vonatkozóan.
Szóval nem sikerült semmit se igazolnod. Persze a tudatlanság még nem bűn.
Sajnos nincs sem időm, sem kedvem, hogy közismert téma bizonygatására statisztikákban kutakodjak, szerintem a te saját dolgod a tudatlanságaid pótlása.
A Wiki cikke alján találsz különféle nyelveken forrásokat, javaslom, hogy kezd ott.
Na látod, ez a különbség, mert én olvastam komolyabb történészeti kutatásokon alapuló írásokat, többek között az inkvizíció kapcsán is, melyek egyáltalán nem igazolnak téged.
Vagy tudatosan hazudsz vagy ennyire hülye vagy, amit ráadásul fellengzős, nagyképű stílusban is adsz elő.
Az a baj, hogy itt jó páran Jézus nélkül élik az életüket.
Ő a jó Pásztor. Ő tudja megadni a helyes választ is, hogyan értsük az Ígéket.
Én egyszer azt kérdeztem Tőle, hogy ha itt vki lop annak nem vágják le a kezét... most akkor ez, hogyis van ?
Ő azt válaszolta, hogy ezt lelki, szellemi síkon kell értenünk.
Vagyis ez olyan, mint egy fa metszése. A rossz ágakat levágjuk.
Viszont azt is tudom, hogy a szellemi dolgokat nem igazán értik meg azok, akik nincsenek újjá születve.... halott a szellemük Isten dolgaira, a szellemi világra.
Szerintem próbáljatok a 2. parancsolat szerint élni addíg is, amíg átjuttok a keskeny útra.
Szeressetek, úgy ahogy Ti szeretnétek, hogy Titeket szeressenek.
Akinek meg szüksége van a kegyelemre az keresse Jézust teljes szívével. Egy pici hit is tetszik Istennek... ebben a cudar nagy Istentelenségben, amiben a világ vesztegel.
kérdező tegnap (nov 9) 06:32
Az un Hertz Biblua fordítását használtam [link]
A Szt István társulat és a Magyar Bibliatársulat fordïasa is ilyesmi.
“Jézusba tetteit is el lehet kezdeni boncolgatni”
Hát kezdj hozzá. Mit tanított Jézus, ami szerinted kifogásolható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!