Jézus miért beszél külön atyákról (saját és emberek atyjáról), valamint istenekről?
Jól mondod Krisztián. Én is a következőket hiszem Reformátusként:
Atya: Ő az aki mindent megalkotott és megfoghatatlan,
felfoghatatlan, hallhatóan és belőle ered minden. A Szentlélek is az Atyától ered, Jézus csak a földre küldte le.
Ja, Jézus: Ő......hát embernek istenebb de Istennél emberebb. Szóval az Isten adott neki onmagából egy kis részt de nem teljesen Isten. Hanem a csak a fia. Ezt bárki unitárius megmondja hogy Jézus csak a fia és nem Isten. Az Úr neki részt adott saját magából. Másként Jézus kihez imádkozott volna mindig, saját magához? Meg miért mondta hogy az Atya nagyobb nála?
Szentlélek: Csak és kizárólag az Atyától ered az idotlenségben. Az időben Jézus küldte az emberekhez mert Istent adott neki ahhoz hatalmat.
Én refikent az ortodox vallást hiszen de ezt a Szentháromság dolgot valahogy így értem magamba.
11
Akkor ezt említsd meg a lelkészeteknek is😁
Nem is járok refi templomba csak a római katolikus meg az ortodox templomba. De ha egy református pap megkérdezné örömmel mwgmonfanam neki. Olyan valláshoz nem.akarok tartozni aminek a tagjai elválnak a ferjzktöl mint anyu keresztanya. Ha tudnám tisztelni a szenteket meg Máriát akkr örömmel lennék római katolikus. Azok nem válnak és szívesen lennék egy katolikus családba. Csak sajnos nincs meg bennem a Mária és szentek tisztelete ami ott kell. Oerodoxnak se lennék jó mert ott is csókolni kell az ikonokat meg a keresztet és egyiket se tudnám. Sajnos amelyik vallasokat szeretem itt nem állnék helyt. Meg csak az unitárius volna nekem való de én egy kicsit hiszem hogy Jézus kapott részt Istebböl másként nem tudott volna Bűnöket Megbocsátani meg hiszem hogy szűztől született meg Mária szeplőtelenségét, unitáriusok egyiket sem hiszik így sajnos oda se lennék jó. Pünkösdista: nem hiszek a Szentlélek ajándékaiban; Babtista: nem tudom Jézust istenként imádni; Jehovista:Nem hiszek Iszen jóságában hogy mindent helyettesz meg a pszichikai betegségek hogy meggyogyitja és nem tudom ekdogadni hogy Jehova a neve mert az egy női név.
Még a nauarénus volna a legjobb nekem de kendővel én nem járnék meg mi van ha ott is kell hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!