Jahve(JHWH) a zsidók istene szerintetek nem gonosz?
Olvastam Mózes könyveit, szerintem gonosz és vérszomjas.
Nem is hiszek abban, hogy ez az isten létezik.
Szerintem Jahve nem létezik, csak a zsidók találták ki. Kitaláltak maguknak egy gonosz és vérszomjas istent. Miért jó ez nekik?
A zsidók Tetragrammatonnak hívják vagy minek.
Szia
A Teremtő Isten, Jahve(JHWH) ezt tudatja magáról: „én, az Úr, meg nem változom” Malakiás 3:6
Az egész Ó szövetség arról szól, hogyan őrizte meg Krisztus tiszta felismerhető leszármazását, visszavezetve Ábrahámig akinek ezt az ígéretet adta: "bizony megáldalak téged, és sok utódot adok neked. Annyian lesznek, mint az ég csillagai, és mint a homokszemek a tengerparton. Az utódod birtokba fogja venni az ellenségei kapuját. És az utódod által nyer áldást a FÖLD MINDEN NEMZETE, mert hallgattál a szavamra.« 1Mózes 22:17,18
Azt, hogy egy ilyen Isten kegyetlen lenne?! Évezredekig azon munkálkodott, hogy Krisztus vére, váltsága minden ember számára elérhető legyen, és lehetővé tegye számodra is az örök életet itt a földön.
Így szeret MINDEN embert: "Hát megfeledkezhet egy asszony a csecsemőjéről, és vajon nem szánja meg méhe fiát? Még ha ezek az asszonyok meg is feledkeznek róluk, én soha nem feledkezem meg rólad." Ézsaiás 49:15
vagy
"Mert ő megmondta: „Soha nem hagylak cserben, és soha nem hagylak magadra.” Héberek 13:5
21
Ekkora hülyeséget! Ezt magadtól találod ki? Legalább ne terjeszd ezt a baromságot!
"Évezredekig azon munkálkodott"
Hazug vagy! Honnan tudnád meddig munkálkodott ezen a véres és gonosz cuccon?? Lehet 1 másodpercbe telt neki! Egy valódi Istennek miért is tartott volna tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!