Az egyiptomi babák, akiket Mózesék móresre tanítottak, a pokolba kerültek? Vagy üdvözültek?

Az egyiptomi babákat nem tanították móresre, mert ugye ahhoz valamit el kellett volna követniük, hogy tanuljanak a büntetésből. A lecke viszont a fáraónak szólt.
Szerintem mint az apró szentek üdvözültek. Amúgy is kisbaba szerintem nem kerül pokolra, mert ugye azt is "ki kell érdemelni".

Miért kerültek volna a pokolba vagy miért üdvözültek volna?
Nem lehet az ókori egyiptomiak hitét tiszteletben tartani talán? Az egyiptomiak a duatba kerülnek és majd ott Tothék megmérik a szívüket és ha nem felelnek meg, akkor Ammut felfalja a lelküket.
Eléggé durva ráerőszakolni a zsidó vagy a keresztény hitrendszert szegényekre, mikor egyértelműen mást gondoltak a túlvilágról.
Plusz se a zsidóknak, se a keresztényeknek nincs bizonyítékuk rá, hogy nekik van igazuk.

Ilyeneké a mennyek országa. Jézus tanította ezt. Ugyanis történt egyszer:
"Abban az időben történt, hogy odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: „Ki a legnagyobb a mennyek országában?” Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki befogad egy ilyen gyereket a nevemben, engem fogad be. De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék." (Máté 18:1-7)

Miért alázza meg magát a gyerek?
Miért alázza meg magát a hívő felnőtt?
"jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék"
Jézus nem a MEGBOCSÁJTÁST hirdette (még az ellenségeinek is)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!