Hogy rázzam le Jézust?
Tegnap megjelent a szobámban, és közölte velem, hogy ideje elindulnom vele a Mennybe. Mitagadás, megijedtem, de összeszedtem magam annyira, hogy szívem szerint válaszoljak:
- Bocs haver, de én inkább a Pokolba szeretnék menni.
- Hogyan? - ráncolta a homlokát. - Ugyan miért?
- Mert biztos tök jó hely az a Menny, de én inkább azokkal szeretnék lenni, akiknek a jóságát és szeretetét nem tudtad eléggé értékelni, csupán mert nem értettek egyet a Biblia elveivel és nem hittek a létezésedben egy kétezer éves könyv alapján. Sorry, te mondtad, hogy ennek így kell lennie.
Erre Jézus csak megcsóválta a fejét, és mg mielőtt megjegyezhettem volna, hogy egyébként én sem hiszek benne, és ugyebár a Biblia elveiben sem, odaszólt, hogy holnap visszajön, addig meggondolhatom magam, aztán elment.
A kérdést furcsa formába öltöttem, de a lényeg kivehető,s nem is azokhoz szól, akik a kereszténységet szimbolikusan értelmezik, hanem azokhoz, akik szerint aki nem hisz benne, Pokolra jut.
Hát ennyit ér az emberi jóság és szeretet, ha nem keresztény az illető?
Szeretnék náhány dolgot mondani. Először is: Attól hogy te hiszel a pokolban és a mennyben vagy sem, nem fog megváltozni az hogy léteznek e. Jézust pedig nem kell lerázni. Ha nem akarsz hinni nem kell. Az meg már más dolog hogy jól döntöttél e.
A másik: A párbeszédben azt írtad: "én inkább azokkal szeretnék lenni, akiknek a jóságát és szeretetét nem tudtad eléggé értékelni". A pokolban nem leszel senkivel. A pokolban teljesen egyedül van mindenki elzárva. Ne gondolod hogy ott beszélgetnek meg hülyéskednek egymással az ismerősök. Ott mindenki maga szenved, szóval szerintem te ne akarj oda menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!