Hogy rázzam le Jézust?
Tegnap megjelent a szobámban, és közölte velem, hogy ideje elindulnom vele a Mennybe. Mitagadás, megijedtem, de összeszedtem magam annyira, hogy szívem szerint válaszoljak:
- Bocs haver, de én inkább a Pokolba szeretnék menni.
- Hogyan? - ráncolta a homlokát. - Ugyan miért?
- Mert biztos tök jó hely az a Menny, de én inkább azokkal szeretnék lenni, akiknek a jóságát és szeretetét nem tudtad eléggé értékelni, csupán mert nem értettek egyet a Biblia elveivel és nem hittek a létezésedben egy kétezer éves könyv alapján. Sorry, te mondtad, hogy ennek így kell lennie.
Erre Jézus csak megcsóválta a fejét, és mg mielőtt megjegyezhettem volna, hogy egyébként én sem hiszek benne, és ugyebár a Biblia elveiben sem, odaszólt, hogy holnap visszajön, addig meggondolhatom magam, aztán elment.
A kérdést furcsa formába öltöttem, de a lényeg kivehető,s nem is azokhoz szól, akik a kereszténységet szimbolikusan értelmezik, hanem azokhoz, akik szerint aki nem hisz benne, Pokolra jut.
Hát ennyit ér az emberi jóság és szeretet, ha nem keresztény az illető?
Azt hiszem, értem a kérdést, de szerencsére csak az elvakult hívőktől kell félned, ha nem hiszel a Bibliában oly módon, ahogy az ott le van írva.
Az olyan hívő csoportoktól, akik például Ronnie James Dio temetésén megjelenve szentségtelenítették a szertartást jelenlétükkel, ördögöt és sátánt hangoztatva. Pedig szegény Dio csak nem úgy hitt Istenben, ahogy ők elvárták volna...
Én a helyedben azon gondolkoznék el, hogy ennyire fontos vagyok (vagy) Jézusnak, hogy másodszor eljön hozzám. Kihasználnám az alkalmat, hogy ha már itt van, elmondjam neki a kérdéseimet, kétségeimet.
Az elmondott történettel pedig magad mondasz ellent annak, hogy egy 2000 éves könyv alapján kellene hinni Jézusban, hiszen megjelent neked. Bár, ha jól sejtem, ez egy kitalált történet, de tényleg nem pusztán egy 2000 éves könyv alapján kéne hinni Benne, hanem az alapján ahogyan Ő ma is megszólít a 2000 éves könyvön keresztül és más módokon.
Kérdező nagyon jól látod a dolgot...Jézus tanítását jelentősen elferdítette a keresztény vallás-részben saját híveik manipulálására,részben pedig már eleve félreértették azok,akik leírták a beszédét a Bibliába.
Ha Jézus ilyen ember lett volna,akkor semmiben sem különbözött volna egy hatalommániás,gyenge jellemű uralkodótól.az ő királysága pont,hogy az ellenkezőjében rejlett.uralkodni másokon,meg eldönteni ki a jó és ki a rossz marha könnyű feladat...ezt a keresztény egyház és hívei is gond nélkül megteszik.szeretni az ellenségeinket vita,harag,ítélkezés nélkül:Ez az amit Jézus csinált,és ez az amit nagyon kevesen tesznek meg.
Végre egy második ember aki találkozott Jézussal - utánam.
Én el is mentem vele a mennybe. Képzeld a Földtől a hetedik szférában voltunk. Csillogót - villogót minden. A megtért, jó lelkek fehér lepelbe burkolózva jártak - keltek. Munka sehol. Viszont imádkozni minden harangzúgásnál kellett. Az étel és ital "levegő formában" jutott hozzájuk. Hasonlatosak az angyalokhoz, tudtak repülni szárnyak nélkül. Nem öregedtek, nincs koruk, a jelenlétük végtelen - és unalmas. Mivel a pokol messze van, meleg sincs, én fáztam. Mondtam Jézusnak vigyen haza.
Haza hozott, ezért tudom neked ezt leírni.
Jézust nem kell leráznod, Ő senkivel sem erőszakos. Ha neked nincs rá szükséged, tiszteletben tartja. Csak egy példát mutass nekem a Bibliából, amikor Jézus olyan embert győzködött, aki ezt nem akarta.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Áhááháh.....wáháháháhá...LOL....azta rohadt mocskos életbe ez eszetlen jó poén. XD
Mit ittál vagy ettél ami után ilyet láttál?
ÉN kb egy spanglitól és 6 üveg sörtől kezdek hallucinálni.
Ez jó volt.
Komolyra fordítva a szót, ha nem hiszel a Pokolban akkor nem kerülhetsz oda mert szerinted nincs olyan.....akkor hol itt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!