Még mindig kitart a többség amellett hogy a vallás jó dolog ? Megint a vallás nevében fog rengeteg ember meghalni.
Ha a palesztin-izrael terrorra gondolsz, az nem a vallás miatt van, hanem azért, mert az egyik megszállta a másikat több évtizedre, kiűzte őket a földjükről, bevackolta magát a házukba, és azóta is embertelenül bánik velük.
Meg mert a háborúban sok pénz van, és meg hát a nyugati világnak nagyon jól jön egy kis pénzeszsákkal kitömött bábu a közel-keleten az érdekérvényesítés miatt.
A Hamasz vezetője fenyegetőzött azzal hogy el akarják törölni a föld színéről a zsidókat és a keresztényeket hogy csak az iszlám maradjon.
Nekem eléggé vallási színezetű a dolog.
"A Hamasz vezetője fenyegetőzött azzal hogy el akarják törölni a föld színéről a zsidókat és a keresztényeket hogy csak az iszlám maradjon.
Nekem eléggé vallási színezetű a dolog."
Jó vicc, Izraelben muszlimok és ateisták is élnek, akkor őket miért nem kímélték?
De még ha így is lenne, akkor egy őrült miatt töröljük el az összes vallást? És ha egy másik őrült azt mondja, hogy kifogja írtanai az összes színesbőrű embert és csak a fehéreket kíméli meg, akkor az lenne a megoldás, hogy még mi is a színesbőrűek eltörlésén dolgozunk?
Amúgy meg kérdező te sem vagy különb a Hamasz vezetőjétől, míg nem vagy képes elfogadni, más ember hitét, vallását, világnézetét.
Amig vallás nevében egy ember is meghal a földön nem tudom elfogani mert így semmi értelme az egész vallásnak.
Ölnek a keresztények, a zsidók, a muszlimok a hinduk...
Csak azért mert egy másik ember más istenben hisz.
Képtelen vagy árnyaltan gondolkodni, csak fekete és csak fehér létezik. Így nincs értelme vitatkozni vagy beszélgetni. A fenti válaszod olyan mintha azt mondanád, hogy hiába mentettek meg a védőoltások sokmillió életet, rosszak mert néhányaknál komplikációkat okoztak és ezért belehaltak, de hozhatnám példának mondjuk az autókat is, mondhatnád, hogy igen-igen, megkönnyítik a mindennapjainkat de amíg egy ember is meghal közlekedési balesetben, az autónak semmi értelme és lehetne mèg sorolni, hogy miért rossz az érvelésed/gondolkodásmódod.
PS.: nem vagyok vallásos, de, hogy minden vallás rossz és minden vallásos ember hülye és/vagy gonosz, az szerintem rossz irány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!