Keresztények miért támogatják mindenben Izraelt, mikor a zsidók a keresztényeket is elüldözték onnan?
"Számos arab települt be ide az iszlám hódítás előtt, akik később felvették a muzulmán vallást, illetve sok muzulmán arab érkezett az iszlám hódítás során is."
Ha így is volt ők akkor is 1400 éve élnek ott, mig a zsidók a 20. században szivárogtak be oda. Még a 20.század elején, 1. vh idején is alig élt ott pár ezer zsidó.
"Ne zavarjon, hogy az az ősi földjük, ahonnan elüldözték őket a rómaiak először, később pedig a muzulmánok is a 10-11. században."
Ez duplán hazugság. Először is kit érdekel hogy az a zsidók ősi földje? Sok nép elvesztette az ősi földjét de ettől még nincs joguk odamenni és legyilkolni akik most élnek ott. Meg egyébként is a zsidók saját történelmük szerint úgy lett az ővék hogy akkor is odamentek és kiirtották akik ott éltek. Másodszor a muszlimok pont hogy visszaengedték oda a zsidókat. A keresztények az összes zsidót kidobták onnan. Előbb bizánc majd a keresztesek és a muszlimok engedték vissza őket.
" al-Hakim kalifa uralma alatt (996–1021) üldözni kezdte a keresztény és zsidó vallásúakat. A kalifa megsemmisíttette a jeruzsálemi Szent Sír templomot, melyet akkor megvetőleg "trágyadomb-templomnak" neveztek, A keresztényeket egy fakereszt, a zsidókat egy fa ökörfej viselésére kötelezte, akiket büntetlenül megölhették az „igazhitűek”, akár az utcán is."
Hát ezért engedték őket vissza?
"Hát ezért engedték őket vissza?"
Ez egy daraburalkodó aki rosszul bánt a keresztényekkel és zsidókkal. Ettől függetlenül viszont általánosságban a muszlimok befogadták és megvédték a zsidókat. A 2.vh-ban például a muszlimok sok százezer zsidó életét mentették meg.
#29,
"Te voltál ott személyesen és a palesztinok megmutatták neked a rakéta arzenáljukat?"
Igen, voltam Izraelben, több helyütt. És láttam rakétákat olyan távolságban Gázától, ahova házi készítésû nem tudott volna eljutni. És persze azt is láttam, ahogy a Vaskupola leszedegette õket.
#33,
"kit érdekel hogy az a zsidók ősi földje?"
Hát peeersze, kit érdekel? Szerintem az ilyen kérdéseket az ENSZ-el vitasd meg.
Vagy a korábbi népszövetséggel, mely a Palesztinai Brit mandátum alapításáról készült dokumentumának bevezetõjében ezt írja:
"elismerve a zsidó nép Palesztinával fennálló történelmi kapcsolatát és nemzeti hazája helyreállításának alapjait azon a területen"
("recognition has thereby been given to the historical connection of the Jewish people with Palestine and to the grounds for reconstituting their national home in that country") - [link] harmadik "Whereas".
#38,
Tévedés, Izraelben a vallásos zsidók aránya kb 40%, ami világviszonylatban magasnak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!