Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ádám miért nem tudott rendesen...

U. Xorter kérdése:

Ádám miért nem tudott rendesen válaszolni Istennek?

Figyelt kérdés

Van a párbeszéd Isten és Ádám között, amit Mózes könyve valahogy így ír le:

> De az ÚRisten kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy? Az ember így felelt: Meghallottam hangodat a kertben, és megijedtem, mert mezítelen vagyok.

Az lenne a naiv kérdésem, hogy akkor most az öreg motyog/pösze ennyire, és nem lehet érteni, vagy Ádám nem hallotta rendesen?

Ha motyog, akkor simán lehet, hogy már engem is többször megszólított, csak nem értettem. Mit gondoltok?

2023. aug. 26. 19:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
#11_: Mert pont az a gyümölcs kellett, ami azon a fán termett. Ehetett bármilyen gyümölcsöt, almát is, de nem arról a fáról. Mindene megvolt, csak ehhez a fához és egy másikhoz nem nyúlhatott.
2023. aug. 29. 19:00
 22/26 anonim ***** válasza:

Miért pont ne ehetne a fáról?

Tudod úgy hozunk törvényeket, hogy mit NE csináljon senki.

Nem arról csinálunk törvényeket, hogy mit csinálhatsz.

Indok van?

2023. aug. 30. 00:35
 23/26 anonim ***** válasza:
59%

Ebben tényleg az a gáz, hogy isten tudta, hogy úgyis enni fog arról a fáról. Miért kellett ezt témába hozni előtte akkor?!

Isten mindent tud, és így büntetget. Ahelyett, hogy preventálná a rosszat. Ergo úgy tűnik ez a hobbija. Hát, csodás!

2023. aug. 30. 06:11
 24/26 anonim ***** válasza:
19%
#22: Ugyanúgy csúsztatsz, mint a kígyó. Azért, mert el lett tiltva attól a fától; meg egy másiktól.
2023. aug. 30. 16:01
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Ez vagy úgy van, higy isten kedvét leli ebben, vagy úgy, hogy istennél erősebb a kígyó.
2023. aug. 30. 16:06
 26/26 anonim ***** válasza:

Nekem az volt a kérdésem, hogy miért ne ehetne a fáról.

Szerintem nagyon is releváns.

2023. aug. 31. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!