Ádám miért nem tudott rendesen válaszolni Istennek?
Van a párbeszéd Isten és Ádám között, amit Mózes könyve valahogy így ír le:
> De az ÚRisten kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy? Az ember így felelt: Meghallottam hangodat a kertben, és megijedtem, mert mezítelen vagyok.
Az lenne a naiv kérdésem, hogy akkor most az öreg motyog/pösze ennyire, és nem lehet érteni, vagy Ádám nem hallotta rendesen?
Ha motyog, akkor simán lehet, hogy már engem is többször megszólított, csak nem értettem. Mit gondoltok?
"De miért volt ez bűn", hogy evett abból az almából?"
"Almából"? Az nem volt bűn, hogy almafákról evett.
Hogy miért volt ez bűn,11?
Hát képzeld el,amikor 4-5 éves kisgyereknek azt mondja az anyukája, hogy itt ez a szép tálca sütemény, amit szépen elrendeztem, elkészítettem és most betesszük a hűtőbe, mert este jönnek a vendégek. De néééz sak, van itt egy csomü fini süti, ez mind a tied... Ééés a kisgyereknél azonnal elindul a vezérhangya és már azon kattog, hogy fog csenni a sütiből. Aztán egy óvatlan pillanatban szépen megdézsmálja. Ezért persze anya nagyon mérges lesz, jogosan.
Nagyon lesarkított a példa, de lényegében Isten semmitől sem fosztotta meg őket, csak egy fát kijelölt, amihez nem volt szabad nyúlniuk. Ha csak azért, mert így tette próbára az engedelmességüket,akkor is joga volt ehhez és semmi kár nem érte volna őket, ha engedelmeskednek.
Így viszont Isten lázadásnak minősítette az engedetlenségüket.
Jó, de attól még nem kellett volna ezért levetkőztetni, vagy mit még, kiűzni a házból...
Néztem egy valós bűnügyeket feldolgozó műsort, ahol egy apa úgy hasba vágta a gyerekét, hogy szegény belehalt, pusztán azért, mert megette a hűtőből a sajttortáját.
Huhhhhh te aztán messzire mész!
Fe4lejtsük el a brutális ember-apákat. Istennek semmi köze hozzájuk.
Vegyük az alaptörténetet: Adva van a tökéletes emberpár, "övék a nagy diófáig", ahogy szokták mondani, szóval mindenük megvolt , semmi nem keserítette meg az életüket. Isten cserébe csak azt kérte, legyenek engedelmesek és ne egyenek az általa kijelölt fáról. Ha így tesznek, örökké boldogok lehetnek.
Az Édneben egyáltalán nem hordtak ruhát , ketten voltak-férj és feleség az emberi történelem hajnalán , nem volt Gucci divatház sem...szóval igényük és szükségük sem volt a ruhára.
Majd jött a bűnbeesés -és megváltozott az Istenhez fűződő viszonyuk. Egy korábbi hozzászóló már írta, ogy szégyellték magukat. Igazából az engedetlenségük miatt szégyellték, de már a ruhátlanságuuk sem volt olyan természetes, mint azelőtt. És képzeld, nem hogy isten vetkőztette le őket bümtiből...hanem épp, hogy Ő adott nekik "hosszú bőrruhákat"
olvasd csak el a 1 Mózes 3:21-et "Jehova Isten pedig hosszú bőrruhát készített Ádámnak és a feleségének, hogy felöltöztesse őket."
13
Az anya nem a vendégeknek csinálta a sütit hanem csak csinált, oda rakta a gyerek elé és megtiltotta, hogy egyen belőle.
Itt jönn a lényeg. A gyerek szót fogadott és nem evett.
Akkor evett a sütiből mikor ez a csodás anya beengedett a házba egy idegent aki ártani akart a gyereknek és végig nézte ahogyan a végzetesen hiszékenynek nevelt (teremtett) gyerekét átveri az idegen.
Majd utána leszidta mert a hiszékenynek nevelt gyereke elhitte amit az idegen neki mondott.
"Ha csak azért, mert így tette próbára az engedelmességüket,akkor is joga volt ehhez és semmi kár nem érte volna őket, ha engedelmeskednek."
A szülő is megtehetne remgeteg mindent a gyerekével de egyetlen normális szülő sem tesz meg sokmindent a gyerekével mert szereti. Ez pedig nem fér meg ilyen ostoba, gyerekes teszteket és kicsinyes, fölösleges, értelmetlen és végtelenűl túlzó büntetéseket.
Ha Isten tudta, hogy a kígyó meg fogja kísérteni az embert es tudta, hogy az ember elbukik, akkor ekeve ez is volt a terv!
Nincs olyan, amit Isten ne tudna!
17-es
Nekem is ez a probléma ezzel, hogy ilyen értelemben akkor isten miért is jóságos?
Kicsit úgy tűnik, h kedvét leli a szopatában
"Nincs olyan, amit Isten ne tudna!"
Tévedés!
Isten nem képes hazudni (Zsid 6:13)
Vagy Isten nem képes logikai abszurditásokra: mint házas agglegényt teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!