Melyik vallásnak van igaza, honnan lehet ezt megállapítani és miből?
Ha törekszel arra, hogy boldog életett élj és ne árts másoknak, kövesd az erkölcseidet akkor mindegy.
Mert ha istem jó akkor ezek után jó lesz neked is.
Ha isren rossz akkor mindegy.
Ha isten nincs akkor pedig jó életed volt.
Igaza? Mihez képest?
A vallás hit. Ha állít valamit, miképpen cáfolod a hitet? A valóságot érteném, azt vizsgálni kell, megtapasztalni és sok más, aztán kijön valami. Na de a hitet? HA az én hitem szerint volt özönvíz, mit teszel, hogy kiderüljön, nem volt? ha az én hitem nem is beszél özönvízről, mit teszel, hogy világos legyen, volt. Hogy a hitem "kifelejtette".
"HA az én hitem szerint volt özönvíz, mit teszel, hogy kiderüljön, nem volt?"
Megkérdezem, hogy "Mikor volt?".
Mivel a régészet és a geológia kizárja az ÖSSZES időpontot, amit te a hited alapján az özönvíz időpontjául meg tudsz nevezni, így bizonyítani tudom, hogy a hited alaptalan.
Természetesen bárki bármit hihet, és ragaszkodhat is a TÉNYEK ellenére a hitéhez, de ez már a fanatikus vakhit vagy az elmebaj kategóriába tartozik. Értelmes ember elfogadja a tényeket és azokhoz igazítja a nézeteit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!