Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten mindenható, tehát...

Isten mindenható, tehát mindentudó, így előre látta, tudta azt mikor megteremtette az embert hogy mennyi bűnt fog majd elkövetni?

Figyelt kérdés
2023. jún. 3. 10:29
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Már a bűnbeeséskor megígérte a Megváltót."

Mivel mindenttudó mindenható így előre tudta hogy a fiát majd le fogja küldeni.... ez az egész egy megrendezett cirkusz Isten részéről világ legnagyobb játékosa ez a lény...

2023. jún. 4. 13:45
 12/24 anonim ***** válasza:
13%

"Miért kellett addig várni a megoldással?"

Miért, te szoktál még meg nem történt dolgokra is megoldással előhozakodni? A bűnbeesés előtt nehezen ígérhette volna meg. :D

2023. jún. 4. 13:57
 13/24 A kérdező kommentje:
12. Egy mindenható lény előre tudja hogy bűnbeesés lesz
2023. jún. 4. 13:59
 14/24 anonim ***** válasza:
64%

12.

Egyrészről végtelen módon megakadályozhatta volna a problémát.

Ha nem akarta volna akkor létre sem jön a probléma.

Ezenfelül Jézus nem azonnal bűnbeesés után jött el. A bűnbeesés és Jézus között rengeteg minden történt.

2023. jún. 4. 14:06
 15/24 anonim ***** válasza:

Neked valami súlyos mentális problémád lehet, mert képtelen vagy felfogni, amit írtam. Már az #5-ös hozzászólásban írtam, hogy tudta. Ebből mit nem fogtál fel akkor? Vagy valahogy másként kellett volna írnom, hogy te is megértsd?

2023. jún. 4. 14:06
 16/24 Jégszív ***** válasza:

Úgy bizony!

...és ez a teológia egyik hatalmas ELLENTMONDÁSA.

2023. jún. 19. 20:40
 17/24 anonim válasza:
13%

Miért?Ha te magad adsz egy csecsemőnek esélyt az életre.Ott sem azt fogod nézni miket fog"paráználkodni" és majd az alapján szeretni őt,nem?

Hozol egy döntésd,szereted őt bármilyen is legyen pont.

2023. júl. 5. 13:17
 18/24 anonim ***** válasza:
78%

Ja, persze.

És még véletlenül sem küldöm őt a pokolba, akármilyen rosszcsont.

2023. júl. 5. 14:55
 19/24 anonim ***** válasza:
79%

"Miért?Ha te magad adsz egy csecsemőnek esélyt az életre.Ott sem azt fogod nézni miket fog"paráználkodni" és majd az alapján szeretni őt,nem?"

Szerinted Isten annyira képes mint egy szülő?

Mert amennyibben igen akkor egyáltalán nem ismered Isten.

Ha pedig nem akkor pedig értelmetlen és megtévesztő az össze hasonlításod. Esetleg át akarod verni a figyelmetlen embereket?

2023. júl. 6. 07:40
 20/24 anonim válasza:

Isten mindenható, tehát mindentudó, így előre látta, tudta azt mikor megteremtette az embert hogy mennyi bűnt fog majd elkövetni?"

Erre a kérdésre hirtelen ezt a példát tudtam felhoz!Miért gondolom igy?

Számomra a szülői szeretet természetesen nem egyenlő az isteni szerettel.Cserébe hidd el a világon szerintem a top3 első helyezette.(és most erre nyugodtan monjon akkárki akkármi is!)

Másrészt viszont én úgy nőttem fell,hogy ezen a világon bizony a szüleidtől jobban senki de SENKI nem fog szeretni téged!

Egy barátnő később feleség,sem a "barátaid",de még csak a testvéreid,unoka testvéreid sem!Ettől fogva ne célzásnak vedd,mert nem az!De ne felecsd el az isten egy hit,egy szeret forrás,jobb élet egy aféle boldogság forrás(nagyon le egyszerűsitve és röviden!)stb.De egy szülő aki kihord,ha kell az éltét adja érted döntés nélkül akkár,na olyanból itt a földön Istenen kivül nem hiszem hogy sokat találnál!Ha igen vagy "mégis" akkor igen szerencsés vagy haver!

2023. júl. 6. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!