Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha tehetnétek ti megtiltanátok...

Ha tehetnétek ti megtiltanátok Jehova tanuinak, hogy becsöngessenek másokhoz?

Figyelt kérdés

2023. jún. 2. 10:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Minden vallásnak megtiltanám, hogy kéretlenül menjenek oda bárkihez, illetve hogy bárkit zaklassanak.
2023. jún. 2. 11:44
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Igen.

Elfoglalt életem van: munka mellett tanulok is, ott van a párkapcsolatom is, stb.

Nagyon rosszul veszem, ha ebben a zsúfolt életben még vallási ügyekkel is zavarnak, és kicsit sem tudok pihenni.

Én ateistaként soha senkihez nem csengetek be, hogy hagyjanak fel a vallással - noha van elég valláskitikus érvem - akkor elvárom, hogy hozzám se csengessenek be.

Jehova tanúit meg fogja találni az, aki érdeklődik irántuk, nem kell házhoz menniük kéretlenül.

2023. jún. 2. 11:53
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Nem. Amíg nem fajul zaklatásba, úgy gondolom, bárkinek joga van odamenni egy másikhoz, vagy becsöngetni valaki ismeretlenhez. Nem vagyok Jehova Tanúja, de úgy gondolom, hogy egy ilyen tiltás önkényuralmi jelleggű és nem vezet hosszú távon jóra.
2023. jún. 2. 12:14
 4/12 anonim ***** válasza:
49%
Inkább az az önkényuralmi jellegű dolog, hogy kéretlenül odamész valakihez és elkezded a saját hiteddel zaklatni. Ember, hagyj békén másokat, senkit nem érdekel, hogy te miben hiszel.
2023. jún. 2. 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:
34%
Szépen néznénk ki, ha egy szimpla becsöngetésből vagy utcai megszólításból is szabálysértés vagy pláne büntetőügy lenne. Aki nem akarja, mondja meg nekik. Azért van a szája.
2023. jún. 2. 12:47
 6/12 anonim ***** válasza:
59%
Ó, én olyan jókat szoktam nevetni rajtuk. Néhányszor becsöngettek már hozzám, és mindig előadtam, hogy ilyen-olyan sátánista vagyok és öröm volt nézni, amekkora hisztit levágtak. XD
2023. jún. 2. 12:57
 7/12 anonim ***** válasza:
53%

Ez nem szimpla becsöngetés, hanem passzív-agresszív hittérítés "csakazértis" alapon. Meg is mondom, hogy miért:

Egy olyan világban csinálják a ezt, amely egyre jobban szekularizálódik. Már az Y generációt sem érdekli a vallás, a Z generáció meg szinte teljesen vallásmentes. Ha esetleg vallják is az istenhitet, nem tartják meg a vallási előírásokat, ami abból is látszik, hogy a mai fiatalok átlagosan rendkívül hamar, 16-17 évesen vesztik el a szüzességüket. A barátnőm vallásos iskolába járt, ott se érdekelt szinte senkit a vallás, még a tanárokat sem!

Ha erre egy vallási felekezetek az a reakciója, hogy "csakazértis" csengetgérezik hívatlanul idegen emberekhez, az bizony passzív-agresszív viselkedés.

Nem értem, miért nem lehet kivenni egy helyet, és nyilvános előadást tartani. Aki arra megy, és érdekli a téma, beül. Azt leadja a címét, hozzá lehet menni csengetőzni.

#2 voltam.

2023. jún. 2. 13:05
 8/12 anonim ***** válasza:
73%

Még valami:

Kíváncsi lennék, hogy a vallásos emberek mit szólnának hozzá, ha mi ateisták Richard Dawkins szórólapokat dobálnánk be a postaládába, az utcán, amikor sietnek, leszólítanánk őket, az ateizmus témával, meg arra kapnák fel a fejüket, hogy Péntek délután csengetgéreznék, meg ott állunk az ajtóban, hogy elmagyarázzuk, jobb lenne kítérni a vallásból.

1-2 alkalommal még biztosan elnéznék, de a 3. eset után a vallásos emberek is azt gondolnák, hogy "tele a hócipőm ezekkel az ateistákkal, hát hagyjanak már békén legalább az otthonomban!"

Na, ez a baj a Tanúkkal. Meg a hozzájuk hasonlókkal.

#2 voltam.

2023. jún. 2. 13:13
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

8-as, a kérdésedre válaszolva:

A szórólapokat valószínűleg megnézés nélkül kidobnám, ahogy az összessel tenni szoktam.

Beszélgetni viszont nagyon szívesen. Itt neten nem, mielőtt ateisták rámírnának, mert arctalanul nem igazi egy vita. De személyesen szívesen, csak sajnos túl sokat én sem érek rá. Azzal kezdeném valószínűleg, hogy Dawkins papa helyett ajánlanék értelmesebb ateista filozófust, aki mondjuk olvasott is a témában és vannak érvei, nem csak a puffogtatás, ahol már a felvetés sem igaz.

Jehova tanúiról: évek óta egyszer sem csöngettek be hozzánk, szerintem mostanában ez nem olyan jellemző rájuk. Így nem érzem fontosnak a tiltást.

2023. jún. 2. 17:18
 10/12 anonim ***** válasza:
68%
Én is el szoktam zavarni őket, de az az igazság, hogy nem azért küldik őket, mert azt hiszik, hogy bárkit sikerül megtéríteni. A hasonló szekták azért zavarják ki az ezeket a szerencsétleneket, mert tudják, hogy az idő 99.9%-ában elküldik őket a k. anyjukba így amikor visszatérnek a szektába, akkor lehet nekik nyomatni a "látjátok a világ milyen romlott és kegyetlen, utálnak minket mert mi tudjuk a tutit. Itt biztonságban vagytok a testvérek között." Agymosó technika fontos része.
2023. jún. 2. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!