Az iszlám vallás nyugati irányú terjeszkedése alapvető fenyegetés a 21. századi keresztény alapokon nyugvó országoknak és társadalmaknak?
Milyen országok vannak a 21. században amik keresztényi alapon nyugodnak?
Afrika nem számit.
"Milyen országok vannak a 21. században amik keresztényi alapon nyugodnak?"
Szinte az összes európai és amerikai ország.
Attól, hogy szekuláris országokról beszélünk, vagyis ma már semmi köze a kereszténységnek az egyes országok politikájához, törvényeihez, stb, ettől még keresztény alapokon nyugszik az országok kultúrája, történelme, stb.
"ettől még keresztény alapokon nyugszik az országok kultúrája, történelme, stb."
De az nem alap. A kultura meg vitatható. Az eléggé kevert.
"Mi más?"
Törvények, politikai rendszer, gondolkodás mód. És kúltura. Persze az utobbit azt te is emlitetted. De hogy a mostani kultúra keresztény lenne, pár keresztény ünnep miatt (amik már kezdenek inkább csak fogyasztoi ünnepp lenni) az eléggé vitatható.
Ez jogos, mert manapság már nem igazán keresztényi. De nem is ezt írta a kérdező sem, hogy ma az lenne. Hanem hogy keresztény alapokon nyugszik. Aminek nyilván nem az volt a lényege hogy manapság is mennyire keresztény ország lenne bármelyik is, hanem hogy mennyire eltérő a kulturális háttere az iszlám világból jött bevándorlókhoz képest.
Legalábbis én így értelmeztem, de majd kijavít a kérdező, ha tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!