Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik Jehova Tanui vallásban...

Akik Jehova Tanui vallásban halnak meg,azoknak megbocsáttatik,hogy hamis vallásban voltak? Ha fel is lett hiva a figyelmük rá,hogy nem Istentől való szervezetben vannak akkor is?

Figyelt kérdés
2023. máj. 15. 08:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%
Még van benned élsz, még van lehetőséged visszatérni a helyes útra. Van lehetőséged a széles útról letérni. Később már nem lesz. És bármelyik pillanatban zárul a kegyelem. Látod mi van körülötted a világban, a próféciák sorra teljesednek be, kell ennél több? Nincs idő, most is emberek mentése zajlik gőzerővel a világ minden táján.
2023. máj. 15. 08:54
 12/20 anonim ***** válasza:
44%

“ Az sem mentség,hogy félre lett vezetve a hamis tanokkal? Nem mindenki lehet teológus.”

A Biblia álláspontja szerint csak az lesz félrevezetve, aki hagyja.

„Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak. Te azonban légy józan mindenben, a bajokat szenvedd el, végezd az evangélista munkáját, töltsd be szolgálatodat.”

‭‭2Timóteus‬ ‭4‬:‭3‬-‭5‬ ‭

2023. máj. 15. 09:18
 13/20 anonim ***** válasza:
17%

9 Önmagában már egy Isteni érintés és kegyelem, ha még életedben rájösz, hogy rossz az írány.

Nálad egyértelműen ez van kérdező.

2023. máj. 15. 10:24
 14/20 anonim ***** válasza:
18%
13+ Pont azért vannak az élőhívők kirendelve, hogy ezt segítsék felismerni.. Ez az egyik amiért akkor is prófétálnak, amikor más inkább elbujna a támadások után.
2023. máj. 15. 10:26
 15/20 anonim ***** válasza:
71%

Jézus tanítása alapján röviden azt tudom mondani, hogy igen, lásd Mt25 utolsó ítéletről szóló tanítást.

Ha valaki például ebbe az őrtorony vallásba születik bele, lehet el se tudja képzelni, hogy mennyire hamis. Vagy sokszor közelítenek krízis helyzetben lévőkhöz is és próbálják őket magukhoz téríteni, ami pszichológiai okokból kifolyólag sokszor lehet sikeres is.

De nyilván más kérdés, hogy mi van azokkal, akik a hamis tanokat kitalálják, Isten igéjét megmásítják. Hát Isten legyen hozzájuk irgalmas, sokakat megtévesztettek és félrevezettek.

2023. máj. 15. 13:46
 16/20 anonim ***** válasza:
38%
Ennyi erővel ha mondjuk a protestáns vallás az egy igaz akkor minden katolikus benézte nem? Amúgy meg csak azért mert azt mondod valakinek hogy ez nem így van hanem úgy az még nem indok szerintem arra hogy meg legyen bűntetve. Igazából én úgy gondolom hogyha valaki tiszta szívéből szereti Istent és teljes meggyőződéssel hisz egy vallásban aminek megfelelően él akkor kicsit butaság lenne az illetőt megbűntetni. Elég lenne csak egy felvilágosítás. Olyan mintha én megharagudnék valakire aki mondjuk csokit akart venni nekem, de véletlenül nem a kedvencemet vette hanem egy olyat amit kevésbé szeretek.
2023. máj. 15. 18:42
 17/20 A kérdező kommentje:
16es attól függ mit veszel alapul,ha a bibliát akkor nincs kivétel,azért született nekik külön biblia mert ők hozzáigazitották a tanaikhoz.
2023. máj. 15. 21:22
 18/20 anonim ***** válasza:
31%

“ Ennyi erővel ha mondjuk a protestáns vallás az egy igaz akkor minden katolikus benézte nem?”

Attól függ, ha valaki katolikus, az elméletileg hiszi az evangéliumot. A Jehova tanúi nem. Igazából a legnagyobb döntő faktor a katolikusoknál az az, hogy elfogadják-e hogy az üdvösség kegyelemből van, hit által, vagy hozzáteszik a jó cselekedeteket is, mint szükséges eszközöket az üdvösség elnyeréséhez.

2023. máj. 15. 23:00
 19/20 Jégszív ***** válasza:
65%

Egész jól elszórakoztam ezeken az érdekfeszítő megnyilvánulásokon.

Ne hagyjátok abba, KÉRLEK, FOLYTASSÁTOK!

2023. máj. 18. 22:46
 20/20 anonim válasza:
Szerintem mindenki éljen olyan minőségben, ahogy akar, erzelmi korlátok nélkül. Nincs hamis vallás, senki nem mondhatja meg senkinek, hogy milyen hitet kövessen. Ez úgy butaság, ahogy van.
2023. júl. 7. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!