Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy is van ez a keresztény...

Hogy is van ez a keresztény anomália?

Figyelt kérdés

A Biblia szent könyv. Írva vagyon, hogy a homoszexualitás bűn. Ugye?

Viszont Isten mindenkit a saját képmására teremtett, ő, aki nem tud hibázni isteni mivolta miatt.

Nagyon egyszerű a kérdés- akkor miért bűn, hisz a homoszexuálisok is az Ő teremtményei.

2023. ápr. 27. 10:47
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
54%

"De azt láthatjuk a bibliában, a biológia könyvekben, a gyakorlatban, hogy a férfi és a nő passzolnak össze tökéletesen."

Legalább a biológiára ne hivatkozz ha nem értesz hozzá.

Egyrészről tudományosan elfogadott, hogy a homosuexualitás természetes és nem betegség. Ezenfelül nem minden a szaporodas sem. Ahogyan a természetben (a homoszexuálisokon kívül is) meg lehet figyelni remgeteg esetett amikor bizonyos egyedek szaporodás képteleneke mert nekik más szerepük van a nagy egészben.

A felvetéseddel is probléma, hogy az embert Isten teremtette olyanra amilyenre. Szerinted a sátánnak hagyta és adott neki tudást és hatalmat hozzá, hogy belepiszkáljon a génjekbe? Mert a gének ott vannak mindenkiben ahhoz, hogy az utódja homoszexuális legyen. Benned is. Ezért nem is számít az, hogy tudnak- e gyereket csinálni mert nem csak melegszülőknek lehet meleg gyerekük.

2023. ápr. 27. 15:02
 12/30 anonim ***** válasza:
16%

Súlyos tévedésekbe van esve a legtöbb ember. Az ateisták a kereszténységet illetően, a vallási felekezethez tartozók pedig az ateistákat illetően.

Dobálóztok itt elég komoly vádakkal anélkül, hogy ismernétek az írásokat vagy legalább a történelmet. Én senkit sem menthetek fel senki előtt a bűnei alól. Sem ateistát, sem heterót, sem keresztényt, sem meleget.

Ami vádaskodókat és az ítélkezőket illeti, ők meg el is vették a jutalmukat már előre.

Itt is mindenki tudja a frankót. Mindenkit el lehet ítélni teljesen jogosan a bűnei miatt, csak attól függ, hogy melyik országban tartjátok meg a tárgyalást. Ugyanígy nagyon sok bűnöst is fel lehet menteni.

Ki az aki igazságosan ítélkezhetne bárki felett? Jóska, Pista, akárki?

Ki az, aki igazságosan ítélkezhet a melegek fölött vagy a drogosok vagy a papok felett? Ki az közületek, aki bárkit megítélhetne, sőt, ki az közületek, aki önmagát pontosan meg meri ítélni?

Senki.

Egyedül Isten és akit Ő erre kiválaszt méltó az ítélkezésre.

Én nem ítélkezem sem barát sem pedig ellenség fölött.

Élni és élni hagyni. Ezt vallom én, akit rendre lepontoznak itt ugyanúgy, ahogy Krisztussal tették. én nem pontozok sem fel, sem le. Kifejtem az álláspontomat, aztán egészen az Istenre bízok mindent. Vegye ki mindenki magának a terjedelmes mondandómból, ami neki hasznos.

én vagyok a 4.

-Krisztián

2023. ápr. 27. 15:10
 13/30 anonim ***** válasza:
83%

"De ha valakit megerőszakolnak a börtönben, akkor az már egészen máshogy viszonyul a melegekhez. Ha egy szülőnek a fiát egy pedofil férfi megdugja, akkor az érthető, hogy a melegek ellen van. Pedig az ellenség nem a melegek, hanem az erőszak. Az uralkodási vágy."

Egyrészről azért az, hogy az éveken keresztül elzárt ellenkező nemü közelébe sem jutók, hogyan élik ki magukat a korlátolt lehetőségeik közt azt ne keverjúk ide, mert ehhez semmi köze.

Ahogyan a pedofíliának és a homoszexualitásnak is annyi köze van egymáshoz mint a pedofíliának és a heteroszexualitásnak.

"elhánynám magam. Nem csak, hogy nem élvezném.

Más meg a heteroszexualitással van így."

Amikor egy hetero undorodik a homoszexuálisoktól vagy az ilyem kapcsolattól az nem természetes pusztán amit életed során összeszedtél. Ezt ne vetítsed ki mindenkire.

2023. ápr. 27. 15:22
 14/30 NTBS ***** válasza:
19%
Senki sem születik homoszexuálisnak.
2023. ápr. 27. 17:14
 15/30 anonim ***** válasza:
60%

"Senki sem születik homoszexuálisnak."

Bizonyítsad.

2023. ápr. 27. 17:29
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

#15: Genetikai háttere:

[link]

[link]

2023. ápr. 27. 19:42
 17/30 anonim ***** válasza:
57%

"nincs egyetlen gén, amely a homoszexuális viselkedéshez köthető, hanem több ilyen is van, "

" és a társadalmi, illetve környezeti tényezők befolyásáról sem szabad elfeledkezni."

Bár állatok esetén kérdéses milyen társadalmi befolyásokról lehet szó.

[link]

[link]

A lényeg, hogy egy gén nincs ami meghatározná. Valóban. De a leírtak alapján több gén is közre játszik amik külön-külön nem érnek semmit.

Ezek pedig elégé adottak már születéskor.

2023. ápr. 27. 19:53
 18/30 anonim ***** válasza:
65%

"A Biblia szent könyv. Írva vagyon, hogy a homoszexualitás bűn. Ugye?

Viszont Isten mindenkit a saját képmására teremtett, ő, aki nem tud hibázni isteni mivolta miatt."

Szexualitás terén biztosan nem vagyunk az ő képmásai, hisz Istennek nincs szexualitása.

Másfelől én nem venném biztosra, hogy a biblia homoszexualitással tett kijelentései a született homoszexuálisokat akarja piszkálni.

Könnyen meglehet, hogy arra a jelenségre vonatkozik, mikor börtönbe össze zárnak férfiakat, vagy fogolytábora zárták őket, vagy háborúzni mentek, ezek a férfiak akik alapvetően heteroszexuális családos emberek, nő hiányukban inkább ne menjen rá a másik férfira.

Mert van a homoszexualitásnak az a fajtája mikor a férfi nagyon sokáig nem tud nőhöz jutni és akkor már nem válogat.( hirtelen most nem jut eszembe a neve.) Szerintem a bibliának inkább az ilyenekkel lehet baja, nem azokkal

akik alapvetően melegnek születtek.

2023. ápr. 28. 06:53
 19/30 anonim ***** válasza:
27%
Ha máriát a szentlélek ejtette teherbe akkor technikai értelemben isten még szűz.
2023. ápr. 28. 07:29
 20/30 Jégszív ***** válasza:

Ugyan, homályosíts már fel:

A homoszexualitás és az azonos neműek szexuális tevékenysége között mi a különbség?

#2. "Ez igazából nincs írva, még csak ez a szó se található meg benne"

Hát akkor a Teremtés 19. fejezete az SMAFU!? (amúgy szerepel az állítólagos ÉGBEKIÁLTÓ bűnök között is...)

Egy bajotok van, de az már patologikus:

Létezik egy világirodalmi antológia, amit Bibliának neveznek, ti pedig sokan "szentírásnak"! Az ebbe való tudati beszűkülés kész ELMEBAJ!

2023. máj. 3. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!