Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus valóban Isten fia volt,...

Jézus valóban Isten fia volt, vagy pedig csak a kettőt kutyulták az emberek és a kettőnek semmi köze egymáshoz?

Figyelt kérdés

Ugye Jézus zsidó volt, ő volt Jézus a zsidók királya, aki összetartotta Izraelt, akit a zsidók nem fogadtak el és felrakták a keresztre és ott feszítették keresztre Izraelben.

Isten pedig a teremtő, aki megteremtette a világmindenséget, Isten pedig a teremtő.

2023. ápr. 18. 01:19
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Mivan akkor ha van valami a túl oldalon de nem az amire teszámítottál és azért nem kerülsz a mennyországba vagy ami ott annak felel meg mert Istennek tetsző életet éltél vagy legalábbis próbáltál?

Ez a baj ezzel a logikával, hogy hittel semmi értelme mert akkor úgyis azt követed. Ha pedig nincs hited akkor pedig ilyen alapon mindet követni kéne.

2023. ápr. 21. 13:50
 22/22 anonim ***** válasza:

21. Számomra az Istennek tetsző élet azt jelenti, hogy megpróbálok minden nap jobb lenni, mint előző nap voltam. Megpróbálok minél kevesebbet hibázni. Próbálok erényesen, példamutatóan élni. Ezért úgy gondolom, hogy teljesen mindegy mi vár rám a túlvilágon, itt a földi életben jó voltam magammal és másokkal, tehát egy elégedett és boldog életem volt. Ha mást nem is, ennyit nyert általam a világ :D Jó, ez elég nagyképűen hangzott, de nem annak szántam, csak írásban nem megy át a hangsúly. A lényeg, hogy hitem szerint van Menny és Pokol és a földi életem alapján jutok valahova. Amit nyilván nem az emberi mérce fog megítélni, hanem az isteni. Valamilyen szinten minden hit magában foglalja, hogy a végén valami jó vagy rossz van. Tehát, ha valaki hisz (ebben a helyzetben vonatkoztassunk el attól, hogy melyik vallás szerint), jóként él és igaza van, akkor meglesz számára a túlvilágon a jó, vagyis nem veszít semmit. De, ha valaki nem hisz, akkor hiába él jó emberként nem jut a Mennybe (vagy abba a jóba, ami van a végén), mert hitetlen volt. Vagyis ő rengeteget veszíthet ezzel.

Nem kell követni minden vallást. Alapvetően minden vallásban az Istenkeresés a lényeg. Minden vallásban az üdvözülhet, aki hittel és lelkiismerettel követi a tanítását.

2023. ápr. 21. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!