Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus valóban Isten fia volt,...

Jézus valóban Isten fia volt, vagy pedig csak a kettőt kutyulták az emberek és a kettőnek semmi köze egymáshoz?

Figyelt kérdés

Ugye Jézus zsidó volt, ő volt Jézus a zsidók királya, aki összetartotta Izraelt, akit a zsidók nem fogadtak el és felrakták a keresztre és ott feszítették keresztre Izraelben.

Isten pedig a teremtő, aki megteremtette a világmindenséget, Isten pedig a teremtő.

2023. ápr. 18. 01:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
24%
10+ A többi vallásuakról nem fog, csak a II. Eljövetel már befejező fázisában.
2023. ápr. 18. 10:15
 12/22 A kérdező kommentje:

Jézus valóban Isten fia volt, vagy pedig csak a kettőt kutyulták az emberek és a kettőnek semmi köze egymáshoz?

Ugye Jézus zsidó volt, ő volt Jézus a zsidók királya, aki összetartotta Izraelt, akit a zsidók nem fogadtak el és felrakták a keresztre és ott feszítették keresztre Izraelben.

Isten pedig a teremtő, aki megteremtette a világmindenséget, Isten pedig a teremtő.

Csak azért kérdeztem meg, mert nehogy az legyen, hogy a kettő Isten, Jézus egybe van kutyulva és közben meg a kettőnek semmi köze egymáshoz és ha meg nincs a halál után semmi mennyország és pokol, akkor meg mindenki a rengeteg hívő emberiség mit hitt el akkor és ha tényleg sincs a halál után semmi akkor a rengeteg hívő ember mit hitt el akkor?

2023. ápr. 18. 15:56
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
12 Nem értettél semmit abból amit írtam. Szó szerint semmit.
2023. ápr. 18. 16:01
 14/22 anonim ***** válasza:

Vannak akik szerint Jézus nem volt isten csak próféta. Vannak akik szerint pedig Jézus Istennek a része (szentháromság).

A valóság nem számít abból a szempontból, hogy ki mit hit. Ha valamelyik nem egyik a valósággal akkor tévedt. De ez a hittel jár.

2023. ápr. 18. 16:03
 15/22 anonim ***** válasza:
Ábrahámtól van származtatva a zsidóság-és végig vonul mind az ó mind az Újszövetségen.
2023. ápr. 18. 16:03
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

12 Még egyszer leírom, egyszerűbben neked, ha ezt sem érted meg, akkor az sajnos nem véletlen, és nem azért mert én nem szeretném, hogy megértsd:

Ószövetségbeli Úr, akit Úrnak hívnak Mózes +a próféták, =Jézus az Újszövetségben-csak emberi testben

2023. ápr. 18. 16:07
 17/22 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy vannak Isten és Jézus de látta őket valaki?

Nem látta őket senki.

A másik miért csak Jézus támadhatott fel csak egyedül a halálból, mások miért nem?

Néha még sok-sok embernek már az is gyanús, hogy Istentől származunk egyáltalán és nem-e evolúcióból jött létre az emberiség, vagy ufók, földönkívüliek alkothatták az emberséget?

2023. ápr. 19. 01:08
 18/22 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy vannak Isten és Jézus de látta őket valaki?"

Ha igazat ír a Biblia akkor igen. De ők már nem élnek így nem tudják elmondani neked és nem is sokat számítana mert bárki mondhat ilyet attól még az nem lesz bizonyíték.

"A másik miért csak Jézus támadhatott fel csak egyedül a halálból, mások miért nem?"

Régen volt, de ha egyszer már Jézus feltámadását elfogadod akkor ha jól dereng a Biblia szerint volt akit feltámasztott. Tehát eddig 2-en vannak.

Persze a kérdés jogos olyan téren, hogy még a Biblia szerint is csak akkor és csak azoknak segített akik éppen ott voltak Jézus körül pedig hatalma alapján ennél jóval többre is képes lett volna. De akkor másoknak miért nem segített? Azoknak akik körülötte volt miért?

"Néha még sok-sok embernek már az is gyanús, hogy Istentől származunk egyáltalán és nem-e evolúcióból jött létre az emberiség, vagy ufók, földönkívüliek alkothatták az emberséget?"

Mi a helyzet akkor ha isten (vagy Isten) teremtette meg az evolúciót? Persze ez a teremtéstörténet képletes értelmezéséhez kötött ami felvet pár problémát.

2023. ápr. 19. 07:37
 19/22 anonim ***** válasza:
47%

3

Megszólalt a bibliatudós. 😌 Ábrahám és égő csipkebokor… Nincs több kérdésem, látom mindennel tökéletesen képben vagy. 😂

2023. ápr. 19. 21:27
 20/22 anonim ***** válasza:

"...és ha meg nincs a halál után semmi mennyország és pokol, akkor meg mindenki a rengeteg hívő emberiség mit hitt el akkor és ha tényleg sincs a halál után semmi akkor a rengeteg hívő ember mit hitt el akkor?"

Én inkább vagyok hívő itt a Földön és próbálok Istennek kedves életet élni, hogy a Mennybe jussak. Nem bánom, ha tévedek, mert maximum nem vár semmi. De mi van, ha azt gondolom, hogy csak a földi életem van és a végén úgysincs semmi, és mégis van. Az sokkal nagyobb tévedés szerintem :)

2023. ápr. 21. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!