Az emberek azért hisznek istenekben, angyalokban, szellemekben a 21. században, mert annyira kétségbe vannak esve a világ eseményei miatt, hogy így megnyugvást találnak?
9+
Szellemi gyilkosság=okkult eszközökkel elért tudatos támadás pl. fekete mágia, és egyébb ezoterikus technika is hozzá jön még
Tehát: nem minden a klátható. Ha egy dolgot vizsgálni akarsz, akkor sosem a láthatókra nézel, hanem megkeresed előszőr a szellemi forrását és csak utána kezded összerakni a dolgokat.
"Ha a halottak vigyáznak az élőkre, akkor miért halnak meg egyesek például autóbalesetben?"
Bár nem hiszek ebben, de erre van egy egyszerű érv. Nem sikerül mindig az amit akarunk. A halottak szellemei, emberek szellemei. Képesek hibázni. És az sem biztos hogy mindegyik szellem AKAR vigyázni a szeretteire. Hiszen ha van élet a halálon túl, akkor a halál egy ideiglenes állapot csupán.
*megkeresed előszőr a szellemi forrását és csak utána kezded összerakni a dolgokat. Akkor a valós igazságot megfogod tudni, és ki fogod tudni deríteni.
Az, hogy valaki csak a láthatókra néz, és nem figyel, nem tud( mert nincs ismeret) és elfogadja az az alapján kapott eredményt, az még koránt sem biztos, hogy úgy van.
Istennél nincsenek titkok, és emberi szellemmel nem lehet trükközni előtte. Már a szándékot is-a még ki nem tervelt szándékot is tudja..
Sosem jó szembe kerülni a Mindenható Istennel, mert már boritékba átvetted a bukásodat, mikopr még semmi nem történt.
13+
Ez is külső emberi szem által láthatatlan, csak a beavatott emberek előtt válik fizikai szemmel láthatóvá. Itt egy példa, hogy kb. képletesen érzékeltessem, a ma is valóságot számodra. Add át apádnak:
Józsué 5-
10.
És Gilgálban táborozának Izráel fiai, és megkészíték a páskhát a hónapnak tizennegyedik napján, estve, Jérikhónak mezején.
11.
És evének a föld terméséből a páskhának másodnapján kovásztalan kenyeret és pörkölt gabonát, ugyanezen a napon.
12.
És másnaptól kezdve, hogy ettek vala a föld terméséből, megszűnék a manna, és nem volt többé mannájok az Izráel fiainak; hanem Kanaán földének gyümölcséből evének abban az esztendőben.
13.
Lőn pedig, a mikor Józsué Jérikhónál vala, felemelé az ő szemeit, és látá, hogy íme egy férfiú áll vala előtte meztelen karddal kezében. És hozzá méne Józsué, és monda néki: Közülünk való vagy-é te, vagy ellenségeink közül?
14.
Az pedig monda: Nem, mert én az Úr seregének fejedelme vagyok, most jöttem. És leborula Józsué a földre arczczal, és meghajtá magát, és monda néki: Mit szól az én Uram az ő szolgájának?
15.
És monda az Úr seregének fejedelme Józsuénak: Oldd le a te saruidat lábaidról, mert szent a hely, a melyen állasz. És úgy cselekedék Józsué.
a beavatott emberek = nem ezoterikusan mondva, mert teljesen mást jelent a valóságba, mint ahogy az ezoterikusok a saját szövegükben használják.
A valóságban a jelentése (és még egyszer írom, nem ezoterikus embereknél)
A Mindenható Isten által lévő, szövetségkötésben és alatt élő, felkent hívő.
"Isten, a Mindenható Isten tiltja. és akkor itt még pénzhről szó sincs."
LOL. 😂
Nem tűnt fel a kérdésemből, hogy ateista vagyok?
De most komolyan...
Nem hiszek Istenben, így abban sem, hogy megtilthatna valamit.
A #14-es kommentnek is mi értelme!?
1,5 csillagos felhasználó!
NE offold szét a topikomat hittérítéssel!
Inkább ne írj ide.
A kérdésemre válaszoljatok.
Van, aki eleve hisz benne. Mondjuk ilyen családban nőtt fel.
Van, aki azért hisz, mert (ahogy írtad) kétségbe van esve.
Van, aki azért hisz, mert tudományos tényekre alapozva elhiszi, hogy Jézus élt, és ez alapján elindul egy olyan kutatási úton, aminek a végén rájön, hogy nincs más megoldás.
Alapvetően jó, ha valaki tud hinni valamiben, mert egy kis pluszt ad az életébe.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy nem a halottak vigyáznak ránk, hanem az angyalok.
Autóbalesetben nem "szellemi gyilkosság meg a sátán" miatt halnak meg emberek :D
Én keresztény vagyok és úgy gondolom, hogy mindenkinek szabott ideje van itt a Földön, amit mi nem tudunk, hogy meddig tart. Én nem hiszek a véletlenekben, ezért úgy gondolom, hogy aki meghal, annak addig tartott az ideje. Nem tudjuk, hogy miért pont addig és miért úgy ért véget. A hitem szerint mindennek oka és célja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!