Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten vajon érti, hogy mi az...

Isten vajon érti, hogy mi az a szeretet?

Figyelt kérdés
Jóbnak csak úgy lecseréli a családját, megöleti a saját fiát önmaga engesztelésére stb..

2023. márc. 30. 01:38
1 2 3
 11/29 Darkmoon80 ***** válasza:
69%

8-as!

Miért akarod SZUBJEKTÍV módon szemlélni a történetet.

MINDEGY, hogy hiszel vagy nem hiszel Istenben, az a leírtakon nem változtat!

Egy értelmetlen és felesleges fogadás miatt emberek halnak meg, egy szülő elszenvedi a gyermekei elvesztésének fájdalmát.

Mondd már meg:

Istennek tényleg KELL bizonygatni az igazát, a felsőbbségét?

A tökéletes és mindenható Istennek?

És pont a Sátánnak..., a bukott angyalnak akit száműzött???

Egyáltalában, hogy is van ez a Sátánnal?

Elűzi Isten a lázadót, de azért hagyja, hogy a többi angyallal együtt csak odamenjen elé, és még el is beszélget vele, sőt fogadást köt, aminek a következtében ÁRTATLANOK szenvednek???

Mocsok egy dolog ez!

Egy következetlen, narcisztikus, kényúrhoz illő viselkedés, akinek csak egy sakkbábú az ember...

2023. márc. 30. 17:06
 12/29 anonim ***** válasza:
49%

"Azt látod, hogy úgy volt Jóbbal is meg a családjával is bánva, mint ha kilennének szolgáltatva. Isten meg Sátán között kezdődött a balhé, és ennek az áldozatai itták meg a levét, az emberek. "

Ez nem teljesen igaz.

Kezdjük ott, hogy a csak mindenható hatalommal és a csak mindentudással rendelkező Isten például miért nem hozott létre egy "varázs gömböt" amibe belenézve megtudták, hogy mi lenne ennek az egész "játéknak" (kegyetlen és undorító kínzásnak) az eredménye.

De akár azt is megtehették volna, hogy Jóbra olyan álmot bocsát Isten amiben teljesen tudatánál van mintha a valóságot élné meg, DE minden amit tapasztal az nem a valóság. Majd ebben az álomban halna meg a családja, stb. és végül az egész után elfeledné mintha egy átlagos álmot. Ha jól teljesít akkor pedig boldogan és kipihenten ébredt volna.

Mi volt ennek az akadálya? Esetleg én többet tudnék mint a mindentudó így olyan megoldásokat is kitaláltam amiket még ő sem tudott?

2023. márc. 30. 17:07
 13/29 anonim ***** válasza:

10.

Nem szorul ez nagyobb magyarázatra.A Sátán azt vallja, hogy aki vétkezett annak büntetésben kell részesülnie - ez az igazságosság. Ellenben ha a büntetést elengedjük, irgalmasak vagyunk, nem szolgáltattunk igazságot.

A keresztények szerint viszont isten bizonyítani akarja, hogy az ő alapelvei többet érnek mint a Sátáné, de időt adott neki, hogy bizonyíthassa az ellekezőjét, ami szerintem már így is sikerült neki.

2023. márc. 30. 18:31
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

A keresztények szerint viszont isten bizonyítani akarja, hogy az ő alapelvei többet érnek mint a Sátáné, de időt adott neki, hogy bizonyíthassa az ellekezőjét, ami szerintem már így is sikerült neki.

Na most kezdünk a lényegre térni gyerekek. Innen kell kiindulni.

2023. márc. 30. 21:07
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Melyik isten a sok közül?

Ha a keresztény istenre célzol, akkor nem. Egy szeretettel teli istenség nem büntetne ártatlan gyereket a szüleik bűnei miatt, márpedig JHVH ezt tette többször is - mármint a Biblia írói szerint.

2023. márc. 31. 08:25
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
. A kereszténység istene zsarnokként akar uralkodni, fogait villogtatva és véres kezeivel áldva, ki annyira elvakította híveit hamis fényével, hogy nem látják valós mivoltát. Kinek őrült szavaitól megtébolyulva háborúkat indítottak, emberek tömegeit kínoztak halálra, égettek meg, kinek jóvoltából a fejlődés több száz évig visszamaradt a sötét középkorban tett hatásának köszönhetően, ki a fiát sem kímélte, vérszomja, perverz vágyának kielégítése érdekében. Hogyan is hiheti bárki, hogy őrajta könyörülni fog?!
2023. márc. 31. 09:28
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Pont most láttam egy jó szöveget, ami igen pontosan demonstrálja a keresztény isten szeretetét hogyan kell értelmeznünk:

"Isten vagyok. Volt egy fiam, aki szintén én vagyok. Megöltem őt/magamat, hogy megmutassam nektek, hogy szeretlek benneteket.

Ha nem hiszel nekem, és nem szeretsz viszont, akkor a világ végezetéig kínozni foglak."

Ha létezik a keresztény isten és szeret minket, az a szeretet köszönő viszonyban sincs a mi általunk elképzelt szeretethez.

Mindez egybevág a Bibliában olvasható eseményekkel.

2023. márc. 31. 17:42
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

Gondoljatok bele az alábbi helyzetbe:

Te vagy a tanár. Te egyetemet végeztél, pl. matematika szakon. Nagy a gyakorlatod, és tudod, hogy annak a feladatnak, melyet vizsgáltok, csak egy megoldása van.

De egy tanuló az osztályban bizonygatja, hogy van egy másik, és szerinte jobb megoldás. Azt kéri a tanártól, azaz tőled, hogy engedd meg neki, hogy mutassa meg, hogy igenis van jobb megoldás is.

Ha te, mint tanár, aki tudja, hogy csak egy megoldás van nem engeded meg, hogy bizonyítson a tanuló, akkor az osztály előtt felvetődik, hogy azért nem mered megengedni, hogy a tanuló bizonyítson, mert tartasz attól, hogy kiderül, hogy nincs igazad. Tehát te hazudsz, és ha hazudsz, akkor megbízhatatlan vagy.

De ha megengeded, hogy a tanuló bizonyítson, és az osztály előtt nyilvánvalóvá válik, hogy tényleg csak a tanár, azaz a te általad felvázolt megoldás a jó, a tanulók megbíznak benned, és tisztelni tudnak. Nem lesz bennük kétely, hogy amit mondasz, tanítasz, azt nyugodtan követhetik, mert jó.

Isten ennek mintájára megengedte Sátánnak, hogy itt a földön kiépítse gonosz rendszerét, világát. Tehát ez a világ, amelyben élünk, ideiglenesen Sátáné, az Ördögé. Ezért tapasztalunk annyi rosszat, ami most a földünkön van.

Az embereknek is megengedte, hogy a saját útjukon járjanak hogy lássák meg milyen ha nem hallgatnak Istenre.

Tehát Sátán és az emberek kaptak elegendő időt, hogy bizonyíthassák azt, hogy Isten vezetése nélkül milyen életet tudbak bizsítani a földön. Jobb-e ha nem hallgatnak Iszenre.

Sátán azt állította, hogy jobb lesz minden Isten nélkül. Sőt azt is állította, hogy minden ember olyan, hogy ha próba éri, akkor nem. tart ki Isten mellett.

Jóbot rengeteg csapással sújtotta Sátán, Jób pedig azt hitte Istentől jön a csapás, ugyanis nem tudta, hogy az Ördög teszi vele.

Azzal, hogy Jób kitartott Isten mellett, azt bizonyította, hogy akármilyen próba is érte, nem adta fel a feddhetetlen hitét, tehát megcáfolta, amit Sátán állított. Mert ugye az Ördög azt állítja, hogy az ember olyan, hogy ha próba éri, nem. tart ki a hitben tovább.

Jézus szintén bebizonyította, hogy az Ördögnek nincs igaza, mert vannak, akik még a halálukig is hűségesek Istenhez.

Ha Isten nem engedte meg volna Sátánnak, hogy bizonyítson, akkor az angyalok előtt is felvetődött volna, hogy Isten fél megengedni Sátánnak, hogy bizonyítson, mert Sátánnak van igaza.

Igaz Sátán elérte, hogy sok angyal hozzá csatlakozzon. Azt is elérte, hogy sokan nem Istent választották. De nem mindenkinél.

Isten pedig Jóbot megjutalmazta a próbák kiállása után, hiszen meggyógyult, lettek gyermekei is. Jézust pedig a halála után nagy hatalommal ruházta fel az égbe való visszatérésekor.

Isten hamarosan véget fog vetni Sátán gonosz világának, hiszen eleget bizonyított már. De még a Biblia szerint pár jövendölésnek meg kell történnie.

Ezután beteljesednek a Biblia következő szavai is:

„Egy kis idő még, és nem lesznek többé gonoszok, nézed a helyüket, és nem lesznek ott. Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek.”

2023. márc. 31. 22:51
 19/29 anonim ***** válasza:
Még ha jehova is teremtette a világot, már nincs joga az irányításba beleavatkoznia, mivel az már nem az övé. Az ő gyengeségét mutatja az is, hogy ha valóban szeretne minket embereket vagy az általa teremtett dolgokat és úgy fogadtatja el magát, hogy ő az erősebb fél, miért nem veszi vissza azt, ami állítólag az övé?!Erre két ésszerű válasz létezik: Nincs hozzá elég ereje, hatalma vagy pedig önként mondott le a világról, mert nem akart törődni vele. De ez jó is így, hogy nem egy zsarnok, hanem egy szabadságot propagáló "isten" kezében maradt az irányítás. Senkinek nincs szüksége arra, hogy akarata ellenére irányítsák és valamitől való félelmében cselekedjen, ahogyan azt a zsarnok keresztlény isten elvárná. Mióta az ő léte a köztudatba került, azóta csak szenvedések, megpróbáltatások, félelem és halál lengte körül őt és hitét egyaránt. Ha valaki beleolvas a bibliába, mindenhol csak a hívei szenvedéséről értesülhet, amiket valós és nem jövőbeni eseményekként írtak le. Azoknak a történeteknek vége nem happy end.
2023. ápr. 1. 06:21
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező: "Isten vajon érti, hogy mi az a szeretet?"

1Jn.4,7. Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.

1Jn.4,8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.

1Jn.4,9. Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.

Ef.5,2. És járjatok szeretetben, miképen a Krisztus is szeretett minket, és adta Önmagát miérettünk ajándékul és áldozatul az Istennek, kedves jó illatul.

Isten maga a szeretet. Nála jobban senki nem tudja milyen az igazi önzetlen, személyválogatás nélküli szeretet. Az Ő szeretete szült minket. Az ember nem szereti az Istent, pedig Isten az embert örök, halhatatlan lélekkel teremtette és kész megbocsátani a bűneinket. Ha valaki Krisztusban van, ha meghal is él.

Jn.11,25. Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;

2023. ápr. 1. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!