A mesterséges anyaméhben, kifejlődött embriók/bébik kapnak majd lelket Istentől?
Az új technológiával, többé nem lesz szükség nőkre a magzat kihordásához.
A mesterséges méhben választható alternatíva lesz majd, a baba szemszíne, hajszíne, neme, magassága stb.
Egy ilyen emberi lény kap egyáltalán lelket az úrtól? Vagy eleve üdvözülhetnek majd ők is?
Az orvos tudomány nem egy személy. Is nincsen mindenben egyetrtés sem.
Bizonyos kutatások azt állapitják meg hogy ebben az időszakban is képes érzékelni.
Amugy is fejlődik a tudomány, honnan tudod hogy amit te állitasz az nem egy régebbi állitás amit már korrigáltak?
12 azért nem hiszem, hogy frissen végzett orvos isnerősöm 500 évvel ezelőtti könyvből tanulta a terhesség és az embrionális fejlődés alapjait, ahogyan én sem abból fogom.
Azok a bizonyos kutatások kb annyira relevánsak, mint az, hogy mivel szerintem a piros zokni jobb mint a kék, ezért minden esetben ez kell, hogy igaz legyen.....magyarán szólva semennyire.
Egy embrió nem érzékel, viszont az, akinek a méhében van, az igen, és joga van dönteni arról, hogy használhatják e a szerveit vagy sem.
"azért nem hiszem, hogy frissen végzett orvos isnerősöm 500 évvel ezelőtti könyvből tanulta a terhesség és az embrionális fejlődés alapjait, ahogyan én sem abból fogom."
Az orvos tudomány nem fél évezredenként változik manapság.
"Azok a bizonyos kutatások kb annyira relevánsak, mint az, hogy mivel szerintem a piros zokni jobb mint a kék, ezért minden esetben ez kell, hogy igaz legyen.....magyarán szólva semennyire."
Ne már. Kutatnak, meg figyelnek. Ez nem ugy müködik hogy hasra ütés szerüen kitalálják. Ez a hasonlat inkább arra illik hogy melyik kutatát fogadod el inkább. Amelyik jobban meg felel neked.
"Egy embrió nem érzékel,"
És ezt gondolom a "frissen végzett orvos isnerősődtől" hallottad...
Hát mondjuk a 7. hétig igaza is van.
De amugy ezt a 10. hetet nem ugy értette az "ismerősőd" hogy addigra alakul ki jobban?
"viszont az, akinek a méhében van, az igen, és joga van dönteni arról, hogy használhatják e a szerveit vagy sem."
Bár ezen lehetne egy hosszabb vitát folytatni, de a biologia szemponjábol az egész lényegtelen.
Na akkor ezt érdemes megnézni mindenkinek ha már benne vagyunk a témában.
"14 kb egy szavaddal sem lehet egyet érteni. Alapvetően elfogadó ember vagyok, de az abortusz elleneseket nahyin szívesen elszeparálnám a normális emberektől."
Na erre illik a kék zokni és piros zokni példa.
Azért nem fogadod el, mert a másik jobban tetszik neked.
16 propaganda oldal, persze, hogy az van benne, ami.
17 nem, azért nem fogadom el, mert irreleváns tényekkel próbál operálni, és a társadalomra káros nézeteket terjeszt.
19 eléggé egyértelmű....
Nem éppen döntés párti, aki a valóságot tudja, inkább egy szemellenzős abortusz ellenes, amilyen te is vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!