Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor lesz a Bibliának második...

Mikor lesz a Bibliának második kiadása? Az előző mikor lesz rendbe rakva?

Figyelt kérdés

Pl. Van itt olyan, aki valaha végigolvasta a Máté 1 fejezetét?

(ha a könyv szempontjából tök mindegy és nem releváns, hogy ki kinek a kicsodája, nem lehetne hátra tenni jegyzetnek?)

#családfa #Máté #Biblia #Revidiálás
2023. márc. 12. 23:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
2023. márc. 14. 10:27
 12/21 anonim ***** válasza:
A 11-es által idézett ószövetségi vers bizonyítja hogy a Korán Isten szava, az Újszövetség viszont emberi hamisítás, mert nem lehet emberi iromány, márpedig keresztények szerint az Újszövetséget emberek írták. Továbbá ez a vers csak Mohamed prófétára igaz, senki másra.
2023. márc. 14. 11:11
 13/21 anonim ***** válasza:
A nemzetségek felsorolásának van célja. Ilyen az is amikor Dávid királytól Jézusig felsorolják a felmenőket ezzel bizonyítva egy próféciát
2023. márc. 14. 18:33
 14/21 anonim ***** válasza:

Ez az átírták már egy lerágott csont.

Többször is bebizonyosodott hogy a régebbi fordítások megegyeznek a mai verziókkal. Sőt a legrégebbi teljes Biblia iratai (ha jól emlékszem 1400-1500 körüli) csak megfogalmazásban térnek el az ókori tekercsek irataitól, azok lényege, mondanivalója megegyezik. Akárcsak a mai biblia irataival. Persze ilyenkor benyögik hogy már az ókorban átírták, de valljuk be annak nem sok értelme lett volna:D

Meg már csak azért is felesleges lett volna átírni mert sokáig csak latin nyelven volt elérhető amit csak a papok értettek.

Szóval maximum ők tudták maguknak megfelelően félremagyarázni.

2023. márc. 14. 18:39
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem meg Jézusra illik a leírás. A farizeusok idején, amikor ők mindent félremagyaráztak, Jézus volt az aki elmondta Isten akaratát, és kitisztította a félremagyarázásokat. Azok pedig biza az újszövetségben vannak leírva

2023. márc. 14. 18:41
 16/21 anonim ***** válasza:

"Szerintem meg Jézusra illik a leírás. A farizeusok idején, amikor ők mindent félremagyaráztak, Jézus volt az aki elmondta Isten akaratát, és kitisztította a félremagyarázásokat. Azok pedig biza az újszövetségben vannak leírva"

Jézusra biztosan nem igaz mert a vers azt írja, "ő pedig elmond nekik mindent", de Jézus kijelentette hogy sok mindent nem mondott el és azt majd egy következő próféta fogja elmomdani, aki csak Mohamed lehet.

János 16:12 Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni.

Ráadásul keresztények szerint Jézus maga Isten, de ez a vers egy prófétát jövendöl meg.

2023. márc. 14. 21:23
 17/21 anonim ***** válasza:

14-es, tengernyi bizonyíték van arra hogy a Bibliát meghamisították. Összegyűjtöttem elég sokat:

1, Az egyes keresztény irányzatok Bibliái eltérnek. Más és más könyveket tartalmaznak mivel saját kedvükre válogatták össze. Ha csak a katolikus és proterstáns Bibliát nézzük akkor 6 könyv eltérés van ami többszáz oldal. Akkor ez a 6 könyv Isetn szava vagy nem? És minden irányzatnál ez van. Ez a táblázat szépen összefoglalja:

[link]

2, Az Újszövetségi kéziratok között töbszázezer eltérést számoltak össze. Van aki 750 ezer eltétést számolt. Ezek nem csak kis eltérések.

3, Nincs meg az eredeti Biblia. A legrégebbi kéziratok az Újszövetség esetében Jézus után átlag 2-300 évvel későbbiek, az ószövetség esetében pedig van hogy több mint ezer évvel későbbiek a keletkezésüktől számolva.

4, Az eredeti Evangélium arámi nyelven kellett hogy íródjon, de csak görög nyelvű változatok maradtak meg, amik így csak fordítások.

5, Bibliakutatók egyértelműen állítják hogy az evangéliumok írói egy másik forrás alapján írtak, ami már nincs meg tehát ezek nem az erdetiek.

6, A négy kanonizált evangéliumon kívül még létezik vagy 30 evangélium amit az egyház nem fogadott el.

7, A négy evangélium ugyanazt a történetet eltérően írja le.

8, Későb betoldott részek vannak az Újszövetségben, ami a korai változatokban nem szerepeltek.

9, A Biblia általánosságban tele van ellentmondással, tudományosan téves állítással, számszerű tévedéssel.

2023. márc. 14. 21:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem látom a vers azon részét hogy ,,de azt majd egy másik próféta fogja elmondani"

2023. márc. 14. 21:27
 19/21 anonim ***** válasza:

"Nem látom a vers azon részét hogy ,,de azt majd egy másik próféta fogja elmondani"

Mert az nem abban a versben van hanem az Újszövetségben itt:

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

És itt is:

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

2023. márc. 14. 21:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Sehol sem írja hogy ember. Elküldeni meg akárkit el lehet küldeni. Angyalt is.

Valamint Mohamed semmi olyasmit nem mondott ami annyira elviselhetetlen lett volna.

Jézus nem azt mondta hogy azért nem mondom el mert nincs rá időm, hanem azt hogy azért nem mondja el mert egy nagyon súlyos dolog.

Szerintem ez inkább az lehetet amikor Isten ihletése alatt megírták a Jelenések könyvét. Na abban már vannak dúrva, és nehezen emészthető dolgok

2023. márc. 15. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!