Mikor lesz a Bibliának második kiadása? Az előző mikor lesz rendbe rakva?
Pl. Van itt olyan, aki valaha végigolvasta a Máté 1 fejezetét?
(ha a könyv szempontjából tök mindegy és nem releváns, hogy ki kinek a kicsodája, nem lehetne hátra tenni jegyzetnek?)
Ha a kérdései néha kicsit bugyuták is, a válaszai közt van sok értékes és hasznos. Kétlem, hogy buta lenne nulla tudással!
Lucifer: szerintem te a biblia 4,5.-ik kiadását várod, mivel magyar nyelven van kettő(Károly, újfordítás)
#1 ez is egyfajta hobbi!
Szia
Amikor ennek a Bibliának a megírását befejezték, akkor még tekercsekben, tekercsekből állt.
A Biblia rámutat, hogy olyan tekercsek lesznek felnyitva, melyekből kiderül, hogy hogyan kell élnünk az új világban, Krisztus királysága alatt.
Most az alapján leszünk megítélve hamarosan, hogyan, mennyire tartjuk be azokat a viselkedési formákat, beszédet, életstílust, amelyre Krisztus tanította a követőit.
Akkor majd ez lesz a mérvadó: "És láttam a halottakat, nagyokat és kicsiket a trón előtt állni, és tekercsek nyittattak fel. De felnyitottak egy másik tekercset is, az élet tekercsét. És megítélték a halottakat a tekercsekben megírtak alapján, a tetteik szerint." Jelenések 20:12
Talán ezzel együtt inkább érthető: "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, feltámadnak, hogy éljenek, akik gonosz dolgokat tettek, feltámadnak, hogy megítéljék őket." János 5:28,29
#1 fogd fel úgy, hogy a hobbim elől menekültem ide...
Amúgy meg akit ez a kérdés provokál az valószínűleg elmebeteg. (jó tudom én is, de attól még a másik is).
5-ös,vagy neked 6-os "esszé" arra mutat rá,hogy értelmetlen 1. kiadásról is beszélni.
Ha a hívek szerint a biblia egyenes istentöl jött,akkor miért szerkesztették,irták át számtalanszor.
"Ha a hívek szerint a biblia egyenes istentöl jött"
Az a Korán a muszlimok szerint... A Biblia nem egyenesen Istentől pottyant le, hanem emberek írták. Sugalmazott, de emberek írták. Épp ezért voltak viták, hogy mi kerülhet be és mi nem.
Az meg, hogy állításod szerint "keresztény egyház egészen a XVIII. századig titokban tartott" apokrif iratokat elég légből kapott. Már a reformáció idején érveltek pl. a Jakab-protoevangélium kapcsán és ez jóval előbb volt a XVIII. századnál. Nem tudom "keresztény egyház" alatt mit értesz, de az emlegetett Énok könyve egyes keresztény egyházban kanonizált könyv (etióp, alexandriai-kopt egyház). De nem mellesleg a latin keresztény egyház számos gondolkodója felhasználta: a teljesség igénye nélkül Origenész, Tertulliánusz, Szent Jusztinosz, Alexandriai Szt. Kelemen, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!