Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor lesz a Bibliának második...

Mikor lesz a Bibliának második kiadása? Az előző mikor lesz rendbe rakva?

Figyelt kérdés

Pl. Van itt olyan, aki valaha végigolvasta a Máté 1 fejezetét?

(ha a könyv szempontjából tök mindegy és nem releváns, hogy ki kinek a kicsodája, nem lehetne hátra tenni jegyzetnek?)

#családfa #Máté #Biblia #Revidiálás
2023. márc. 12. 23:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%
Nézd, én tényleg csodálom, hogy ilyen hosszú ideje 7/24-ben provokálod a hívőket, de lassan észre kellene venned, hogy senkit nem érdekelsz. Miért nem keresel valami hobbit, amiben kiteljesedhetsz?
2023. márc. 12. 23:26
 2/21 anonim ***** válasza:
69%
Hadd provokálja. Buta és nulla tudssál teszi, szóval nem sok vizet zavar.
2023. márc. 13. 00:40
 3/21 anonim ***** válasza:
85%

Ha a kérdései néha kicsit bugyuták is, a válaszai közt van sok értékes és hasznos. Kétlem, hogy buta lenne nulla tudással!

Lucifer: szerintem te a biblia 4,5.-ik kiadását várod, mivel magyar nyelven van kettő(Károly, újfordítás)

#1 ez is egyfajta hobbi!

2023. márc. 13. 02:10
 4/21 NTBS ***** válasza:
95%
Nem tudom. Én végig olvastam.
2023. márc. 13. 07:54
 5/21 anonim ***** válasza:
15%
Az egyház körmönfontságát az is bizonyítja, hogy a bibliát is a saját szájízük és érdekeik szerint állították össze, hiszen számos evangéliumot, írást kiszelektáltak belőle, melyekben misztikus értekezések, szexuális tanácsok, perverziók voltak olvashatók. Saját apostolaik írásait is megkérdőjelezték, ha az nem volt elveikkel és az addig elfogadott tanításaikkal összeegyeztethető. Például Jakab apokalipszise, jézus titkos tanait tartalmazza s olyan kijelentéseket , hogy ahhoz, hogy valaki a mennybe jusson, le kell fizetnie néhány angyalt, azt hogy miképpen, nem tudjuk. Péter leírásában az olvasható, hogy míg jézust megfeszítették az ott állt mellette és azt mondta neki, hogy aki a kereszten van az csak egy test, egy hasonmás. Némely írás az angyalok természetéről szól, melyben arra mutatnak rá, hogy egyáltalán nem jóságosak, hanem kegyetlen vallatásnak vetik alá a mennybe igyekvőket. Henoch könyvét is kihagyták, mivel sokat foglalkozott az angyalok bukásával sőt azzal is, hogy az emberek miket köszönhetnek nekik. Ezen írásokat a gnoszticizmus elfogadta s még számos írást, melyeket a keresztény egyház egészen a XVIII. századig titokban tartott, pedig ezen szövegek keletkezési ideje közelebbre tehető jézus korához, mint a hivatalosan elfogadott könyvek, melyekből a bibliát állították össze. A gnosztikus tanok nézeteivel a korai keresztények is egyetértettek melyek közt apostolok is voltak, de ezeket a tanokat az egyház később veszélyesnek tartotta, majd eretnekké nyilvánította, majd nagy részét eltüntette, mivel betekintést engednek hitük árnyékos oldalára is. Másrészt a gnoszticizmus a tudást, mely a név jelentése magasabb rendűnek tartotta a vak hitnél. A tudás pedig nem érdeke az egyháznak.
2023. márc. 13. 17:38
 6/21 KZitus ***** válasza:
11%

Szia

Amikor ennek a Bibliának a megírását befejezték, akkor még tekercsekben, tekercsekből állt.

A Biblia rámutat, hogy olyan tekercsek lesznek felnyitva, melyekből kiderül, hogy hogyan kell élnünk az új világban, Krisztus királysága alatt.

Most az alapján leszünk megítélve hamarosan, hogyan, mennyire tartjuk be azokat a viselkedési formákat, beszédet, életstílust, amelyre Krisztus tanította a követőit.

Akkor majd ez lesz a mérvadó: "És láttam a halottakat, nagyokat és kicsiket a trón előtt állni, és tekercsek nyittattak fel. De felnyitottak egy másik tekercset is, az élet tekercsét. És megítélték a halottakat a tekercsekben megírtak alapján, a tetteik szerint." Jelenések 20:12

Talán ezzel együtt inkább érthető: "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, feltámadnak, hogy éljenek, akik gonosz dolgokat tettek, feltámadnak, hogy megítéljék őket." János 5:28,29

2023. márc. 13. 20:32
 7/21 A kérdező kommentje:

#1 fogd fel úgy, hogy a hobbim elől menekültem ide...

Amúgy meg akit ez a kérdés provokál az valószínűleg elmebeteg. (jó tudom én is, de attól még a másik is).

2023. márc. 13. 22:30
 8/21 A kérdező kommentje:
#6 ennek mi köze a kérdéshez? Miért nem tudsz normálisan válaszolni egy esszé helyett?
2023. márc. 13. 22:33
 9/21 anonim ***** válasza:
0%

5-ös,vagy neked 6-os "esszé" arra mutat rá,hogy értelmetlen 1. kiadásról is beszélni.

Ha a hívek szerint a biblia egyenes istentöl jött,akkor miért szerkesztették,irták át számtalanszor.

2023. márc. 14. 05:16
 10/21 anonim ***** válasza:

"Ha a hívek szerint a biblia egyenes istentöl jött"

Az a Korán a muszlimok szerint... A Biblia nem egyenesen Istentől pottyant le, hanem emberek írták. Sugalmazott, de emberek írták. Épp ezért voltak viták, hogy mi kerülhet be és mi nem.

Az meg, hogy állításod szerint "keresztény egyház egészen a XVIII. századig titokban tartott" apokrif iratokat elég légből kapott. Már a reformáció idején érveltek pl. a Jakab-protoevangélium kapcsán és ez jóval előbb volt a XVIII. századnál. Nem tudom "keresztény egyház" alatt mit értesz, de az emlegetett Énok könyve egyes keresztény egyházban kanonizált könyv (etióp, alexandriai-kopt egyház). De nem mellesleg a latin keresztény egyház számos gondolkodója felhasználta: a teljesség igénye nélkül Origenész, Tertulliánusz, Szent Jusztinosz, Alexandriai Szt. Kelemen, stb.

2023. márc. 14. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!