Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem lehet hogy Jézust csak...

Nem lehet hogy Jézust csak kitalálták?

Figyelt kérdés
Mi van ha az akkori időben, volt egy nagy baráti kör, és gondoltak egyet és mondták valakinek hogy legyél te jézus, és utána minden történetet kitaláltak hozzá, és olyan jól csinálták, olyan részletesen hogy az emberek elhitték, és a végén ekkora vallás lett belőle? Mert Jézus kamasz éveiről például nincs szó. Lehet egy rakás kamasz találta ki és most itt tartunk.

2023. febr. 2. 19:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 Blackice75 ***** válasza:

#70 Milyen templom? A Torában(Mózes 5 könyve) sehol nincs szó templomról, Sátorról igen. A templomról Mózes 5 könyve után van szó, az ószövetség további júdaista könyveiben lehet arról olvasni, de az már szintén rég nem az Atya szava. a júdaista(zsidó) vallás pogány templomainak semmi köze az Atyához, sem a felépítésüknek sem a lerombolásuknak semmi köze a Torához.

Hogy a pogány júdaista vallás szerint ők mióta nem áldoznak vagy áldoznak, az már az ő dolguk. Továbbá meg kit érdekel ki ciónista meg okkultista meg bánat tudja hogy mi, az az ő bajuk. Az Atya Torájából meg tudhatod hogy nem Ábrahám testi leszármazottai igaz izraeliták, hanem azok akik elfogadják az Atya Ábrahámmal kötött ÖRÖK szövetségét és annak feltételét a Torát. Az aki genetikailag vagyis testileg "zsidónak" születik, az nem igaz izraelita,ha nem fogadja el a szövetséget és a Torát, hanem pont ugyanolyan pogány mint bárki más, és ezt Ábrahám is tudta. Tehát hogy megértsd, ha Te elhagyod a világi vallási nézeteidet, és az Atya szavát veszed teljesen a szívedre és az elmédbe, és a Tora lesz a mindennapi életed útmutatója, és soha nem hajolsz el attól sem jobbra sem balra, akkor te igaz izraelita leszel, Ábrahám magvának fogsz számítani és akkor majd az idők végén megemlékezik rólad az Atya.

Áldozatot azért nem kell mos bemutatni, mivel szétcsapta Elohim a népét , nincs meg az ország és a Sátor ahova kellett vinni az áldozatra szánt állatot meg a papság (a Lévitákű9 aki a szertartást végezte. De majd amikor újra összeszedi a népét(nem a zsidókat hanem az igaz izraelitákat) a világ széléről is, és beviszi újra az ígéret földjére őket, vagyis az Ő országába, akkor majd újra visszaáll minden , a Sátor, a papság, meg az áldozatok is. tehát Elohim törvényei nem vallás, hanem az Ő országának törvényei, aki pedig élni szeretne és Elohim országának szó szerint az állampolgára, NÉPE SZERETNE LENNI, az most életében kell bizonyságot tegyen arról az Atyának, hogy annyira szereti a Teremtőjét, hogy teljes szívéből, teljes lelkéből és teljes erejéből cselekszi annak akaratát.

Itt egy prófécia az Atyától, ami majd az idők végére szól és szó sincs benne jézuskáról:

5Mózes 4:27-től

27.

És az Úr szétszór titeket a népek közé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, a kik közé visz titeket az Úr.

28.

És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, a melyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak.

29.

De ha onnan keresed meg az Urat, a te Istenedet, akkor is megtalálod, hogyha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed őt.

30.

Mikor nyomorúságban leéndesz, és utólérnek téged mindezek az utolsó időkben, és megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára:

31.

(Mert irgalmas Isten az Úr, a te Istened), nem hágy el téged, sem el nem veszít, sem el nem felejtkezik a te atyáidnak szövetségéről, a mely felől megesküdt nékik.

Az utolsó két verset meg ajánlom nagyon a figyelmedbe!

Tehát úgy térsz meg, hogy hallgatsz az Ő szavára ami a TORA

És akkor nem feledkezik meg rólad Yahuah mert irgalmas vagyis kegyelmes. Tehát így kegyelmez meg az idők végén is, és nem úgy hogy a hibrid bálvány eltörli az Ő magasztos életre vezető szavát a Torát.

Mert nem feledkezik meg majd az idők végén sem az atyákkal, Ábrahámmal, Izsákkal és Jákobbal(Izráel) kötött ÖRÖK szövetségről. Tehát itt már elbukik az a fiktív mese, hogy új szövetség van a hibrid jézuska által.

Ezt vagy megérted vagy nem, ha nem nekem az is mindegy, mindenki magánügye, hogy ki hisz a Teremtőjének ki meg a világ fiktív vallásainak.

HalleluYah

2023. júl. 3. 21:57
 72/74 anonim ***** válasza:
100%

Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.

Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?

Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

Te csak kiválogatod azokat a mondataimat amibe bele tudsz kötni, a többivel mi lesz? Azt kérdeztem tegnap hogy tudtommal az Elohim szó többeszám (El lenne egyesszámban) ami azt mutatja hogy az Isten szó többesszámot takar. Miért van Isten, az Atya többesszámban? Talán csak nem Jézus és a Szentlélek (De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.) miatt?

2023. júl. 3. 22:33
 73/74 anonim ***** válasza:

Isten kijelentést tette, mielőtt az első embert megalkotta: "Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra." (1Mózes 1:26)

Nem hinném, hogy valami "királyi többest" használt volna. Égi Fiának mondta Jézus Krisztusnak vagy más néven az Igének a Szónak.

PÉLDABESZÉDEK 8:22-31

A ÚR (YHWH) engem hozott létre elsőként,

a legkorábbi műveként réges-régen.

Ősidők óta a helyemen állok,

kezdettől fogva, a földnél korábbi időktől fogva.

Akkor születtem, mikor még nem voltak mély vizek,

mikor még nem voltak vízzel teli források.

Még mielőtt a helyükre kerültek a hegyek

és a dombok, akkor születtem én,

mikor még nem alkotta meg a földet és a mezőket,

sem a föld talajának első rögeit.

Ott voltam, amikor az eget készítette,

mikor kijelölte a horizontot a víz színén.

Amikor megalkotta a felhőket fent,

amikor létrehozta a mélység forrásait,

amikor határt szabott a tengernek,

hogy a vizek meg ne szegjék a parancsát,

és amikor lefektette a föld alapjait,

akkor mellette voltam mint mestermunkás,

bennem gyönyörködött nap mint nap,

én pedig mindig vidám voltam őelőtte.

Örömömet leltem a földjében, mely lakható,

és különösen az embereket szerettem

Vagyis Fia volt az első teremtménye!

Egyes fordítások így adják vissza a János 1:1-et: „Kezdetben volt az Ige [Szó], és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.”

ÉZSAIÁS 9:6,7

Mert egy gyermek születik,

egy fiút kapunk,

és az uralom az ő vállán lesz.

Csodálatos tanácsadónak, erős istennek, örökkévaló atyának, béke fejedelmének fogják hívni.

Uralma egyre messzebbre terjed majd,

és mindig béke lesz

Dávid trónján és királyságában.

Megszilárdítja és fenntartja azt

jog és igazságosság által,

mostantól fogva örökké.

A seregek Urának (YHWH) cselekszi ezt a buzgalmából fakadóan.

A "béke fejedelmének fogják hívni". Mivel Több neve, megnevezése is van a Fiúnak, így a fejedelem ez esetben Mihályt jelenti azaz Jézust, Igét, Szót vagy másként Logoszt.

Attól, hogy sokan nem fogadják el ezt, illetve Isten Fiának létezését és Jézus Krisztus váltságát, az legyen az Ő döntésük. Viszont milliárdok hisznek, bíznak benne.

Mondjuk azt érdekesnek tartom, hogy míg egyes Yahuah "hívők" (Rattai Roland) előszeretettel idéznek és hivatkoznak a Biblia (66 könyv) teljes egészére, addig Te (Blackice75) öt könyvnél többet nem fogadsz el.

Persze ez mindenkinek a saját döntése mit fogad el.

Az emberpárt örök életre teremtette és nem a halálra, hiszen miértelme lett volna az egésznek?!

Teremtőnk nem gonosz, hogy ilyen játékot űzne az emberekből.

Vagy is a bűnökért kell egy megváltás, ami tökéletes és bűntelen.

E nélkül minden csak színjáték és hiába valóság lenne!

Ragozhatod Te vagy mások, hogy összeszedi népét, stb ..., de erről még nem lesznek megváltva az örök halál és alól. Váltság nélkül nincsen megmentés!!!

2023. júl. 4. 10:11
 74/74 Blackice75 ***** válasza:

#72 és 73 Ez mind pogány filozófia.

Az El az Atya nevében nem úgy jelent többes számot hogy 3-an lennének, az Atya ilyenről sehol nem beszél.

Elohim - mint Teremtő

Elsadday- mint gyógyító és még van több ragozása is a nevének, ebből adódik a többesszám. Az Atya többször kijelenti hogy egyedül van és nincs több rajta kívül.

#73 "Isten kijelentést tette, mielőtt az első embert megalkotta: "Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra." (1Mózes 1:26)"

Itt oda kell gondolni hogy a bálvány jézusról van szó, de sehol a Torában nem találsz arra semmilyen bizonyítékot hogy az Atya miért beszélt itt többes számban.

És mivel nem adja tudtunkra hogy kikhez is szólt így minden ehhez kötödő filozófia az emberi kigondolás.

Sokszor mondjuk mi emberek is magukban egy cselekedet előtt pl: na menjünk a boltba, na javitsuk meg a bicajt stb ..

Közben nincs senki velünk de magunkban szólunk többesszámban.

Vagy akár szólhatott az angyaloknak mivel az eget(mennyet) előbb teremtette meg a földnél minden seregével együtt akik neki szolgálnak.

De ezek csak az én emberi gondolataim.

Valójában nem tudjuk miért beszélt többesszámban, mivel nem ad információt róla.

Amit meg a Torán kívül eső pogány könyvek írnak abszolút lényegtelen mindenik mondanivalója.

Súlyosan ütköznek az Atya Mózes által kijelentett írott szavával!

HalleluYah

2023. aug. 22. 22:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!