Ateisták! Titeket már próbáltak megtéríteni? Ha igen hogy reagáltatok rá?
Néhányszor volt rá példa, de nekem már az ükapám is ateista volt.
Kedves kérdéseket szoktam nekik feltenni, például, hogy mi világított a 'legyen világosság' szentenciára, ha a csillagokat, meg az égitesteket csak a negyedik napon teremti az Úr, meg hasonlókat, mint például azt, hogy miért jó nekik a térítés, ha amint az közismert, hogy csak kevesen jutnak át a keskeny ösvényen, vagyis olyan az üdvözülés, mint a Titanic mentőcsónakja, ha megtelik, több már nem fér be, vagy valakinek ki kell belőle szállni, esetleg pont neki, vagy egy családtagjának.
Szeretem hallani, ha egy kicsit gondolkozniuk kell, vajon mit sütnek ki?
Édesanyám folyamatosan.
Csak ott a baj, hogy érveim nekem vannak, neki meg csak a hite.
Végül mindig oda lyukadunk ki, hogy majd imádkozik a megtérésemért... mert isteni segítség nélkül az istennek se akarok megtérni.
A kedvenc kérdésem az a térítők felé, hogy hogy is van az, hogy 'lőn reggel, lőn este. Első nap.'
Ritkán esik le nekik elsőre, hogy ugye a Földön állandóan lőn reggel és lőn este, vagy itt, vagy Amerikában, illetve Kínában, ilyenekkel rögtön le lehet szűrni, mennyire intelligens az illető.
Ha szbadn igy fogalmznom,igen erős katolikus családból származom.
Na már most nem állitom hogy nem létezik nállunk felsőbrendű természet,lélek,személy vagy akkarminek is hivják.
DE!Az számonra tény,hogy én nem igazán találkoztam még vele.
Nem fogtam,ahogy ő sem engem.
Ha be néztem alkalmanként egy tempkomba ott is erőszakkal az megy,hogy mennyire erősen színte már már túlzott hatással próbálnak az emberre rátukmálni valamit/valakit mint akkár a piacon a zoknit vagy a bevált csoda serpenyőt.
Kértem edig istentől eddig szerető családot,cserébe kaptam engem körülvevő szeretetteljes érzést,élményt.
Kértem istentől összetartozást és békét az életembe,cserébe csalódnom kelett és a csalódás vezett rá ki milyen szinten ált,ál,és fog is jelenlenni az életem bizonyos területein. :)
Számomra a hit nem csodálotról és egy magasabb "eredetű" és kivánság teljes személy,inkább az aki a földre egyensúlyt és valódi emberiséget hozott.
Ha létezik is inkább másnak kérek alapvető de még is szivből jövő jót mint magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!