Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mutathatja az igaz utat egy...

Mutathatja az igaz utat egy olyan vallás ami a szent könyvét nem vagy csak részben követi? Ez így nem csak a vallási vezetők általi manipulációból áll?

Figyelt kérdés
2022. dec. 31. 11:17
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Feltételezem, hogy az adott vallás teológusai jobban ismerik saját szent könyvüket, mint te kívülállóként, aki lehet sose olvastad, sose értetted meg mélyebben mondanivalóját, csak felszínes ismerettel okoskodsz, amit youtube videókon láttál és össze-vissza blogokon olvastál.
2022. dec. 31. 12:43
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor miért nem szedik ki az adott részeket?

Miért nem adnak ki egy könyvet arról, hogy melyik részt hogyan kell értelmezni?

Hogyan fordulhatnak elő így is eltérő értelmezések? Ők sem tudják rendesen értelmezni?

Privát üzenetes felhasználó, köszönöm a leveledet.

2023. jan. 3. 12:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Miért kéne kiszedni adott részeket? Arról pedig minden vallásnak vannak könyvei, hogy kell értelmezni.

Látom, vannak akik nem merik kiírni válaszukat, csak privátban sunyulnak :D

2023. jan. 3. 17:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Ha az adott résszel nem értenek egyet akkor miért az egyházi tanításokban hagyják hátra azokat a részeket és miért nem szedik ki?

Azért kéne kiszedni mert úgy sem értenek vele egyet.

2023. jan. 3. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:
#3 Gondolom megunták, hogy indoklás nélkül le vannak pontozva.
2023. jan. 4. 10:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is le lettem pontozva, bár engem különösebben nem érdekel.

2023. jan. 4. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!