Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Katolikusok. Ez így rendjén van?

Katolikusok. Ez így rendjén van?

Figyelt kérdés
Aki nem katolikus az mindenki el kárhozik a hitetek szerint. Ez így rendben van?

2022. dec. 18. 10:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
46%

19.: Kösz, de nem vagyok menthetetlen, azok inkább a gyakoris hisztérikák. :) A protestáns egyházaknak is van történelmük, nem véletlen TÖRTÉNELMI EGYHÁZAK. :) De egyébként nehogy azt gondold, hogy a protestánsokért rajongok, hogy hozzájuk kötődök érzelmileg, ugyanolyan gázos dolgok vannak ott is, mint a katkóknál, tapasztaltam személyesen.

Olvasgattam bőven, egyházi iskolából jövök. :) A mai katolikus egyháznak semmi köze magához az Egyházhoz, és olyat sem mondtam, hogy ne lenne szükség Egyházra. Idézd akkor tőlem! Amitpedig Péterről írsz, nem cáfol semmit, az államilag kitömött egyházak közül egynek sincs köze Krisztushoz.

2022. dec. 21. 11:34
 22/31 anonim ***** válasza:
31%

Nálad nem sok nagyobb hisztérika van :D

2022. dec. 21. 14:09
 23/31 anonim ***** válasza:
22.: Nem én dobálózok szavakkal és személyeskedéssel minden érvelés nélkül, és nem az én egóm törik össze attól, hogy valami kritika éri az egyházat. De persze ilyen az, ha valaki érdemben nem tud reagálni. 🤷
2022. dec. 21. 17:25
 24/31 anonim ***** válasza:
De, te dobálsz rágalmazó szavakat, nem más.
2022. dec. 21. 17:32
 25/31 anonim ***** válasza:
Hol láttál rágalmazást? Történelmi tényeket írtam le, amiket még iskolában is tanul mindenki. Ha nem bírsz szembenézni a kat. egyház bűneivel, az nem az én lelki problémám! Istenben kell hinni, a bűnöket és hibákat beismerni, és nem elhazudni!
2022. dec. 21. 23:55
 26/31 Andizsuzsi ***** válasza:
68%

"alapított egy egyházat és azt kívánta, hogy "mind egyek legyünk" tehát hogy mindenki ebben az egyházban legyen"

Nem, nem kívánt ilyet.

"Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem."

Hogy ki melyik egyházban lesz egy Istennel, az teljesen lényegtelen. Sőt, egyház sem kell hozzá.

Az, hogy ki melyik egyházhoz tartozik, az esetek 90%-ban azon múlik, hogy hova születik. A hívők nagyon kicsi százaléka választ úgy egyházat, hogy tisztában van a többi tanaival. Nincs is ezzel semmi baj, csak el kell fogadni, hogy vannak, akik másik egyházban találják meg az Istenhez vezető utat. Gandhi például még csak keresztény sem volt, mégis jobban megélte a krisztusi tanítást, mint sok keresztény. És teljesen igaza volt: "Jézus hiába élt és halt meg, ha nem tanultuk meg tôle, hogy a szeretet örök törvénye szabályozza életünket."

2022. dec. 22. 10:17
 27/31 anonim ***** válasza:
#26 és az nem gond, hogy egymással ellentétes dolgokat állítanak egyes egyházak Istenről? Valamelyiknek akkor nincs igaza. Ha pedig valamelyik hamis dolgot állít Istenről az miért tetszene Neki?
2022. dec. 22. 16:13
 28/31 Andizsuzsi ***** válasza:

"és az nem gond"

Nem, amíg valaki a legfőbb törvényt betartja. „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.”

Ennyi. Aki eszerint él, az tetszik neki. Teljesen mindegy, hogy egyéb kérdésekben hogyan gondolkodik.

2022. dec. 22. 17:12
 29/31 anonim ***** válasza:
27.: Miféle ellentétes dolgokat? A keresztény felekezetek közt semmi olyan igazán lényeges különbség nincs.
2022. dec. 22. 19:29
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg itt valaki jól mondta, hogy Jézus Pétert akarta, mint kősziklát, hogy alapítson egyházat. Javítson ki valaki, hogy Jézus azt mondhatta, hogy akik ide nem jöttök Péterhez, akkor álljatok be budhistának?
2022. dec. 22. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!